GOOGLE REKLAMLARI

Pages

4 Şubat 2013 Pazartesi

Ocak ayında en çok domatese zam geldi

GOOGLE REKLAMLARI

Ocak ayında en çok domatese zam geldi.Tüketici fiyatları bazında Ocak ayında en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 51,26 ile domates oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, domates ”zam şampiyonu” olurken, bu ürünü fiyatı yüzde 47,72 oranında artan patlıcan, fiyatı yüzde 45,85 artan sivri biber izledi.
Ocak ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında, yüzde 45,07 ile kabak, yüzde 31,97 ile kuru soğan, yüzde 16,57 ile ıspanak, yüzde 15,08 ile sigaralar, yüzde 14,80 ile resmi evraklarla ilgili hizmetler yer aldı.
TÜİK verilerine göre, geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise erkek kazağı geldi. Ocak’ta erkek kazağının fiyatı yüzde 11,39 düşerken, bu ürünü fiyatı yüzde 11,31 azalan kadın hırkası, yüzde 10,64 azalan kadın kabanı ve yüzde 10,48 azalan kadın gömleği izledi.Geçen ay çocuk kabanının fiyatı yüzde 10,06, kadın çizmesinin fiyatı yüzde 9,58, çocuk kazağının fiyatı yüzde 8,50 azaldı.

2B arazilerinin satışına yeni düzenleme getirildi

GOOGLE REKLAMLARI

2B arazilerinin satışına yeni düzenleme getirildi.Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazine'ye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Kanuna göre, hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların bedeli, taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si, fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplama yapılacak. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde ise yüzde 50 satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için gerçekleştirilecek. Bir taşınmazdaki hak sahipliğinin devredilmesi halinde yüzde 50 satış bedelinin hesaplanması, taşınmazın sadece 400 metrekaresi için ve hak sahipleri hisseleri oranlanarak uygulanacak.
Kanuna göre ayrıca daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular, başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilecek. Öte yandan, önceki düzenlemeye göre 2B arazisinin satış bedelinin tamamı, rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanıyordu.

3 Şubat 2013 Pazar

Hamilelik döneminde şekerden uzak durun

GOOGLE REKLAMLARI

Hamileyken diş sağlığına dikkat etmek gerektiğini belirten uzmanlar "Şeker, karamel, kuru meyve gibi gıdalardan uzak durun" uyarısında bulunuyor.Uzmanlar; hamilelikte diş kaybedildiği ya da dişlerin daha çabuk çürüdüğü inancının gerçeği yansıtmadığını belirtiyor. Ağız ve diş sağlığının sürekliliğini sağlamak için ömür boyu etkili ve yeterli bakımın şart olduğunu vurgulayan Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, "Kadınlar; hamilelik, bebek emzirme, menstruasyon, menopoz gibi dönemlerde dişlerine ayrıca özen göstermeli" diyor. Kışlaoğlu, anne adaylarını şöyle uyarıyor:

DENGELİ BESLENİN
 Anne adaylarının; hamilelik süresince A, C ve D vitaminleri ile fosfor ve kalsiyum yönünden zengin temel besinler, meyveler ve sebzeler almaya dikkat etmeleri gerek.
 Ağız ve diş sağlığı için hamilelik süresince tahıl, süt ile süt ürünleri, balık ve yumurta dengeli olarak alınmalı.
 Anne adayları, özellikle yemek aralarında şekerden mümkün olduğu kadar uzak durmalı. Kurutulmuş meyve ve karamel gibi yapışkan şekerli yiyeceklerden de kaçınmalılar.

HAMİLEYKEN DİŞ BAKIMI OLUR MU?
 Bebeğin organ gelişim evresi olan hamileliğin ilk üç ayında etkili dental tedaviden kaçınılmalısınız.
 Diş ya da diş eti iltihabı gibi acil durumlarda; bir jinekologun önerileri doğrultusunda diş tedavisi yapılmasında sakınca yoktur.
 Anne adayı; son üç ayda tedavi için gerekli olan pozisyonları rahat alamadığı ve koltukta uzun süre oturamadığı için diş tedavisi yapılırken rahatsız olabilir.

Kaynak:Sabah

3 Şubat Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Malaga - Zaragoza
Huelva - Numancia
Beşiktaş - Karşıyaka
Ted Kolejliler - Fenerbahçe
Ponferradina - Girona
Ankaragücü - Karşıyaka
Gaziantep Bld.Spor - Konyaspor
Tavşanlı Linyitspor - Rizespor
Nijmegen - Vitesse
Chievo - Juventus
Orduspor - Gençlerbirliği
Göztepe - Boluspor
Fsv Frankfurt - Ingolstadt
Regensburg - Hertha
St Pauli - Cottbus
Raith Rovers - Celtic
Ajaccio - Lyon
Ofi - Kerkyra
Genk - Club Brugge
West Brom - Tottenham
Twente - Utrecht
Vvv Venlo - Ajax
Sparta Rotterdam - Cambuur
Fiorentina - Parma
Genoa - Lazio
Palermo - Atalanta
Pescara - Bologna
Siena - İnter
Eskişehirspor - Mersin İdman Yurdu
Trabzonspor - Gaziantepspor
Nürnberg - M. Gladbach
Fildişi Sahili - Nijerya
Olympiakos - Atromitos
Veria - Panthrakikos
Willem - Feyenoord
Hibernian - Aberdeen
Manchester City - Liverpool
Montpellier - Reims
Gil Vicente - Maritimo
Nacional Madeira - Moreirense
Olhanense - Academica
Sevilla - Vallecano
Leverkusen - Dortmund
Anderlecht - Standard Liege
Fenerbahçe - Sivasspor
Bucaspor - Adanaspor
Samsunspor - Kartalspor
Aris - Paok
Puebla - Monarcas
Pumas - Santos Laguna
Beira Mar - Braga
Valencia - Barcelona
Guadalajara - Real San Luis
Burkina Faso - Togo
Corinthians - Oeste
Santos - Sao Paulo
Ac Milan - Udinese
Marsilya - Nancy
Atl. Madrid - Betis
Sociedad - Mallorca
Benfica - Setubal
Independiente - Tigre