GOOGLE REKLAMLARI

Pages

4 Ocak 2013 Cuma

Beşiktaş Wolfsburg Hazırlık Maçı 6 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Beşiktaş Wolfsburg Hazırlık Maçı 6 Ocak 2013 hangi kanalda saat kaçta ? Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının sona ermesiyle birlikte, takımların kamp programları belli olurken, bu sezonun gözdesi yine Antalya oldu.
Kamp programı henüz belli olmayan ve çalışmalarını kendi tesislerinde yapacak Bursaspor dışında kalan 16 takım, devre arası kampı için bu sene de Antalya'nın yolunu tutacak.
Beşiktaş ve Trabzonspor, 6-9 Ocak tarihleri arasında Almanya'nın Wolfsburg ve Werder Bremen takımlarının katılımıyla düzenlenecek “Tutturcup”ta mücadele edecek.
Teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifası sonrasında sıkıntılı günler yaşayan Fenerbahçe ise 2 Ocak tarihinden itibaren Antalya Belek'te kampa girecek. Sarı-lacivertlilerin kalacağı otel ise henüz belli olmadı.
Spor Toto Süper Lig'de kamp programı belli olmayan Galatasaray dışındaki takımların programları şöyle:
Beşiktaş Antalya Mardan Otel'de 3-13 Ocak 2013 tarihleri arasında kamp yapacak olan siyah-beyazlılar, 6-9 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek “Tutturcup”ta da mücadele edecek. Beşiktaş'ın yanı sıra turnuvaya Trabzonspor, Almanya'nın Wolfsburg ve Werder Bremen takımları katılacak. “Tutturcup”ta 6 Ocak Pazar günü Beşiktaş-Wolfsburg, 7 Ocak Pazartesi günü de Trabzonspor-Werder Bremen karşılaşmaları oynanacak. Turnuvanın üçüncülük ve şampiyonluk maçları 9 Ocak Çarşamba günü yapılacak.

Galatasaray Alanyaspor Hazırlık Maçı 6 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray Alanyaspor Hazırlık Maçı 6 Ocak 2013 hangi kanalda saat kaçta ? Sarı kırmızılı kafileyi taşıyan Pegasus Hava Yolları’na ait ’Yağmur’ adlı özel uçak, saat 16.00’da Gazipaşa Havalimanı’na indi. Teknik heyet ve futbolcuları Gazipaşa Belediye Başkanı CHP’li Cemburak Özgenç, Alanya Galatasaraylılar Derneği ve Alanyaspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ile yaklaşık 300 taraftar karşıladı. Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi Hilmi Tokuş, teknik direktör Fatih Terim’e, Alanya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Dim ise futbolcu Burak Yılmaz’a çiçek verdi. Takım otobüsüne binen sarı kırmızılılar, taraftarın tezahüratı arasında havalimanından ayrıldı.
Bazı taraftarlar havalimanından ayrılan takım otobüsüne otomobilleriyle eşlik etti. Kafileyi taşıyan otobüs yaklaşık 20 dakikalık yolculuğun ardından Alanya’nın Kargıcak Beldesi’ndeki Goldcity Turizm Kompleksi’ne ulaştı. Bu sırada tesis önünde toplanan bir grup taraftar sarı kırmızı bayraklar açarak kafileye sevgi gösterisinde bulundu. Tesise basın mensuplarının alınmasına ise izin verilmedi.
Alanya’daki ilk antrenmanını yarın sabah tesise ait futbol sahasında yapacak olan Galatasaray, 6 Ocak Pazar günü saat 19.00’da Oba Stadı’nda Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grup takımlarından Alanyaspor’la hazırlık maçı oynayacak. İlk kez 1989 yılında Alanya’da kamp yapan Galatasaray, 24 yıl aradan sonra 2’inci kez ilçede kampa girdi.

Yeni konut alacakların maliyetleri yüzde 20 artacak

GOOGLE REKLAMLARI

Yeni konut alacakların maliyetleri yüzde 20 artacak.Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Taylan, "Yeni KDV düzenlemesi yeni başlayacak bir inşaattan konut alacaklara yüzde 20 maliyet yaratacak. Fakat bu, 1,5-2 seneden önce maliyet oluşturacak bir vergi değil" dedi.
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ali Taylan, konutta yeni KDV düzenlemesinin yeni başlayacak inşaatlardan konut alacaklar için yüzde 20 maliyet yaratacağını bildirdi.
Taylan, söz konusu verginin maliyetinin 1,5-2 yıl sonra oluşabileceğine de dikkati çekti.
Maliye Bakanlığı’nın yılın ilk günü açıkladığı ve inşaat sektörünün tepkisini çeken konutta KDV düzenlemesinin yankıları sürüyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ali Taylan, Türkiye’de şu anda yaklaşık 700-800 bin konut stoku bulunduğunu ve yeni düzenlemenin bu konutları etkilemeyeceğini söyledi.

1 Ocak 2013 tarihinden sonra ruhsat alacak inşaatlarda ise yeni uygulamanın ortalama yüzde 20 ekstra maliyet yaratacağını kaydeden Taylan, ”Düzenleme öncesi 150 metrekareye kadar olan konut teslimlerinde KDV oranı yüzde 1, 150 metrekare ve üzerindekilerde yüzde 18 uygulanmakta idi. Yeni düzenleme ile metrekare maliyetine göre KDV oranı getirdiği için düzenleme daha çok 2 1 ve 1 1 konutları etkileyecek” dedi.

KDV oranının, metrekaresi 500-1.000 lira arası konut teslimlerinde yüzde 8, 1.000 lira ve üzerindeki konut teslimlerinde yüzde 18 olarak düzenlendiğini hatırlatan Taylan, sosyal konut dışında metrekaresi 1.000 lira olan dairenin pek kalmadığını, dolayısıyla düzenlemenin geniş bir kitleyi ilgilendirdiğini ifade etti.
kaynak:milliyet

2013 Emekli maaşları ne kadar oldu ?

GOOGLE REKLAMLARI

2013 Emekli maaşları ne kadar oldu ? Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)  Genel Başkanı Kazım Ergün, işçi emeklilerinin aylıklarına yapılacak zammın, TÜİK’in açıkladığı TÜFE rakamlarıyla belli olduğunu belirterek, ”Ekim 2008’den önce emekli olanlar için en düşük işçi emekli aylığı sadece 36,66 lira artarak 922,55 liraya çıktı” dedi.
AA muhabirine açıklama yapan Ergün, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 55. maddesi uyarınca düzenlenen emekli aylıklarına 2013 yılının ilk 6 ayında yapılacak zamların TÜFE rakamlarıyla belirlendiğini söyledi.
İşçi ve Bağkur emekli aylıklarına yapılacak zammın bir önceki 6 aylık dönemin gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacağını ifade eden Ergün, TÜİK’in yaptığı hesaplamalara göre Temmuz-Aralık 2012 döneminde 6 aylık enflasyonun yüzde 4,14 olduğunu belirtti.

Ergün, şöyle devam etti: ”Buna göre, 5510 sayılı Yasa’nın yürürlük tarihi olan Ekim 2008’den önce emekli olanlar için en düşük işçi emekli aylığı sadece 36,66 lira artarak 885,89 liradan 922,55 liraya çıktı. 2008’den sonra emekli olan işçi emeklilerinin 685,24 lira olan taban aylıkları da 28,37 lira artarak ek ödeme dahil olarak 713,61 liraya yükseldi. Aynı dönemde emekli olanların tavan aylıkları ise 2 bin 788,90 liradan 2 bin 904,36 liraya yükseldi.
Diğer taraftan, 687,85 lira olan en düşük Bağkur esnaf emeklisi aylığı 29,43 lira artarak 717,28 lira oldu. Ayrıca, 509,29 lira olan en düşük Bağkur tarım emeklisi aylığı da 21,07 lira artarak 530,36 liraya çıktı.

En düşük memur emeklisi aylığı ise 2013 Ocak ayından geçerli olacak yüzde 3 artış ve yine yüzde 0,12enflasyon farkıyla beraber bin 53,63 liradan bin 86,52  liraya yükseldi. Memur emeklilerinin taban aylıklarındaki artış miktarı 32,89 lira olarak gerçekleşti.”
Emekliler arasında ayrım yapılmamalıdır.Emeklilerin yaklaşık yüzde 85’inin açlık sınırının altında, yani en düşük aylık seviyesinden aylık aldığını ileri süren Ergün, ”Enflasyona endeksli zamlar, emeklilerin derdine derman olmaktan uzak. Ayrıca, tek çatı sistemine geçtiğimiz savunulurken, bir kısım emekliye enflasyon oranında zam yaparken, bir kısım emekliye enflasyonunun 1-2 puan üzerinde artış yapan bir toplu sözleşme anlayışını uygulamak hakkaniyet ölçülerine sığmamaktadır” dedi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün şöyle devam etti:  ”Memur emeklilerimizin toplu sözleşme düzenine göre memurların aldığı zamlardan yararlanması elbette ki olumlu bir gelişmedir. Ancak yıl içerisinde  Bağkur ve SSK emeklilerinin bu zammın gerisinde bırakılması da haksız bir uygulamadır. Aradaki fark mutlaka kapatılmalı, emekliler arasında ayrım yapılmamalıdır.

Diğer taraftan, birçok kez eleştirmemize rağmen bir başka haksızlık da süregelmektedir. Enflasyon sepetinde, emeklinin yaşam alanına girmeyen birçok kalem malzemeyle yapılan hesaplamalar bizim gerçeğimizi yansıtmamaktadır.”

Lale Devri 96. Bölüm 5 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Lale Devri 96. Bölüm 5 Ocak 2013 Foxtv konusu.Çınar'ın evlenme teklifiyle Toprak'ın ayakları yerden kesilmiştir. Toprak ve Çınar hemen nikah günü alırken, Zümrüt düğünü sabote etmek için plan yapmaya başlamıştır bile. Toprak'ı kaybetmenin acısını yaşayan Ahmet, kendini işine verir. Ancak aksilikler burada da peşini bırakmaz. Umutsuzluğa kapıldığı anda aldığı büyük bir sipariş yüzünü güldürecektir. Azra ve Zümrüt, Toprak'ın düğün hayallerini sekteye uğratmak için her yolu denerler. Ancak Toprak'ın canını sıkmak kolay olmayacaktır. Zümrüt ise bu savaşta henüz ağır toplarını kullanmamıştır! Nikaha dakikalar kala Toprak ve Çınar'a sürpriz bir ziyaretçi gelir. Toprak ve Çınar şoke olurken, amacına ulaşmak üzere olan Zümrüt mutludur. Ancak ziyaretçi hepsini şaşırtacak bir harekette bulunacaktır. Basın düğünden çıkan Toprak ve Çınar'ın peşini bırakmaz. Çok bunalan Toprak ve Çınar, şehir dışına kaçmaya karar verirler. Nihayet huzura ve birbirlerine kavuşmuşlardır. Ancak bu peri masalı bir kabusa dönüşmek üzeredir.
Toprak yardım bulmak için canını dişine takar. Ancak bu kolay olmayacaktır. Toprak çaresizliğe sürüklenirken Çınar için zaman daralmaktadır! Saldırıyı haber alan aileyi korku sarmıştır. Herkes bu korkunç olayın arkasında kimin olduğunu merak ederken Zümrüt, Haluk’un peşine düşecektir. Bu sırada Haluk, Çınar ve Toprak’ı öldürmek için fırsat kollamaya devam eder! Zümrüt’ün hareketlerinden şüphelenen Çınar, onu takibe alır. İpuçlarını takip eden Zümrüt ise Haluk’un evine ulaşmıştır! Ancak burada karşılaşacağı manzara onu şoke edecektir! Plan yapan Zümrüt ve Azra, Toprak’a iş teklifinde bulunurlar. Çınar’ın moralini yerine getirecek bir sürpriz yapmak isteyen Toprak teklifi kabul eder. Tüm hazırlıklar yapılır. Sürpriz günü gelip çattığında Toprak nefesini tutup Çınar’ı tepkisini bekler. Sonuç onu çok şaşırtacaktır.

Alev Alev 15.Bölüm 5 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Alev Alev 15.Bölüm 5 Ocak Atv konusu.Murat'ın izini süren Yakut Kaptan onu İzmir'de bulur. Murat'ı gizlice Sığacık'a götüren Yakut, diğer yakınlarının da yardımıyla ona hafızasını geri kazandırmak için çalışmaya başlar. Alev ise Demir tarafından bırakıldığı Salim'in evinde sefalet içinde esir hayatı yaşamaya devam etmektedir. Alev'in uyuşturucu bağımlılığı da tehlikeli bir noktaya ulaşmak üzeredir. Ayrıca Salim'in Alev için çok daha kötü planları vardır. Olayların peşini bırakmamaya kararlı olan Mehmet Komiser, bilgi alabilmek için Ümran'la yakınlık kurarak misafir gibi köşke girmeyi başarır. İyileşmeye başlayan Murat'ın aklında sadece iki konu vardır: Alev'i bulabilmek ve Demir ile Ümran'dan yaşananların hesabını sormak. Murat bu amaçla İstanbul'a gelir.

Yetenek Sizsiniz Türkiye 2.Tur 5-6 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Yetenek Sizsiniz Türkiye 2.Tur 5-6 Ocak 2013 Star tv.Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın Türkiye’nin yeteneklerini aramak üzere yine bu yıl birçok şehri gezecek. Türkiye’nin yetenekleri ise jüriden evet alıp Türkiye’nin en yeteneklisi olduklarını kanıtlamak için kıyasıya yarışacak.
Star Tv ekranlarının sevilen eğlence programı Yetenek Sizsiniz Türkiye 5-6 Ocak Cumartesi Pazar Akşamı Star Tv ekranlarında sizlerle olacak ve siz eğlence programı severleri ekran başına kitleyecek.

Şefkat Tepe 92.Bölüm 5 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Şefkat Tepe 92.Bölüm 5 Ocak 2013 Samanyolu TV konusu.Bölgede askerlik yapan gencecik çocuklar teröristlerle mücadele ederken aileleri de evlerinde binbir acı ve özlemle haberleri takip etmektedirler. Gözyaşı hergün farklı bir evden ama aynı gerekçeyle akmaktadır.
Ancak bölge için göz ardı edilen bir gerçek daha vardır. Anılan bölgede askerler evet şehit olurken aynı zamanda bölge halkı da bundan ciddi zararlar görmektedir. Terör onları da vurmakta ve birçok aile paramparça olmaktadır. Evler yakılmakta, insanlar terör yada devlet yanlısı diye sınıflandırılmakta ve devlet yanlısı olanlar teröristler tarafından aileleriyle birlikte öldürülmekte, küçük çocukları zorla dağa çıkarılmaktadır.

1 Ocak 2013 Salı

2013'te ne kadar resmi tatil var ?

GOOGLE REKLAMLARI

2013'te ne kadar resmi tatil var ? 2013 Yılbaşı Tatili olan; 1 Ocak 2013 Salı günü bütün okullar ve devlet daireleri resmi tatil yapacak. Peki 2013'te kaç gün resmi tatil var ? İşte cevabı burada.

 Yılbaşı: 1 Ocak- Salı 1 gün

 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı: 23 Nisan - Salı 1 gün


Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Çarşamba - 1 gün


Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Pazar - 1 gün

 Ramazan Bayramı: Arefe 7 Ağustos Çarşamba yarım gün, Bayram 8-9-10 Ağustos Perşembe, Cuma, Cumartesi

 Zafer Bayramı: 30 Ağustos Salı - 1 Gün

 Kurban Bayramı: Arefe 14 Ekim Pazartesi yarım gün, Bayram 15-16-17-18 Ekim Salı, Çarşamba, Perşembe,Cuma

 Cumhuriyet Bayramı: 28 Ekim yarım, 29 Ekim tam gün

Bankada fazla parası olanlara vergi geliyor

GOOGLE REKLAMLARI

Bankada fazla parası olanlara vergi geliyor.Yeni verginin ipuçlarını veren Şimşek, “Faiz, temettü ve kira gibi araçlardan elde edilecek gelirler, ‘belirlenecek sınırı aştığında’ beyanname ile gelir vergisine tabi tutulacak” dedi. Hazırlanan senaryolarda alt sınırın 75 bin lira olduğu konuşuluyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği, zenginden daha çok vergi alınmasını öngören yeni vergi düzenlemeleriyle ilgili önemli ipuçları verdi. Ekonomi basını ile bir araya gelen Mehmet Şimşek’in verdiği bilgilerden anlaşılan, bu konuda en büyük sürpriz
piyasalara olacak. Faiz, temettü ve kira gibi araçlardan elde edilecek tüm gelirler toplanacak. Bu gelirler ‘belirlenecek sınırı aştığında’ beyanname ile gelir vergisine tabi tutulacak. Ekonomi çevrelerinden elde ettiğimiz bilgilere göre beyannamede sınır yıllık 75 bin TL olacak, bu sınırın üstünde geliri olandan ‘sınırı aşan kısım için’ yüzde 35 gelir vergisi alınacak. Ancak bu konuda çalışmaların sürdüğünü, özellikle limit konusunda farklı alternatifler üzerinde durulduğunu da belirtmekte fayda var. Gelir kalemine ücretlerin de eklenebileceği belirtiliyor.
Temel hedefin varlık vergisi ya da ‘nereden buldun’ gibi bir düzenleme olmadığını belirten Şimşek, “Burada belirli bir kesim hedeflenmiyor. Zenginden daha fazla vergi demek vergide adaleti sağlamaya yönelik düzenlemeler. Gelir Vergisi oranlarıyla oynama, KDV, Kurumlar Vergisi oranlarında bir artış gündemde değil. Ama bazı imtiyazlar, bazı istisnaların azaltılması, kaldırılması gündemde. Beyanname sistemine geçilirse kişinin faiz, temettü, kira gibi birden fazla gelir kalemi bir bütün olarak değerlendirilecek ve girdiği dilime göre vergi verecek” dedi.

Beyanname verecek mükellef sayısını artırmayı ümit ettiklerini, buna yüzde 15’lik vergiye tabii olan sporcuların da dahil olduğunu belirten Şimşek, burada daha fazla gelir elde edenden daha fazla vergi almak esasıyla hareket ettiklerini vurguladı ve şöyle konuştu: “Şu anda faiz gelirinin üzerinden yüzde 15 stopaj alıyoruz. Yani faiz geliri ne olursa olsun, 100 bin lira gelir elde etseniz de yüzde 15 stopaj ödüyorsunuz. Yeni düzenlemeyle biz diyeceğiz ki, ‘bu normal vergi oranlarına tabidir, 100 bin lira o zaman yüzde 35 vergiye tabi olacak’. O zaman yüzde 15 kesilmeyecek, kesildiyse de düşülecek, mahsup edilecek. Örnek olarak, yılda 10 bin liralık faiz geliri olan bir kişi yüzde 15 ödeyecek, beyanname sınırının altında kalacaksa sorun yok. Ama diyelim ki, başka birinin faiz, kira, temettü geliri 120 bin lira. Beyanname ver diyeceğiz. Geliri girdiği vergi dilimine göre vergilendirilecek. Olaya siyah-beyaz olarak bakmamak lazım. Beyanname kapsamını genişletirsek, o zaman bazı giderlerini sunma imkanı da vereceğiz.”  Şimşek, 2013 yılında önceliklerinin kayıt dışılıkla mücadele olduğunu belirterek, “2013’ün ilk yarısında bunlar bir şekilde Meclis gündemine gelir” şeklinde konuştu.
Emlak vergisinde gazete ilanı esas olabilir
EMLAK vergi değeriyle piyasa değeri arasındaki farkın azaltılmasına yönelik bir çaba gerektiği üzerinde duran Şimşek, “Bir seçenek, belki emlak vergi değerlerinin tespit sisteminin köklü bir şekilde değiştirilmesini gerektirebilir. Diğer bir seçenek, Türkiye çapında, yani piyasa değerlerini yakalamaya yönelik bir model geliştirmek. Mesela Maliye Bakanlığı olarak biz bütün internet sitelerinde, gazetelerde çıkan veya bütün projelerle yapılan promosyonlardaki fiyatı alıp sisteme girmek. Yaklaşık bir piyasa değeri tespiti. Ama bunların hepsi tartışılacak konulardır. Daha güvenilir rakamlar üretmek için neler
yapılabilir diye kafa yoruyoruz. Metrekare sisteminin şu anda terk edilmesi söz konusu değil. Sadece biz konuta temel teşkil eden arsanın değeri, konutun kendi değeri, nerede olduğuna bağlı olarak farklılaştırma yetkisi aldık” diye konuştu.

Şehir rantına vergi
MEHMET Şimşek, Gelir Vergisi reformunda bazı düzenlemeler yapmayı planladıklarını belirterek şimdiye kadar vergilendirilmeyen şehir rantlarının vergilendirileceğini söyledi. Şimşek “Diyelim ki gittiniz imarsız bir arsa aldınız. Gelişti, imar geldi ve fiyatlar katlandı. Beş yıl elinizde tuttuğunuz için o kazanç elde ettiğiniz rant hiç vergiye tabi değil. Mesela yeni Gelir Vergisi tasarısıyla isterseniz 100 lira elinizde tutun, biz yine vergilendireceğiz, örnek olarak söylüyorum.  ”

Elazığ, Şişli’yi solladı
MALİYE Bakanı Şimşek, konutta KDV farklılaştırması ile daha yüksek değerli konut alanın daha yüksek vergi vereceğine de dikkat çekti. Bu düzenlemenin ne zaman hayata geçeceği bilgisini vermekten kaçınan Şimşek, şöyle devam etti: “Halihazırda konut değerinden bağımsız olarak 150 metrekareye kadar konut teslimleri yüzde 1’lik bir KDV’ye tabi. 150 metrekare ve üzeri konut teslimleri yüzde 18 KDV’ye tabi. Bu metrekare esaslı sistem vergi adaletine uygun değil. Dolayısıyla, biz konutun değerini de kavrayacak daha adil bir sistem çabası içerisindeyiz. Arsanın değeri de ele alınabilir, konutun değeri, bulunduğu yerde alınabilir. Birinci husus; emlak vergi değerini baz alsanız, çok güvenilebilecek bir
parametre değil.”

NİHAİ KARARI VERMEDİK
Bu konuda bir örnek veren Şimşek, “Şişli’de emlak vergi değeri 250 ile 499 lira arasında sıfır. Yine Şişli’de emlak vergi değeri 500-999 lira arasında olan yerde sıfırmış. Mesela Elazığ’da, herhalde Keban Barajı yapılmış, daha fazla kamulaştırma bedeli almak için, emlak vergi değeri çok yukarda çıkıyor. Mesela diyelim ki, devlete ait bir şeker fabrikası var, sırf o alan emlak vergi değeri bazen çevresindeki emlak vergi değerlerinin 10 katı olabiliyor. Şu andaki emlak vergi değerleri maalesef çok güven veren bu yeni modelde kullanılabilecek bir noktada olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla, bizim emlak vergi değerleme sistemini kökünden değiştirmemiz lazım. İkinci husus; konutun değeri.  Diyelim ki 150 metrekarenin altında bile olsa büyükşehirlerde ise arsa metrekare değeri belli eşikleri aşıyorsa, lüks veya birinci sınıf inşaat olmasına bağlı olarak KDV farklılaştırılabilir. Ama daha nihai kararı vermedik.”

18 sektör kaçak vergi takibinde

MEHMET Şimşek Vergi Denetim Kurulu’nda Organize Vergi Kaçakçılığıyla Mücadele Grup Başkanlığı kurduklarını ve gelen rapora göre karar vereceklerini de belirterek bir çok sektörün incelemeden geçtiği bilgisini paylaştı. 18 sektörün takiplerinde olduğunu kaydeden Şimşek, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı:
Kıymetli taşlar sektöründe faaliyet gösteren mükelleflerin işlemlerinin kayıt altına alınması ve bunların neden oldukları muhtemel vergi kayıp ve kaçağının tespiti ve önlenmesi.
Elektronik ticaret kapsamında yapılan iş ve işlemlerdeki vergi kayıp ve kaçağının tespiti ve önlenmesi görüş ve öneri raporu tamamlandı, yani bize teslim edildi.

Sigara kaçakçılığı yoluyla vergi kayıp ve kaçağına yol açan unsurların tespiti, önlenmesi, etkin denetim ve ceza uygulamalarıyla bu tür kaçakçılık fiilleriyle etkili mücadelenin sağlanmasına yönelik çözüm önerilerinin oluşturulması görüş ve öneri raporu Başkanlığa teslim edildi.
Çay üretim sektöründe faaliyet gösteren mükelleflerin üretimlerinde girdi olarak yurt dışından ülkemize kaçak yollarla sokulan çayların kullanılıp kullanılmadığı hususunun belirlenmesi.

Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı karar çerçevesinde faaliyet gösteren yetkili müesseselerin, yani döviz bürolarının neden olabilecekleri vergi kayıp ve kaçağının tespit edilmesi.

Akaryakıt kaçakçılığı yoluyla vergi kayıp ve kaçağına yol açan unsurların tespit edilip önlenmesi.
Gözlük sektöründe faaliyet gösteren mükelleflerin neden oldukları vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi.
Lüks araç ithalinin satışını gerçekleştiren mükelleflerin özel tüketim vergisi matrahlarını aşındırmak suretiyle neden oldukları vergi kayıp ve kaçakları.
kaynak:hürriyet

Benim İçin Üzülme 9.Bölüm 1 Ocak 2013

GOOGLE REKLAMLARI

Benim İçin Üzülme 9.Bölüm 1 Ocak 2013 Atv konusu.Benim İçin Üzülme’nin yazarı olan Mahsun Kırmızıgül yine çok ağlatacak. Niyazi ile Buke’nin aşkı yürekleri dağlamaya devam ediyor. Hem acıları büyük hem de aşkları. Buke ne kadar yürekten bağlı ise Niyazi’ye, Niyazi’nin de hem acısı hem de aşkı o kadar derindir. Çünkü annesi bir türlü kabul edemez onca yaşanandan sonra Buke’yi. Ancak Buke’nin gerçekten böyle omasını istemdiğini bilir ama yine de olanları ailesine ve kendi çocuklarına yediremez. Artık kimsenin kendisine önem vermediği lafını dinlemediğini ve tabi ki sözünün geçmediği evbde kalamayacağı için evi terk ederek hayatına son vermek ister. Ölümün eşiğine gelir. Ancak Niyazi’nin kardeşi Buke’ye saldırır. Anneme bir şey olursa ölümlerden ölüm beğen der.
Peki bu kadar olumsuzluğun hatta ölümlerin üzerine bir hayat nasıl kurulur. Niyazi bu evlilikten daha da önemlisi Buke’den vazgeçecek mi? Niyazi ve Buke tuttukları evde huzur içinde yaşamaya karar verirler ancak olanlar bu sefer yine mutlu hayatlarını ve tabi ki evliliklerini yine erteler.  Niyazi ve ailesi bu durumdan şüpheli iken Niyazi nasıl devam edebilir?
Resul ise Tahir’e gider ve ihaleye girmek istediğini söyler.  Ve ihale bedeli olan 200 bin TL’yi ister. Ancak Tahir bu sefer verdiğim parayoı geri alırım der.  Resul kabul eder. Ama şartları ağırdır. Tahir’in bu işten çıkarı oldukça fazladır ve Resul bu oyuna gelir.
Buke her geçen gün artık daha da üğmitsizliğe kapılır. Ne yapacağını bilmeden Niyazi’yi bekler. Buke niyazi’nin kardeşinin isyanını duyar ve yine içi dağlanır. Ama istediği bu değildir, Buke sadece sevdalanmıştır. İstemeden yaşanan onca şeyin hatası yine onlara kalmıştır.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki 97.Bölüm 1 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Öyle Bir Geçer Zaman Ki 97.Bölüm 1 Ocak 2013 Kanal D konusu.Tuba Ünsal’ın da,Filiz karakteri ile konuk oyuncu olarak yer alacağı dizinin bu bölümünde; Osman ile Mithat’ın birbirlerine silah doğrultması Cemile’nin yüreğini ağzına getiriyor.Cemile, bir delilik yapmaması için Osman’a yalvarıyor. Mithat ile Osman arasında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Birbirlerine silah doğrultan ikilinin arasına Ayça girer. Önce kendisini vurmalarını ister. Cemile de onların yanına gelir. Osman’a bir delilik yapmaması için yalvarır.
Zehra’nın böbrek nakli ile ilgili sonuçlar hiç de ümit verici değildir. Ailedeki hiç kimse böbrek nakli için uygun değildir. Yaptığı baskılara rağmen Ekrem’in kendisi ile evlenmeyeceğini anlayan Carolin, fikrini değiştirir ve Hakan’a şok bir teklifte bulunur. Kızının kurtulma şansı vardır ancak bu Carolin’e bağlıdır.
Mithat’ın babası tedavi için eve getirilir. Ancak iyi değildir ve sürekli Mithat’ı sormaktadır. Hasta babanın tek isteği daha da kötüleşmeden oğlunu görebilmektir. Fakat bu çok tehlikelidir. Çünkü Mithat’ın peşinde sadece Osman değil, Halit de vardır.
Osman yüzünden Arif ile Cemile’nin sık sık birlikte görülmesi dedikodulara yol açar. Deniz’in Bahar’a olan düşkünlüğü ve sevgisi Soner’i de etkiler. Evde gösteri hazırlayan ikiliye Soner de katılır. Ancak davetsiz bir misafir evdeki bütün neşeli havayı bozar. Üstelik İngiltere’den Soner’in arkadaşı olan bu bayan misafirin farklı planları vardır. Filiz’in davetini kırmamak için doğum günü partisine Soner, Deniz ve Bahar’la katılır.

30 Aralık 2012 Pazar

Trafik sigortası çok pahalı

GOOGLE REKLAMLARI

Trafik sigortası çok pahalı.Motosikletten çekiciye kadar tüm araçlar için ‘zorunlu’ olan Trafik Sigortası’nda prim tutarları kasko fiyatlarına yaklaştı.
Zaman'ın haberine göre 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Hazine Müsteşarlığı yerine sigorta şirketleri tarafından belirlenmeye başlayan trafik sigortası primlerinde 4 yıl içerisinde yüzde 100’den daha fazla zam yapıldı. En yüksek çıkış bu yılın ikinci yarısında ortaya çıktı. Sigorta uzmanlarına göre 16,9 milyon adet araç sahibinin her yıl yenilemek zorunda olduğu trafik sigortasındaki fahiş artışın temelinde 4 temel konu yer alıyor: “Birincisi, kaza sonrası yaralananları (alkollü ve ehliyetsiz olsa bile) hastanelerde tedaviye kabul eden Sosyal Güvenlik Kurumu, her poliçeden aldığı payı iki katına yakın artırarak yüzde 10’a çıkardı. İkinci olarak, poliçede geriye dönük 10 yıl sorumluluk var; bir trafik kazasında yakınlarını kaybedenler 10 yıl sonra tazminat davası açabiliyor. Üçüncü olarak, trafik branşında zarar eden sigorta şirketleri prim artışı ile zararını azaltmak istiyor. Dördüncü olarak ise kaza yapan araçların tamir ve bakımı için oluşan yüksek servis bedelleri.”

Sigorta şirketleri tarafından illere, araçların türüne göre serbestçe belirlenen Zorunlu Mali Trafik Sigortası’nda prim tutarları makul sınırların dışına çıktığında Hazine tarafından müdahale edilebiliyor. 35 sigorta şirketini çatısı altında toplayan Türkiye Sigorta Birliği, bu konuda bir yaptırıma sahip değil, ancak 6 ayda bir geçerli olan ‘rehber tarife’ yayınlıyor. 1 Ocak itibarıyla geçerli olacak tarifeye göre İstanbul’da bir binek otomobilin yıllık trafik sigorta primi 468 lira olarak belirlendi. Sürücünün geçmişine bağlı olarak değişim göstermekle birlikte İstanbul’da bir otomobil için yıllık 585 liraya kadar çıkan trafik sigortası ödemesi söz konusu. Bu rakam 2005 yılında 117 lira, 2006’da 128 lira, 2007’de 135 lira iken sonraki yıllarda benzer bir artış eğilimi sergiledi.

Yeni durumda sürücüler kaza yaptıkça bir sonraki yıl trafik poliçe bedeli olarak bin hatta bin 500 liraya kadar çıkabilen bir tutarla karşı karşıya kalabilecek. Taksi, dolmuş, kamyonet, otobüs gibi ticari araçlarda trafik poliçesi tutarı 4 bin liraya kadar ulaşıyor. Son dönemde otomobilde bu alandaki primi en hızlı artan il olan Tunceli’de ise 6 aylık süreçte artış oranı yüzde 32 oldu. Ankara’da binek otomobil için trafik sigortası tarifesi 520 TL’ye kadar çıkabiliyor.  Bir kaza sırasında ödenecek teminat tutarları da yeni yılla birlikte değişiyor; buna göre sigorta şirketi otomobil ve taksi için araç başına 25 bin lira, kaza başına 50 bin lira, sağlık gideri kişi başına 250 bin lira, kaza başına bir milyon 250 bin lira, sakatlanma ve ölüm teminatı da kişi başına 250 bin lira, kaza başına bir milyon 250 bin lira ödemekle yükümlü. Yılın üçüncü çeyreğinde 755,5 milyon lira trafik primi toplanırken 188,7 milyon lira zarar ortaya çıktı. Prim tutarı yüzde 22 arttı, ancak toplanan primin yüzde 25’i zarar oluştu. Sigorta şirketlerine göre 2013 yılında prim bedellerinin daha da artması bekleniyor. Ekonomi yönetimi vatandaşın bu konuda mağdur olmaması için şirketlerin fiyatlarını internet üzerinden ilan etme formülü üzerinde duruyor.

Trafikteki araç sayısı ekim sonu itibarıyla 16 milyon 901 bin 785’e ulaştı. Yılın ilk dokuz aylık döneminde poliçe düzenlenen araç sayısı ise 10 milyon 252 bini buldu. Eylül 2012 tarihi itibarıyla alınan prim tutarı 2 milyar 448 milyon lira iken ödenen tazminat miktarı ise 1,7 milyar liraya yaklaştı. Sektördeki toplam muallak hasar ise 1 milyar 179 milyon lira. Geçen yıl ödenen tazminatların yanı sıra muallak hasar ve faaliyet giderleri sebebiyle sektörün toplam zararı 457 milyon lira idi. Eylül 2012 tarihiyle rakam 650 milyon lirayı aştı. Trafik sigortası yapılması zorunlu olmasına rağmen özellikle taşrada denetim yetersizliği sebebiyle bu konu fazlaca önemsenmiyor. Türkiye’de trafiğe çıkan araçların 3,5 milyonunun sigortasının yapılmadığı hesaplanıyor. Trafikte en yoğun olarak bulunan otomobillerin sigortalılık oranı yüzde 90 civarında. En fazla sigortasız araç sayısı İç Ege şehirlerine kayıtlı.

Kaza sonrası yaralananları (alkollü, ehliyetsiz olmasına bakmaksızın) hastanelerde tedaviye kabul eden Sosyal Güvenlik Kurumu, her poliçeden aldığı net payı iki kata yakın artırarak yüzde 10’a çıkardı. Poliçede geriye dönük 10 yıl sorumluluk var; bir trafik kazasında yakınlarını kaybedenler 10 yıl sonra tazminat davası açabiliyor. Kaza yapan araçların tamir ve bakımı için oluşan servis bedelleri arttı. Kaskonun aksine trafik branşında sürekli zarar eden sigorta şirketleri prim artışı ile zararını azaltmak istiyor.

Sigortacılık sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre Zorunlu Trafik Sigortası’nda şehirlerin trafik durumu belirleyici oluyor. Aksi bir durum olmadıkça bu kapsamda en pahalı poliçe İstanbul, Ankara ve İzmir’de kesiliyor. Trafik yoğunlunun az olduğu şehirlerde ise rakam oldukça düşük. Dört yıl önce Zorunlu Trafik Sigortası dip fiyatları görmüştü. Sektör ortalaması 100 liranın üzerinde tutunurken trafik yoğunluğunun az olduğu Kırşehir’de rakam 30 liraya kadar gerilemişti. Türkiye Sigorta Birliği’nin 2011 yılı verilerine göre 2011 yılında 12 milyon 942 bin 474 adet trafik zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesi, 122 bin 671 adet de karayolu taşımacılığı zorunlu ferdi kaza sigortası poliçesi düzenlendi. Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırılan araçlardan toplam 2 milyar 598 milyon 251 bin lira prim alındı. Ödenen hasar tazminatı ise 1 milyar 952 milyon 364 bin lira oldu.

Taksi, minibüs ve otobüs gibi araçlar sürekli trafikte oldukları için risk yüksekliği sebebiyle onların ödediği rakam binek araçlara göre daha yüksek oluyor. Ortalama 300 lira civarında olan trafik sigortası miktarı ticari araçlarda 4-5 katını bulan fiyatlara kadar çıkabiliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken de kısa süre önce trafik sigortasının esnafı mağdur ettiğini,  esnaftan ödenmesi mümkün olmayan tutarlarda prim talep edildiğini belirtmişti.

31 Aralık 2012 Yılbaşı Milli Piyango

GOOGLE REKLAMLARI

31 Aralık 2012 Yılbaşı Milli Piyango.Milli piyango yılbaşı özel çekilişi 31 aralık 2012 de çekilecektir mpi idaresi nin bu sene ki çekilişi trt ekranlarından bir ilk olarak yayınlanmayabilir yılbaşı özel çekilişi her zamanki gibi milyonlar dağıtmaya devam ediyor.
Bu sene yılbaşı büyük ikramiyesi hangi ilimize gidecek merakla beklenmekte 1 ocak 2013 sabahı hangi şanslı veya şanslılar yeni yıla milyoner olarak girecek
Milli piyango idaresinin yurt genelinde satışa sunduğu biletlerin vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmekte yılbaşı özel çekilişi saat 20 ila 22 arası çekiliş yapılacaktır büyük ikramiye ise saat 22 ila 24 arası çekilecektir.
Yılbaşı özel çekilişi 1 ocak 2013 sabahı çekiliş sonuçları tam sıralı şekilde sitemizde yer alacaktır
Milli piyango bu yıl ki bilet fiyatları ise şu şekildedir tam bilet 40 tl , yarım bilet 20 tl, çeyrek bilet ise 10 tl den satışa sunulmuştur. Her zaman ki gibi nimet abla bilet bayii önünde bilet kuyrukları oluşmuştur. Büyük ikramiye 45 milyon olunca hayallerde milyonluk oluyor. 31 aralık 2012 tarihi çekilecek olan milli piyango yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiye ve amorti sonuçlarına kadar ve hangi illerimize ikramiyelerin gittiği sitemizde yer alacaktır. Mutlu seneler bol şanslar
31 aralık 2012 milli piyango idaresi yılbaşı özel çekiliş sonuçları sitemizde olacaktır yılbaşı akşamı tüm vadtandaşların gözü kulagı şanslı numaralarda olacakken sonuçları tam sıralı bir şekilde sizlerle paylaşacagız .
Mpi hersene ki gibi en büyük ikramiyesi yılbaşı özel ikramiyesi olurken bu sene de adet yerini buldu tam tamına 45 milyon tl oldu.
45 milyon tl olunc hayellerde milyonluk oldu 31 aralık 2012 akşamı yapılacak olan buyuk ıkramiye çekilişi hangi illerimizi milyoner edecek merakla beklenmektedir.