GOOGLE REKLAMLARI

Pages

14 Aralık 2012 Cuma

İnternet bankacılığı kullananlar dikkatli olun

GOOGLE REKLAMLARI
İnternet bankacılığı kullananlar dikkatli olun.İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, internet üzerinden işlem yapan banka müşterilerini dolandıran ve kredi kartı kopyalayarak dolandırıcılık yapan bir şebekeye operasyon düzenledi.
Şebekenin dolandırıcılıkta kullandığı yöntemin ilk kez uygulandığı belirtildi.
İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şikayet üzerine kart kopyalayan ve internet üzerinden banka müşterilerinin bilgilerine ulaşarak hesapları boşaltan bir şebekeyi 8 ay önce takibe aldı.
Yapılan takipte şebeke ele başının M.A. olduğu belirlendi. Şebekenin İzmir ve İstanbul'da dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Bilişim polisi, İzmir grubunun kredi kartı kopyaladığını; İstanbul ekibinin ise internet üzerinden banka hesaplarını boşalttığını belirledi. Yapılan çalışmaların tamamlanması ile polis 4 gün önce şebekeye yönelik İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat Polisi'nin de katıldığı operasyonda şebeke elebaşı M.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
ASIL HACKER UKRAYNA'DA
Yapılan operasyonda 7,65 çapında bir tabanca, 7 cep telefonu, 1 şifrematik cihazı, 4 hart disk, 3 dizüstü bilgisayar ve 6 kopya kart ele geçirilirken 15 bin TL paraya da el konuldu. Bu arada polisin takip ettiği şebekenin internet üzerinden banka hesaplarını boşaltan ve İstanbul gurubu ile çalışan asıl hackerin Ukrayna'da yaşayan şebeke üyesi S.D. olduğu öğrenildi.
284 BİN TL DOLANDIRDILAR
Polisin yaptığı tespitte internet üzerinden dolandırıcılık yapan şebekenin banka müşterileri üzerinden toplam 284 bin TL parayı kendi hesaplarına transfer ettikleri öğrenildi. Şebeke üyeleri bu paranın 222 bin TL'sini kendi hesaplarına aktarıp bankalardan çekerken, polisin tespiti ile bu paranın 62 bin TL'sine bloke koyulduğu öğrenildi.
OPERASYON ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI
Bilişim polisinin gerçekleştirdiği operasyon anları an be an polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde özel harekat polisinin adreslere girmesi evlerde yapılan aramalar ve o aramalarda bir para kasasındaki tabancanın bulunma anları ve bir bilgisayar kasasının sökülmesi yer aldı. Ayrıca banka güvenlik kameralarının kaydettiği, şebeke üyesi olduğu iddia edilin şüphelilerin para çekme anları da görüntülere yansıdı.
İLK KEZ KULLANILAN BİR YÖNTEM TESPİT EDİLDİ
Yapılan 8 aylık çalışmalarda şebekenin kullandığı yöntem de tespit edildi. Bu yöntemle şebekenin, OTP adı verilen şifrematik cihazlarının bilgilerini de alarak dolandırıcılık yaptıkları öğrenildi. Şifrematik bilgilerinin kopyalanmasıyla dolandırıcılık yöntemin ise ilk kez kullanıldığı dile getirildi.
ZARARLI YAZILIMLA BİLGİLERİ ALIYORLAR
Bu yönteme göre, şebeke üyeleri önce zararlı yazılımlarla internet bankacılığını kullanan bir banka müşterisinin bilgisayarına yazılım gönderiyor. Mail yolu ile gönderilen bu yazılım, bazen bankadan geldiği gibi gösterilen mailler olabiliyor. Gelen mailin açılması ile virüs aktif oluyor. Ardından müşterinin internet bankacılığını kullanmasıyla kişisel bilgilerine ulaşılıyor.
ŞİFREMATİK BİLGİSİ İKİZ SAYFA İLE ELE GEÇİRİLİYOR
İnternet bankacılığını kullanan banka müşterisi her şeyden habersiz banka sayfasına girerken, şebeke üyelerinin gönderdiği virüs banka sayfasının bire bir kopyası olan ikiz bir sayfa açıyor. Müşterinin şifrematik cihazından aldığı şifre bilgisini bankanın şifre bölümüne yazıyor. Ancak şifre bilgisi bankanın internet sayfası yerine şebeke üyelerinin eline geçiyor. İkiz sayfa yöntemi ile ara yüzle gerçekleştirilen bu yönteme " Man in the middle" adı veriliyor. Bu yöntemle şifreyi ele geçiren şebeke üyesi hemen bilgiyi bankanın gerçek sayfasına girerek hesaptaki parayı kendi belirledikleri hesaba transfer ediyor. Bankanın internet sistemi şifre girme işlemi için 3 dakika süre verirken, şebeke üyelerinin bu işlemi yapması sadece 1 dakika sürüyor.
DURUM ÇUBUĞU DOLANDIRILMANIZA ENGEL OLABİLİR
Şebeke üyelerinin kullandığı bu yöntemden korunmanın yöntemi de emniyet yetkilileri tarafından belirtilirken, internet kullanıcılarının tanımadıkları mailleri kesinlikle açmamaları tavsiye ediliyor. Ancak asıl dikkat edilmesi gerekenin; adres çubuğunda çıkan adres satırı ile ekranın sol alt kısmında yer alan durum çubuğunda görülen adresin aynı olması olduğu belirtiliyor. Bu adreslerin aynı olmaması halinde kullanıcılar tarafından sayfanın kapatılması ve internet bağlantısının kesilmesi öneriliyor.
DİĞER YÖNTEM BANKA KARTI KOPYACLIĞI
Şebekenin, banka müşterilerini dolandırmak için kullandığı başka bir yöntemin de kredi kartı kopyacılığı olduğu öğrenilirken, daha çok şebekenin İzmir grubunun kullandığı bu yöntemle şebeke üyeleri, ATM ikiz kart çıkartıp, kopyaladıkları kartlarla banka müşterileri adına alışveriş yapıyor ya da para çekiyor.
9 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı 12 kişiden 3'ü emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 9 şüpheli ise bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
kaynak:mynet

1 Ocakta neler değişecek ?

GOOGLE REKLAMLARI
1 Ocakta neler değişecek ? Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanın hayatında önemli değişiklikler yapacak düzenlemeler, yeni sorumluluklar da getiriyor.
Örneğin, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek olan iş güvenliği yasası ile, apartmanlar doktor çalıştırmak zorunda kalırken, tüm işyerleri de iş güvenliği uzmanından hizmet alacak.
Yine SGK'nın daha önce almış olduğu karar doğrultusunda, 1 Ocak'tan itibaren kağıt reçeteler tamamen kullanımdan kalkacak. Tüm ilaçlar, e-reçete sistemi ile yazılacak.
Yine, 1 Ocak'tan itibaren, işyerlerinin su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerinde, vergi kaydı zorunluluğu aranmaya başlanacak.
Yeni hal sistemi çerçevesinde Pazar yerlerinden alınan tüm ürünlerin takibi de internet ortamında yapılacak.

Yetenek Sizsiniz 15 Aralık - 16 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Yetenek Sizsiniz Türkiye 15 Aralık - 16 Aralık 2012 show tv  konusu ve yarışmacıları.Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın Türkiye’nin yeteneklerini aramak üzere yine bu yıl birçok şehri gezecek. Türkiye'nin yetenekleri ise jüriden evet alıp Türkiye'nin en yeteneklisi olduklarını kanıtlamak için kıyasıya yarışacak.Ekranların sevilen yarışması yeni bölümleriyle her Cumartesi ve Pazar Star’da ekrana geliyor.

Şefkat Tepe 89.Bölüm 15 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Şefkat Tepe 89.Bölüm 15 Aralık 2012 Samanyolu tv konusu.Terör örgütünün kandırarak dağa çıkardığı küçük çocuklar, duygularından arındırılmak için babalarını öldürmek zorunda bırakılıyor. Daha önce gün yüzüne çıkarılmayan, yaşları 5 ve 10 arasında değişen çocukların geçirildiği acımasız eğitimler ve babalarını öldüren çocukların yaşadığı psikolojik savaş gözler önüne seriliyor.
Diğer yandan Sungurlar timine Ölümsüzler Taburu’nu bitirme görevi veriliyor. Ancak çok iyi eğitim almış bu tabur, Sungurlar timi için farklı planlar hazırlar. Dicle isimli örgüt sempatizanı kız ise ailesinin katledilmesinin intikamını almak için Sungurlar timinin hayatını tehlikeye atar.

Galatasaray Fenerbahçe Derbi Maçı 16 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray Fenerbahçe Derbi Maçı 16 Aralık 2012 hangi kanalda saat kaçta ?
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 16 Aralık Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanın ana bölümünde taktik çalışma yapıldığı bildirildi.
Sarı-kırmızılıların antrenmanında sakatlığı bulunan Sercan Yıldırım’ın, tedavisinden sonra salon ve saha çalışması yaptığı kaydedildi. Galatasaray, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını Cumartesi akşamı yapacağı antrenmanla tamamlayarak, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kampa girecek.
Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 16 Aralık Pazar günü yapılacak derbi maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, derbide Özkahya’nın yardımcılıklarını Ekrem Kan ile Volkan Narinç yapacak.
Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında oynanacak olan Galatasaray – Fenerbahçe derbisine Fenerbahçe taraftarının gelmesine İl Güvenlik Kurulu izin vermedi.
Oynanan futboldan çok öncesinde ve sonrasında taraftarlarının neden olduğu olaylarla gündeme gelen 3 büyüklerin birbirleri arasındaki maçlardaki seyirci yasağı devam edecek. Fenerbahçe’nin yasağın kaldırılmasına yönelik önerisine Kulüpler Birliği de destek vermişti, ancak bugün yapılan İl Güvenlik Kurulu’nda yasağın sürmesine karar verildi.
İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlara göre, derbi maçı için toplam 2 bin 768 güvenlik personeli görev yapacak. Bin 200′ü özel güvenlik ve bin 568′i polis olmak üzere toplam 2 bin 768 görevli güvenliği sağlayacak.
DERBİ UEFA’YA MANŞET OLDU
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) internet sitesinde haber oldu.
Uefa’da, haftanın derbi maçlarını anlatan bir haber yayımlandı. Haberde, Spor Toto Süper Lig’de 16 Aralık Pazar günü yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine de yer verildi.
“İstanbul devleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin karşılaşacağı 90 dakika boyunca Türkiye’de hayat duracak” denilen haberde, Ziraat Türkiye Kupası’nda 1461 Trabzon’a yenilmesinin şokunu üzerinden atamayan Galatasaray’ın, rakibini
derbi maçta yenerek 5 puanlık üstünlük kurmak istediği belirtildi.
Haberde, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in “Derbi, bizim için çok önemli. Ziraat Türkiye Kupası maçı sonucunun, bu maçı etkilememesi için elimizden geleni yapacağız” ifadeleri yer aldı.
Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in de, “İki, üç haftadır bu maçı düşünüyoruz. Durum ne olursa olsun, sakin olmak zorundayız” sözlerine yer verildi.

13 Aralık 2012 Perşembe

Emirin Yolu 8. Bölüm 14 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Emirin Yolu 8. Bölüm 14 Aralık Show tv konusu.Emir Güneş'i çok zor durumda bıraktı ve Engin'e iyi malzeme verdi. Engin ise her geçen gün Güneş'e hayatı zindan etmeye devam ediyor. Engin o gece neler olduğuna dair aklında oluşan taşları bir bir yerine koydu Güneş her ne kadar Emir'e aşık da olsa Engin'den dolayı bunu asla belli etmemeli.
Engin bütün maçoluğunu göstererek Emr'in hayatını nasıl yok edeceğini Güneş'e gösterdi. Güneş Emir'e bir zarar vermemesi için Engin'e söz verdi. Güneş Emir 'e Engin ile arasında olan ilişkinin gerçek olduğunu ispatlamak zorunda yoksa Engin Emir'e çok büyük zarar verecek.
Yavuz ise yaptı yapacağını. Bir sabah bütün gazetelerde Hande'nin büyük sırrı manşetlerde yerini alır. Hande deliye döner diğer yandan Koray bu duruma sevinsin mi üzülsün mü bilemedi. Hande'nin yeni oyunu O'nu sarstı.
Hande sahalara dönüş yaptı. Kuyruğuna basılan Hande Yavuz'dan fena intikam alacak. Emir'i kendine ortak yapan Hande intikam için ilk adımını attı. Bunu duyan Güneş ayrılma kararı aldı ama Hande damardan girerek O'nu vazgeçirmeyi başardı. Emir teknede bir iş göüşmesi ayarladı. Güneş'de işine saygı duyarak gitti. Emir ile hesaplaşan Güneş daha fazla dayanamadı ve kendini denizin dibine bıraktı. Heycan dorukta kaldı. Emir de ardından kendini denize attı.

Kurtlar Vadisi Pusu 174.Bölüm 13 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Kurtlar Vadisi Pusu 174.Bölüm 13 Aralık Atv konusu.Polat Alemdar, kendisini oyuna getiren lideri ele geçirmek için yeni bir plan hazırlıyor. İhtiyarların hükmü üzerine Suriye’de ölmeyi göze alan Polat, kendi hükmünün de arkasında duracak mı ? Savcı Leyla, akıl hastanesinden kaçabilmek için büyük çaba sarf edecek. Polat’ın yaşadığına dair umudunu kaybetmeyen Leyla, bunu başarabilecek mi?
Polat, Zülfikar Ağa’nın esir düştüğünü öğrenebilecek mi?Zülfikar Ağa’nın infaz emrini kim verecek?
Ve Polat Alemdar vurulacak. Polat’ı vuran sürpriz isim kim? Kendilerini bir anda pusunun içinde bulan ve Polat’ın vurulduğunu gören Abdülhey ve Cahit’i bekleyen büyük şok ne olacak?
Bütün bu cevapsız soruların yanıtını 13 kasım perşembe akşamı bulacağız.