GOOGLE REKLAMLARI

Pages

5 Mart 2013 Salı

Kansere karşı çikolata önerisi

GOOGLE REKLAMLARI


Çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor. İçinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadele eder. Güçlü kemiklerin oluşmasını sağlar. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatır. Güçlü dişleri sağlayan florid açısından da zengindir.
Nefes darlığına gelincik
Gelinciğin çiçekleri güneşte ve mümkün olduğu kadar çabuk kurutulur. Kurusunun hafif yumuşatıcı ve uyuşturucu bir tesiri vardır. Çiçekleri su içinde şişelerde güneşte bekletilerek şerbeti de çıkarılır. Şerbeti nefes darlığı, astım ve bronşitte rahatlık verir.
Diş etleri için ahlat
Ahlat dikenli bir ağaç olup meyveleri şifa olarak kullanılır ve yenilir. Astım şikâyetleri olanlara faydalıdır ve hastalığı geçirir. Suyu içildiğinde kan akmasını sağlar. Diş etleri yaralarına iyi gelir. Kaynatılan suyu ile sarkan cilt ovalandığında düzelip kuvvetlendirir.
Zambak cildi güzelleştirir
Zambaktan elde edilen yağ, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Zambak yağı cildi gerginleştirerek daha genç ve diri görünmesini sağlar. Başta diş ağrıları ve adet sancıları olmak üzere vücut ağrılarını giderici özelliği ile ağrı kesici olarak kullanılır.
Romatizmaya acı biber
Acı biber, iştah açar. Akciğerleri temizler ve balgam söktürür. Eklem iltihaplanması, diş ve boğaz ağrıları, sindirim sistemi bozuklukları, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda faydalıdır. Özellikle romatizmaya iyi gelir. Cinsel arzuyu arttırır. İnsanı ferehlatır ve nefes yollarını açar.
Kuru erik eczane gibi
Kuru erik bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Kalp krizini önler.
Uykusuzluğa dere otu
Dere otunun içinde sabit ve uçucu yağlar, tanen, pektin, reçine vardır. Sinir zayıflığını giderir ve uyku verir. Aybaşı kanamalarını kolaylaştırır. Ayrıca, çocuklardaki hazımsızlıktan kaynaklanan şişkinlikleri ve gaz şikayetlerini azaltır. Midenin çalışmasını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır.
Diyabet ilacı karnabahar
Besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Zihinsel yorgunluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır. Dalak rahatsızlıklarına iyi gelir.
Ispanak felci önlüyor
Ispanak vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığına karşı da faydalıdır.

Kaynak:Takvim