GOOGLE REKLAMLARI

Pages

28 Şubat 2013 Perşembe

Sigara tiryakileri köri bol bol tüketsin

GOOGLE REKLAMLARI

Akciğer kanseri riskini artıran sigaranın yarattığı hasardan korunmak için, köri baharatını sofranızdan eksik etmeyin. Köri, toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur.Çevresel zehirler, akciğer kanserine neden olur ve bazı insanlar da genetik olarak bu zehirlere karşı duyarlıdır. Kirli filtre taşıyan klimalı ortamlarda uzun süre bulunan kişilerde de akciğer kanserinin görülme oranı artıyor. Ancak doğru bir beslenme şekli ile akciğer kanserine yakalanma riski azaltılabilir. Aynı düzeyde olumsuz faktörlere maruz kalan iki kişiyi ele alalım. Kansere karşı koruyucu bir diyet uygulayan kişinin; her gün yüksek kalorili ama düşük besin değeri olan yiyecekler tüketen kişiye göre kansere yakalanma riski çok daha az olur. Japonlar arasında sigara kullanım oranı; Amerika Birleşik Devletleri'ne göre çok daha fazladır ancak Japonlar'da akciğer kanseri daha az görülür. Araştırmalar bu durumun; Japonlar'ın kansere karşı koruyucu bir beslenme şeklini tercih etmelerinden kaynaklandığını gösteriyor. Japonlar; soya, yeşil çay ve balığı bol tüketiyor. Süt ürünleri ve kırmızı eti ise çok daha az yiyorlar.
E VİTAMİNİNDEN ETKİLİ
Vücudu sigaranın neden olduğu hasardan korumanın bir yolu da köri tüketimini artırmaktan geçiyor. Körinin içindeki krosin maddesi; antioksidan görevi yapar ve vücudu toksinlerden arındırır. Sigara içtiğiniz veya pasif içiciliğe maruz kaldığınız zaman; kanser oluşturan bileşenler, vücuda girer ve sonra idrar ile atılır. Diyete köri baharatını eklemek; vücudun bu toksik bileşenleri daha etkili bir şekilde nötralize etmesine yardımcı olur. Bu madde; antioksidan özelliği olan E vitamininden 300 kat daha etkilidir. Balık tüketimi ile alınan Omega-3 yağ asitlerinin akciğer kanserine karşı önemli koruma sağlaması nedeni ile risk taşıyanlara; haftada en az iki porsiyon balık öneriyoruz.
SELENYUM TÜMÖRLERİ AZALTIYOR
Deri kanseri olan bin 300 hastanın incelendiği bir çalışmada; selenyumun yeni deri tümörlerini engellediği ortaya çıktı. Alınan sonuçlar; bilim insanları için heyecan vericiydi çünkü normal bir diyete basit bir besin desteğinin eklenmesiyle, deri kanseri engellenebiliyordu.
ÖLÜM ORANI YÜZDE 50 DAHA AZ
Araştırmacılar; selenyumun diğer kanser türleri üzerinde nasıl bir etki yarattığını anlamak için çalışmalarını biraz daha genişletti. Başta 6.5 yıl sürmesi planlanan bir araştırmada; bir grup hastaya günlük olarak 200 mcg. selenyum, kontrol grubundaki deneklere ise plasebo verildi. Sonuçlar öyle olumlu çıktı ki, bilim adamları; çalışmalarını bitirmeyi planladıkları zamandan iki yıl önce noktaladı. Araştırmada; deri kanseri dışındaki kanser türlerine yakalanma oranında da anlamlı düzeyde bir azalmanın olduğu tespit edildi. Sonuçlar aynı zamanda, kanserden ölüm oranının; selenyum alan tedavi grubunda, kontrol grubuna göre yüzde 50 daha az olduğunu da gösterdi.
ELMA, BEYAZ ÜZÜM VE SOĞAN ŞİFA KAYNAĞI
Günde 200-400 mg. alınan kuarsetin maddesi; akciğer kanseri riskini azaltıyor. Yapılan araştırmalar; kuarsetin bakımından zengin olan elma, beyaz üzüm ve soğan tüketen insanlarda kanser riskinin yüzde 50 daha az olduğunu gösteriyor. K2 vitami de kanserden korunmada etkili oluyor. 24 bin kişinin incelendiği bir çalışmada; K2 vitaminin kanser riskini yüzde 14 azalttığı görülmüş. 11 sene süren ve 75 bin olgunun değelendirildiği bir diğer çalışmaya göre ise; isoflavon maddesi de riski azaltıyor.

Kaynak:Sabah

İş stresinden meditasyonla kurtulun

GOOGLE REKLAMLARI
Günümüzde iş hayatının stresinden arınmak imkansız hale geldi. ABD Chopra Center Üniversitesi eğitmenlerinden Ebru Şinik; stresi yönetmede en etkin aracın meditasyon olduğunu söylüyor ve şöyle şöyle devam ediyor: "Harvard Tıp Fakültesi ve Massachusetts General Hospital'a bağlı 'Zihin ve Beden Tıbbı Enstitüsü'nde yapılan araştırmalar gösteriyor ki; meditasyon, beyaz yakalıların vasıflarını geliştiriyor. Meditasyon sayesinde beyindeki nöronların birbirleri ile ilişkisi ve etkileşimi gelişiyor, kişilerin konsantrasyon yeteneği artıyor. Bunun dışında bu teknikle, stresin neden olduğu rahatsızlıklardan korunmak da mümkün."

Kaynak:Sabah

Beşiktaş - Fenerbahçe Derbi Karşılaşması 3 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Dev derbi; ikinci sıradaki Fenerbahçe ile üçüncü sıradaki Beşiktaş İnönü stadında karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, Galatasaray'ın peşini bırakmak istemiyor onun için de bu maçtan mutlaka 3 puan çıkartmayı hedefliyor. Ligde Sivasspor'u deplasmanda yenerek kötü gidişe fren koyan Beşiktaş Fenerbahçe galibiyetiyle seri başlatmak istiyor. Büyük maç, Fenerbahçe Beşiktaş maçları her zaman büyük çekişmeye ve heyecana sahne olur.Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, bu maç öncesinde yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe'nin kadro derinliğinin fazla olmasının kendileri açısından bir dezavantaj teşkil etmediğini belirtiyor. Samet Aybaba, Beşiktaş'ın takım disiplinine ve kazanma arzusuna sahip futbolculardan kurulu bir takım olarak İnönü'deki maçı şartlar ne olursa olsun kazanabilecek güçle olduğunu öne sürüyor.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise ligde, kupada ve Avrupa'da devam eden çıkışlarını sürdürmek için Beşiktaş maçından mutlak surette 3 puan çıkartmak durumunda olduklarını söyledi.Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş, yaptığı antrenmanla hazırlıklarına devam etti.
Teknik direktör Samet Aybaba'nın yönetiminde yapılan antrenmanda kondisyon ve taktik çalışması yapan siyah - beyazlılar, ısınma koşularıyla idmana başladı.
Kısa koşuların ardından tam sahada taktik çalışmasının yer aldığı programı uygulayan siyah-beyazlılar, antranmanı A2 takımından oyuncuların da katıldığı çift kale maçla tamamladı.
Basına kapalı yapılan ve 1.5 saat süren çalışmaya tedavilerine devam edilen İsmail Köybaşı, Uğur Boral ve Cenk Gönen katılmazken, Almeida, Veli Kavlak, Dentinho, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal ise takımdan ayrı özel programlarına devam etti. Dünkü çalışmaya soğuk algınlığından dolayı katılamayan Hilbert, bugün takımla birlikte yapılan çalışmalarda yer aldı.
Beşiktaş, hazırlıklarını yarın saat 11.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Eskişehirspor - Galatasaray Karşılaşması 2 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Spor Toto Süper lig 25. haftasında lig lideri Galatasaray Eskişhirspor'a konuk olacak. En yakın rakibi ile aralarındaki puan farkı 6 olan Galatasaray bu düzeni bozmayarak böyle devam etmek istiyor. Anadolu takımlarının güçlü ekiplerinden Eskişehirspor ise Galatasaray'dan çekinmiyor. Her iki takım heyeti ve Futbolcular'da hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Taraftarlar heyecanlar maç anını bekliyor.Galatasaray'da Eskişehir maçı öncesinde savunmanın göbeğinde ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Cris'in gönderilmesi, Ujfalusi'nin devre arasında ikinci kez sakatlanması sonrasında savunmanın göbeğinde alternatif oyuncu sıkıntısı çeken Fatih Terim'in Eskişehir maçında krizi nasıl çözeceği merakla bekleniyor.
Orduspor maçında Dany'nın sarı kart cezalısı durumuna düşmesi üzerine kasığındaki sakatlığının tedavisi henüz süren Semih Kaya'nın Eskişehir maçına yetiştirilmesi bekleniyor.
Bilindiği gibi Semih sakatlığı nedeniyle Ordu maçında oynamamış yerine Gökhan Zan görev yapmıştı. Dany'nın cezalı duruma düşmesi sonrasında teknik direktör Fatih Terim savunmanın göbeğini bir kez daha değiştirmek zorunda kalacak.
Kasığındaki rahatsızlığı süren Semih Kaya sarı kırmızılı ekibin antrenmanında bugün de yer almadı ve tedavisine devam edildi. Semih'in tedavisi ve antrenman programı maç gününe kadar sürdürülecek ve büyük bir olasılıkla Eskişehir maçı kadrosunda yer alacağı öğrenildi.
DROGBA DA ANTRENMANDA YER ALMADI
Ordu maçında David Barral ile kafa kafaya çarpışan Didier Drogba, G.Saray'ın bugünkü antrenmanında kontrol amaçlı yer almadı. Drogba'nın bir rahatsızlığı bulunmadığı ancak risk etmemek için teknik direktör Fatih Terim ve sağlık heyetinin kararı sonunda antrenmanda yer almamasına karar verildi.

26 Şubat 2013 Salı

Türkiye 4G'ye geçebilir

GOOGLE REKLAMLARI

Türkiye 4G'ye geçebilir.Vittorio Colao, Türkiye'nin 4G'ye hazır olduğuna işaret ederek, "4G'de Türkiye'de test yapmaya ihtiyacımız yok Zaten halı hazırda Almanya dahil 6 pazarda 4G'yı sunuyoruz Türkiye'de şu anda altyapımız en son teknolojiye sahip Lisans verilmeye başlandığında biz 4G'ye geçmeye hazırız" dedi.
Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen "Mobil Dünya Kongresi 2013" kapsamında, gazetecilerle bir araya gelen Colao, Türkiye'nin mevcut altyapısının 4G'ye hazır olduğunu söyledi İspanya'nın 2014 yılında 4G'ye geçeceğini söyleyen Vodafone Grubu CEO'su Colao, halihazırda İtalya, Yunanistan, Portekiz, Romanya, Almanya ve Güney Afrika'da Long Term Evolutıon (LTE) hizmeti verdiklerini söyledi Colao, Türkiye'nin şu an kullandığı 3G altyapısının çok iyi olduğunu, ancak yeni teknolojilere de açık olduğunu dile getirerek, "Türkiye bizim için çok önemli ve güzel bir pazar Vodafone altyapısı olarak en iyi konumdaki ülkelerden biri" ifadelerini kullandı.

Pis Yedili 58.Bölüm 27 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Pis Yedili 58.Bölüm 27 Şubat 2013 Show tv konusu.Songül'ün Karabiber'in ağzından Mert'e yazdığı mektup damgasını vuruyor.Modern dans dersi almaya başlayan Esma Sultan, dans sırasında arayan Dizel'e dikiş-nakış kursunda olduğu yalanını atar fakat Dizel'e yakalanmaktan kurtulamaz.
Songül, Karabiber'in ağzından bir ayrılık mektubu yazarak Mert'e gönderir. Mektubu yazarken eve gelen Hasan Paşa, Songül'ün farketmediği bir anda mektubu görüp okuyunca kendisini aldattığını düşünmeye başlar.
Elçin, Furkan'a artık aralarında bir şey olmadığını söyler ve onunla yollarını ayırır. Buna dayanamayan Furkan, Ceyhun'u arar ve buluşup konuşmak ister. Bu konuşma sonrasında ortalık epeyce birbirine girer.

Kurtlar Vadisi Pusu 183.Bölüm 28 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Kurtlar Vadisi Pusu 183.Bölüm 28 Şubat 2013 Atv konusu. Kgt lideri akif yüzünü sarıp, Polat alemdar ın kılığına girip Polat alemdar yerine kendini İsrailli ekibe Polat diye teslim ediyor. İsrailli ekip teslim edileninPolat alemdar olmadığını anlayınca akif i hırpalıyorlar. Kgt lideri akif e neolacak  İsrailli’ler akif i yok edecek mi?
Akif in İsraillilere eline geçmesinden sonra Polat Alemdar Akifi onların eline bırakmayacağını söylüyor. Polat Alemdar ,Abdulhey ve Cahit’ten oluşan kendi ekibi ile birlikte diğer KGT lilerlebirleşip akif i kurtarma için operasyon yapıyorlar. Polat Alemdar ve diğer KGT liler Akif i kurtarbilecekler mi?
İhtiyarlar başkanı ak saçlı Sencer bey yeni planlar ve projeler peşinde koşmaya devam ediyor. Ak saçlı Sencer be hava vedeniz kuvvetlerinde tavsiyelere başlandığını dile getirirken eski ak saçlı olanAdil bey bu tasviyelerin durdurulmasını dile getiriyor. Adil bey bu durum karşısında ne yapacak yapılan bu tavsiyeleri durdurmayı başarabilecek mi?

Sakarya Fırat 136.Bölüm 27 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Sakarya Fırat 136.Bölüm 27 Şubat 2013 Trt1 konusu. Bu time sızan Osman, ilçedeki bu kargaşa sırasında hastanede yatan Hamza’nın açık hedef haline geldiğinin farkına varır.
Hastanede hiç beklemediği bir durumla karşı karşıya kalır. Diğer taraftan ilçeden dağa çıkmak için fırsat kollayan Teo hücre evinde köşeye sıkıştırılır. Osman’ın da içinde bulunduğu tim ve Özel Harekatın birlikte yaptıkları operasyonda Teo ateş çemberinin içinde kalır.Atabey cephesinde ise İbrahim elinden kaçırdığı kurbanlık dananın üzerine, bir de internet macerasıyla ortalığı ayağa kaldırır.

25 Şubat 2013 Pazartesi

Elektrikli otoya şarj eden brandaya talip çok

GOOGLE REKLAMLARI

Elektrikli otoya şarj eden brandaya talip çok.Tasarım firması Designnobis, dünyanın ilk güneş enerjili araç brandasını geliştirdi. Elektrikli otolar için geliştirilen sistem, güneşten elektrik üreterek aracı şarj ediyor. Esnek panellere sahip brandaya dev firmalar talip oldu
Dünya otomobil devleri, geleceğin elektrikli araçlarını tasarlamak için yarışırken, şarj konusu bu alandaki en büyük soru işareti olmaya devam ediyor. Dünya devlerinin kafa yorduğu şarj konusunda en farklı ve pratik fikir bir Türk firmasından geldi. ODTÜ'lü tasarım ekibi Desingnobis, V-Tent adı verilen dünyanın ilk güneş enerjili araç brandasını geliştirerek dikkatleri üzerine çekti. Elektrikli otomobiller için geliştirilen branda, güneş enerjisinden elektrik üreterek park halindeki aracı şarj edebiliyor. Bir battaniye esnekliğine sahip olan brandanın içinde fotovoltaik akım hücreleri bulunuyor. Bu sayede sistem çok daha pratik şekilde kurulabiliyor.
Başında Hakan Gürsu'nun bulunduğu ekibin icadı "Dünya Çevre Oscarları" olarak bilinen ABD'deki "Green Dot Awards"ta ödüle layık görüldü. Ekibin tasarımı, geri dönüşüm, atık malzeme kullanımı ve sürdürülebilir enerji gibi alanlarda en parlak fikirler arasında değerlendirildi. Kore'den Amerika'ya kadar dünyanın dört bir yanından üretim teklifli aldıklarını söyleyen Gürsu, "Güneş enerjisinin otomotiv sektöründe kullanılması konusunda çok sayıda proje üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Seksenler 52.Bölüm 26 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Seksenler 52.Bölüm 26 Şubat 2013 Trt1 konusu.Elvan'a küçük bir oyun oynayıp, Almanya'ya geri döneceğini söyleyen Şahin, dayanamaz ve saklandığı yerden çıkar. Karşısında Şahin'i gören Elvan çok mutlu olurken, aynı mutluluk Fehmi için geçerli değildir...
Esnafı mahalle maçı heyecanı sararken, bu heyecana Ahmet, Çağatay ve Şahin de ortak olur. Herkes takımlarını kurar ve mahalle maçına gider. Öte yandan mahallede tiyatro çalışmaları başlamıştır. Tiyatroya hiçbir yeteneği ve ilgisi olmadığı halde, Gülden'in peşinden tiyatro çalışmalarına giden Ahmet başarılı olabilecek midir?
Butik Ali'den aldığı kürkü köşe bucak Fehmi'den saklayan Rukiye, Fehmi'ye yakalanmadan kürkten kurtulabilecek midir? Belediye başkanının emri üzerine Mesut'un kahvesine kütüphane kurulmuş, tüm esnaf kahvehanede kitap okumaya başlamıştır.

Benim İçin Üzülme 17.Bölüm 26 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Benim İçin Üzülme 17.Bölüm 26 Şubat 2013 Atv konusu.Davut'un ani rahatsızlığı mahveder. Bakalım bu kötü olay Harun ile Buke'nin arasındaki gerginliğe nasıl yansıyacak?
Niyazi'den ayrılmanın acısını, yeni bir hayata başlayarak hafifletmeye çalışan Buke, babasının ani rahatsızlığı ile sarsılır. Harun ve Buke'nin çabası Davut'u kurtarmaya yetecek midir? Niyazi ise Buke'yi kaybetmenin acısıyla öfkeli bir adam haline gelmiş ve annesiyle arası giderek açılmaya başlamıştır. Şahin'in sırrını öğrenen Bahar yıkılmıştır. Şimdi kocasıyla yüzleşip bu gerçeği yıllarca kendisinden saklamasının hesabını sormak ister. Ancak bu kolay olmayacaktır. Sinan ve Irmak arasındaki uçurum giderek büyümektedir. Irmak bunun farkındadır ve Sinan'a daha yakın olmaya çalışmaktadır. Ancak Sinan durumdan pek memnun değildir.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki 104.Bölüm 26 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

Öyle Bir Geçer Zaman Ki 104.Bölüm 26 Şubat 2013 Kanal D konusu.Kardeşi Osman’ın hapishaneye düşmesini istemeyen Mete kendini feda ediyor ve suçu üstleniyor. Mete için kahrolan Cemile’ye, oğlunu kurtarma karşılığında Tuğrul’dan tüyler ürpertici bir teklif geliyor. Mete, Osman’ın yerine kendini feda eder.
Kardeşinin hapishaneye düşmesini istemeyen Mete, suçu üstlenir. Bu durum Ayça’nın kafasını karıştırır. Betül de ona, ağabeyinin katilleri ile aynı safta yer aldığı için söylemedik laf bırakmaz. Soner, Arif ve Süleyman, Mete’yi kurtarmak için harekete geçiyorlar... Ancak tek yol vardır o da Aydın’ın babasını bulmak. Bahar ile Soner arasındaki gerilim Deniz’i mutsuz etmektedir. Minik kız, babası ile Bahar’ın tekrar eski hallerine dönmeleri için çabalar. Ancak bu çabalar Filiz ve Ziya’nın ittifakı nedeniyle pek de işe yaramaz. Hele Filiz’in son planı Bahar’ın kalbini iyice yaralar.Berrin’in Hakan ile birlikte kızına bakması Ahmet’i kıskandırmaktadır.
Karısının Hakan ile sürekli dip dibe olmaları Ahmet’i rahatsız ederken,Berrin’in ona çok sevineceği bir haberi vardır.Ekrem’in ise canı sıkkındır. İş yerinde devam eden grevler yüzünden para kaybetmektedir. Greve son vermenin tek bir yolu vardır o da, Ahmet’i ortadan kaldırmak.
Mete için kahrolan Cemile’ye oğlunu kurtarmak için Tuğrul’dan tüyler ürpertici bir teklif gelir. Tuğrul, Arif’ten bu konuşmayı saklayan Cemile’yi bir cevap vermesi için taciz etmeye devam eder.

20 Dakika 9.Bölüm 26 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI

20 Dakika 9.Bölüm 26 Şubat 2013 Star tv konusu.Kuzgun şüphelerinin peşinde Melek'le yüzleşti. Melek'in kim olduğu Kuzgun'un gözünden kaçmayacak. Artık bu kadınla ilgili bir şey biliyor. Fakat Melek'le ilgili bir şeyler bilen biri daha var. Özgür. Sonunda bildiklerini Ali'ye anlatacak. Ali de şimdi karısına yeni bir şüpheyle bakacak. Böyle yaşayamaz, bugün Melek'ten gerçekleri duymak zorunda kalıyor.
Mirel artık istemese de Melek'e yardım edecek. Ali ve Melek'i buluşturmak için görevini büyük tehlikeye atacak. Ama Melek'e şimdi Mirel'in cesur yardımından çok daha fazlası gerek...
Görüşmek için planlar yapan sadece Ali ve Melek değil. Duru ve Tayfur da birbirlerinden kopmamaya çalışıyor. İki ortak bir arada kalmak için yeni bir yola başvuracaklar. Büyükler karşılarına dikildiğinde hala yanyana durabilecekler mi?