GOOGLE REKLAMLARI

Pages

14 Mart 2013 Perşembe

Mantarı Sakın dondurucuda saklamayın

GOOGLE REKLAMLARI

Doğal ortamda yetişen mantar uzmanı Mikolog Jilber Barutçiyan, dünyanın en lezzetli ve pahalı mantarının bile bozulduğu andan itibaren insan için tehlike oluşturduğunu belirterek, o nedenle balıklarda olduğu gibi mantarın da alınan gün pişirilmesinin adet haline getirilmesi gerektiğini söyledi.Barutçiyan, dünyada 2 milimetreden büyük 120-150 bin tür mantarın tanımlandığını ifade ederek, ''Türkiye için ise kesinleşmiş bir rakam yok. Benim tahmin ettiğim makro mantar tür sayısı 12 binin üstünde. Kesinlikle mantarlarımızı yeteri kadar değerlendiremiyoruz. Ormanlarımızda mantar açısından çok büyük ihracat ve besin potansiyeli yatıyor. Fakat mantarları yeterince tanımıyoruz'' dedi.
Türkiye'de mantar yoğunluğunun Karadeniz Bölgesi'nde diğer bölgelere göre fazla olduğunu vurgulayan Barutçiyan, ''Türkiye'de mantar açısından büyük potansiyel olduğunu herkes zaman içinde görmeye başladı ve üstüne gayet titizlikle gidilmeye başlandı. Bu her bilimde olduğu gibi büyük bir eğitim süreci gerektiriyor. Umarım bu süreçte de Türkiye başarılı adımlar atacaktır'' diye konuştu. Barutçiyan, vatandaşlara bilmedikleri hiçbir mantarı asla ve asla tüketmemeleri uyarısında bulunarak, şöyle devam etti:
''Mantar konusunda kimseye güvenmeyin. Halk arasında çeşitli söylemler dolaşıyor, örneğin hayvanlar yerse yenir, beyaz mantarlar zehirsiz gibi kulaktan dolma bilgilerin çoğu yanlış. Mantarlar çok sancılı zehirlenmelere, hatta ölümlere yol açıyor. Bu işin tek kurtuluşu var öğrenmek, araştırmak. Bu konuda da Türkiye'nin Mantarları adlı rehber kitabı hazırlamış olmaktan gurur duyuyorum.
Bozulmuş her mantar zehirli hale gelir. Dünyanın en lezzetli ve pahalı mantarı bile bozulduğu andan itibaren insan için tehlike oluşturur, o nedenle balıklarda olduğu gibi mantarımızı da aldığımız gün pişirmeyi adet haline getirmeliyiz. Mantarlar çok çabuk bozulan organizmalar, bozulan mantarlar tehlike yaratıyor. 'Ben bir hafta sonra pişireceğim' diye mantar alıp buzdolabına koymayınız. Mantar dondurmak da risklidir, çünkü mantarı çözerken de bozabilirsiniz. Ölümcül zehirlenmeler olmasa bile ciddi sindirim sorunu türünden zehirlenmeler dondurma olayı ile de yaşanıyor.''
''MANTARLAR EK GELİR KAYNAĞI OLABİLİR''
Barutçiyan, mantar toplama sırasında çok yaygın yapılan yanlışlar arasında naylon torba kullanımının geldiğini anlatarak, ''Asla topladığınız mantarları naylon torbaya koymayın. Mantarların hava alması lazım, aksi takdirde bozulurlar ve zehirli hale dönerler. İkincisi mantarlar doğanın bize bir hediyesi, lütfen mantarları toplarken doğayı tahrip etmemek için özen gösterelim'' dedi. Dünyada rekor fiyata satılan bazı tür mantarlar bulunduğuna dikkati çeken Mikolog Barutçiyan, şunları kaydetti:
''Dünyada bazı trüf mantarları kilo başına 4, 5 bin avroya kadar alıcı bulabiliyor. Fakat Türkiye için rekor güney bölgelerinde çıkmaya başlayan kuzugöbeği mantarında. Bu mantarın ilk turfandası çok az miktarda çıktı ve köylüden alınışı 200 lira. Mevsim içinde fiyat 30, 40 liraya kadar gerileyecek. Mantarlar, orman ve dağ köylüsü için ciddi ek gelir kaynağı olabilir. Bunun için de bilinçlenmek gerekli. Çok kıymetli mantarlarımız var, fakat iyi ve temiz şekilde toplamalıyız. Kimi zaman yanlış toplanan ve yanlış saklanan güzelim mantarlarımızın fiyatını düşürüyoruz, kimi zaman da çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Türkiye'de kuzugöbeği mantarları ticari açıdan en değerli mantar. Bunun yanı sıra bolet denilen ayı mantarı, porçini türlerimiz, Sezar ve yumurta mantarımız var. Türkiye'de, Avrupa piyasasında para eden ve sevilen mantarların hemen hemen tamamı var.

Baldıran otuna dikkat edin uyarısı

GOOGLE REKLAMLARI

Yaprak yapısıyla maydanozu andıran baldıran otunun zehirli olduğu ve çok az miktarda bile yenilmesi halinde öldürücü olabildiği bildirildi.Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen, önceki gün Amasya'da baldıran otu yiyen bir çocuğun zehirlenerek hayatını kaybettiğini anımsattı. Bu otun, tarihte de anıldığını dile getiren Önen, ''Socrates'in öldürüldüğü bir bitki. Socrates'e baldıran şerbeti sunuluyor. Bu şerbet ölümüne neden oluyor. İnsanlarda zehirlenmelere neden oluyor'' dedi. Baldıran otunun Türkiye'nin her bölgesinde yetiştiğini belirten Önen, şu bilgileri verdi:
''Yol ve tarla kenarlarında görülen bir bitki. İnsanlarla iç içe olan bir bitki. Maalesef bazı zamanlarda böyle üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Baldıran otu erken dönemde yabani havucu, maydanozu andırır. Güneydoğu Anadolu'da peynire karıştırılan yabani otlara benzetilir. Zaman zaman zehirlenmelere neden olan bir bitki. Zehirlenme, yenildiği miktara göre ortaya çıkıyor. Birkaç saat içinde belirtiler ortaya çıkabilir. Baldıran çok zehirli bir bitki. Bir çocuk, çok az miktarda, 5-6 gram aldığında öldürücü dozda zehir almış olabilir. Dönemine göre değişkenlik gösterebilir. Ama çok az miktarı bile zehirlilik meydana getirebilen bir bitkidir.''

''BALDIRAN'IN BİR İKİ YAPRAĞININ YENMESİ BİLE ÖLÜME NEDEN OLABİLİR''
Prof. Dr. Hüseyin Önen, baldıran otunun iki yaprağının bile yenmesinin ölüme neden olabildiğini vurguladı. Otun, tüm dünyada bilindiğini dile getiren Önen, şunları kaydetti:

''Sadece insanlarda değil hayvanlarda da sorun oluşturan bitki. Eğer bunu yiyen bir inekse yavru atabilir, buzağı ise ölebilir. Zehirli bir bitki. Ölümler çocuklarda ve yetişkinlerde de görülebilir. Yetişkinler bunu bilir, çocuklar bilmeyebilir. Bunu yiyen birisinin en kısa sürede hastaneye gitmesi gerekiyor. Hastaneye giderken mutlaka yedikleri bitkiyi de yanlarında götürsünler. Doktorlar bizi arıyorlar biz de kendilerine bilgiler veriyoruz. Baldıran otundan zehirlenerek ölenler geçmişte de olan bir şey. Basın yayın organları gündeme getirdiğinde bunun farkına varıyoruz.''

Kaynak:sabah

İntikam 10.bölüm 14 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Rüzgar'a Derin olduğunu açıklayan Yağmur Rüzgar ile çocuklukta yarım kalan aşka geri dönecek mi? Bir tarafta babasının intikamını almak için her yolu deneyen Derin hayatının aşkını da bu şekilde kaybediyor. Rüzgar'ın etrafında dolanan Yağmur rüzgara Derin olduğunu söyleyince işler karışıyor. Rüzgar'ın zarar görmesinden korkan Derin, Yağmur'u karşısına alıp konuşur ama hiçde ummadığı bir tepki ile karşılaşır. Yağmur Derin'i tehtid eder. Derin bundan nasıl kurtulacak?
Şahika ise Haldun'un boşanma davası açtığını öğrenince O'na karşı tırnaklarını bir kez daha çıkarır.
Haldun'u beş parasız ortada bırakmaya çalışan Şahika bakalım başarılı olabilecek mi?İntikam dizisi yeni bir dizi olmasına rağmen kendi seyirci kitlesini oluşturmuş başarılı bir dizi projesi olarak ilgi görmekte.
Adem"in ölü olarak bulunmasının ardından, katil şüphelisi olarak tüm gözler Yağmur"un üzerine çevriliyor.
Derin"in aniden, üstelik bir cinayetle karşısına çıkması Yağmur"un tüm planlarını altüst eder. Uzun bir süreden sonra biraraya gelen ikili, önce Adem"in cesedinden kurtulurlar. Fakat Yağmur"un içi hiç rahat değildir. Derin"i güvenli bir yere gönderene kadar, onu gizlemek zorundadır ve yine Hakan"dan yardım ister. Fakat Derin"in gerçekte kim olduğunu ve karşılıklı kimliklerini değiştirdiklerini Hakan"dan gizler. Bu davetsiz misafirden hiç hoşlanmayan Hakan, Yağmur"un hatırı için ona yardım eder. Geceyi birlikte geçirdiği Emre uyanmadan eve geri dönen Yağmur, ona kahvaltı hazırlar. Ancak Şahika"dan gelen telefon ikilinin keyfini bozar. Üstelik Adem"e bir türlü ulaşamayan Şahika, Yağmur"un kirli işler çevirdiğine iyice ikna olmuştur. Emre"yi ondan uzaklaştırmak için harekete geçer. Selen, şirkette Emre"nin yerini almak için Haldun"un gözüne girmeye çalışır. Bunun için Hakan"ın da teklif verdiği bir ihalede Arsoy"ların kazanması için sinsi bir plan yapar.
Bu plandan habersiz olan Hakan, Selen"i kapısının önünde bulunca oldukça şaşırır.
Adem"in ölü bulunması Şahika"nın iyice korkmasına neden olur. Listesindeki baş şüpheli Yağmur"dur. Üstelik onun ıslahevi geçmişini de öğrenmiştir. Annesinin etkisinde kalan Emre, Yağmur"da uzaklaşır. Bir terslik olduğunu anlayan Yağmur, Emre ile konuşmaya gider. Leyla ise hastaneden taburcu olur, ancak yakın geçmişi hatırlamamaktadır. Leyla"ya yardımcı olmak isteyen Şahika, herkesi şaşırtan bir karar verir.
Bu karar Haldun"un evden ayrılma sürecini de hızlandırır. Babasının evden ayrılacağını öğrenen Cemre, annesine iyice tavır alır ve Barış"ın yanına gider. Derin"i bir an önce yurt dışına çıkartmaya çalışan Yağmur, Leyla"nın hafızası yerine geldiğinde kimliğini ortaya çıkartacak fotoğrafı da hatırlayacağını bilmektedir. Derin, Adem ve Leyla tarafından köşeye sıkışan Yağmur"u Şahika da, polise şüpheli olarak ihbar eder. Ancak bu ihbar Şahika"ya pahalıya patlayacaktır.

Fenerbahçe Viktoria Plzen Uefa Avrupa Ligi Müsabakası 14 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe Avrupa Kupalarında En Çok Maç Yaptığı Sezonunu Yaşıyor.
Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarında en çok maç yaptığı sezonuna ulaştı. Perşembe günü 14.maçına çıkacak olan Fenerbahçe daha önce en çok 12 Avrupa kupası maçı oynamıştı. Fenerbahçe bu sezon 13 Avrupa kupası maçında 7 galibiyet 4 beraberlik 2 yenilgi aldı.  Temsilcimiz Galatasaray'ın ardından, Fenerbahçe de tur için sahaya çıkıyor. Seyircisiz maçta sarı lacivertli ekip, deplasmanda aldığı galibiyetin avantajını kullanmaya çalışacak. Maç saat 22:05'te başlayacak.Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman ve futbolculardan Selçuk Şahin, Plzen maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.
Devler Ligi'nde son 8'e kalan Galatasaray'ı kutlayan Aykut Kocaman, " Fenerbahçe ve Galatasaray'ın lokomotif olarak Avrupa'da yolu açması gerekir" dedi.
" GALATASARAY ÇOK ZOR BİR İŞİ BAŞARDI"
Sözlerine "Öncelikle Galatasaray'ı hem kendileri adına hem de ülke adına kutluyoruz. Çok zor bir işi başardılar" diyerek başlayan Kocaman ardından Plzen'i ağırlayacakları rövanş maçını değerlendirdi. Bir avantajları olduğunu belirten ama oynanmamış hiçbir maçın kazanılmış olamayacağını vurgulayan Kocaman, hedeflerini "Turu geçerek Galatasaray ile birlikte Avrupa'da nisan ayına girmek istiyoruz" diye açıkladı.
Plzen'den yiyecekleri tek bir golle avantajı da yitirceklerini hatırlatan başarılı teknik adam, "Eğer düşündüklerimizi rakibimizden önce sahaya yansıtmayı başarırsak 1-0'ın verdiği avantajı yaşayabiliriz" diye konuştu.
"Takım bütçesi yüksek olan takımdan ziyade organizasyonları başarılı yapan takımlar avantaj sağlar" diye konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Plzen maçında kadro seçimini oyuncuların son durumlarına göre içlerinden en formda, en güçlü olanları alarak yapacağını ifade etti.
Fenerbahçe ve Galatasaray olarak Süper Lig'de çok fazla puan kaybı yaşadıklarını ama Avrupa'da devam eden takımlar olarak bir zaafiyet göstermediklerini vurgulayan Kocaman Beşiktaş'ın küçük de olsa bir avantajı olabileceğini vurguladı.
" FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN ÖNDER OLMASI GEREK
"Ligdeki puan kayıpları, gelirlerini artırmış ve yabancı oyuncu seçiminde daha başarılı olmaya başlayan Anadolu kulüplerinin başarısından kaynaklandı" ardından yine Fenerbahçe ve Galatasaray için ortak bir temennide bulundu: " Avrupa'da nisan ayını görmek hepimiz için çok güzel olacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın lokomotif olarak Avrupa'da yolu açması gerekir"
Kocaman, Fenerbahçe'nin orta ve uzun vadede Avrupa'da bu noktalarda olmayı kanıksamış olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kendisiyle ilgili eleştirilere de tepki gösteren Aykut Kocaman, bunların art niyetli olduğunu savundu: "Benimle ilgili son dönemdeki eleştirilerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Toplumun geniş kitlesinin sağduyusuna çok güveniyorum"
KOCAMAN'I GÜLDÜREN SORU
Bu arada bir Çek gazetecinin "Yarınki maçta sahaya birşey atılırsa UEFA sizi turnuvadan atabilir" şeklindeki sözleri de Kocaman'ı güldürdü.
Soruyu tebessümle karşılayan Aykut Kocaman "Böyle bir sorunun bir Çek gazeteciden gelmesi düşündürücü. Artık, böyle bir olay yaşanmayacağını düşünüyorum ve umuyorum. Kendi kendimizi imha etme konusunda bizim milletimiz kadar az millet vardır. Ama bu konuda bir korkum var mı diye soracak olursanız, evet var" diyerek sözlerini tamamladı.
SELÇUK ŞAHİN: TÜRK FUTBOLU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ
Selçuk Şahin, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanşında yarın Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile karşılaşacakları maçın çok zor geçeceğini söyledi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Selçuk, yarın hem kendileri hem de Türk futbolu için çok önemli bir maça çıkacaklarını belirtti. Tecrübeli futbolcu, ilk maçta deplasmanda elde ettikleri 1-0'lık skor avantajlarının olduğunu hatırlatarak, "Bizim için, camia için ve Türk futbolu için çok önemli bir maç oynayacağız. İlk maçta avantaj elde ettik ama sonuçta daha turu geçmedik. Bir maç daha var. Belki rakip ilk maçtan sonra kamuoyunda güçsüz olarak gösterildi. Biz rakibimizin gücünü biliyoruz. Hocamızda bunu bize söylüyor. Aynı ciddiyetle oynayacağız. Hiç kolay olmayacak. Bazı insanlar kolay olacağını düşünebilir, ama biz öyle düşünmüyoruz" dedi.

12 Mart 2013 Salı

Ağız kokusu bakın nelere yol açabiliyor

GOOGLE REKLAMLARI

Sağlığımızı ve sosyal yaşantımızı olumsuz etkileyen, ağız kokusu beslenme alışkanlıklarıyla ilişkili olarak gelişebilir, mide ve diğer sistem rahatsızlıkların bir göstergesi olabilir.Ciddiye alınması gereken ağız kokusu konusunda merak edilenleri Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu anlatıyor.
Sağlığımızı ve sosyal yaşantımızı olumsuz etkileyen, ağız kokusu beslenme alışkanlıklarıyla ilişkili olarak gelişebilir, mide ve diğer sistemik rahatsızlıkların bir göstergesi olabilir. Ağız kokusunun başta gelen nedeniyse daha çok dişlerdeki iltihap ve çürüklerdir. Ciddiye alınması gereken ağız kokusu konusunda merak edilenleri Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu anlatıyor.
Ağız Kokusunun Sosyal Yaşantıya Etkileri
Sanıldığından çok daha yaygın görülen ağız kokusu; kişinin iş, arkadaş ve hatta aile yaşamını etkileyebilecek bir konu olup, çoğu zaman kişide mahcubiyete ve buna bağlı olarak da sosyo – psikolojik problemlere sebep olur. Birçok kişi ağız kokusu yüzünden konuşmaktan ve iletişimden kaçar. Hatta evli kişilerde boşanmalara bile neden olabilir. Eğer çalışıyorsa mesleği açısından da tehlike oluşturabilir. Özellikle tiyatrocu, satış temsilcisi gibi yakın temas halinde çalışan kişilerin iş yaşamını zora sokar.
Bu nedenle ağız kokusunun ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Diş Hekimi Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, kokunun basitçe diş taşlarından kaynaklanabileceği gibi, ağızdaki eski dolgu ve kron-köprülerin bozulmuş diş eti ilişkilerinden oluşabileceğini de vurguladı.
Ağız Kokusunun Nedenleri
Dişlerden kaynaklanan kötü kokuların tedavisi diğer sebeplere göre daha kısa sürede sonuç verir. Bu konuda Diş Hekimi Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, ağız kokusu şikâyeti ile gelen hastaları öncelikle tam bir ağız muayenesinden geçirerek, sorunun birden fazla nedene mi dayandığını tespit ettikten sonra tedaviye başladığını belirtti.
“Ağız kokusu bazen ağız temizliğine yeterli önemin verilmemesi, ağız iltihapları, ileri dişeti hastalıkları veya diş çürükleri, bazen de ağız kuruluğu gibi sebeplerin bir ya da birkaçından kaynaklanıyor olabilir” diyerek ağız kokusunun sebeplerini sıralayan, Diş Hekimi Kışlaoğlu; ağız hijyenine yeterli önemin verilmemesinden kaynaklanan ağız kokusunu gidermek için diş taşlarını temizlediğini ve kişiye ağız bakımı için neler yapması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiğini belirtti. Eğer ağız kokusu ağız enfeksiyonlarından ileri geliyorsa enfeksiyonlar tedavi ediliyor, tedavi sırasında gömük ve sorunlu dişler varsa çekim yapılıyor. Ağız kuruluğundan ileri gelen kötü ağız kokusu da hastaya tükürük salgısını artıracak yöntemlerle önleniyor.
Ağız Kokusunu Gidermenin Yolları
Ağız içi bakterilerle savaşan bir baharat olduğu için tarçın kullanın.
Kötü kokuya sebep olan ağız kuruluğunu engellemek için daha fazla su için, diş çürüklerine sebep olacağından şeker tüketiminizi azaltın.
Yiyeceklerle tükürük salgısının iyice karışması ve ağızda yemek parçası kalma olasılığının azalması için lokmaları iyi çiğneyin.
Diş fırçasının çıkaramadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıklarını sökebileceği için diş ipi kullanın.
Ağız kokusunu önlemek için doğal kaynaklardan da yararlanılabilir. Nane bunlardan en önemlisi. Naneli sakızlar, şekerler kullanabilirsiniz.
Öğün aralarında taze meyve yiyin.
Uzun süre aç kalmayın.
Ağız kuruluğuna neden olduğundan ve diş eti hastalıklarına da zemin hazırlayarak ağız kokusu oluşturacağından sigara içmeyin.

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı
Çağdaş Kışlaoğlu

Hızlı ve kalıcı kilo vermenin püf noktası

GOOGLE REKLAMLARI

Kilo vermek istiyorsunuz ama veremiyor musunuz? İşte size kalıcı ve hızlı kilo verdiren tüyolar.Eğer söylediklerimizi alışkanlık haline getirirseniz, hem verdiğiniz kiloları geri almazsınız, hem hızlı yağ yakarsınız. İşte çabuk kilo verdiren tüyolar!
Akşam üstü 3 ile 4 arasında mutlaka bir küçük aperatif yiyin. Bir elma ile birkaç badem, biraz peynir ile birkaç adet light bisküvi tüketebilirsiniz. Metabolizma dengesi ve kan şekeriniz için o saatleri boş geçirmeyin.
Elinize bir top alın. Sırtüstü uzanın. Bacaklarınız dizlerinizden kırılmış biçimde dursun. Topu yerden alıp, bacaklarınızın arasına değdirin. Bu hareketi 10-12 defa yapın.
Şeker özellikle bel çevresinde yağların birikmesine neden olur. Ne yaparsanız yapın, şekerden uzak durun. Hem insülin seviyeniz dengede durur, hem metabolizmanıza zarar vermemiş olursunuz.
Çok çiğnemeyi alışkanlık haline getirin. Sindirim ağızda çiğneme sırasında başlar. İyi sindirilmiş gıda gaz veya şişkinlik yapmaz.
Yemeklerde ve gündelik hayatta tuz ihtiyacınızı deniz tuzuyla karşılayın. Yoksa tuz tüketimi bedeninize zarar verir, vücudunuz su tutar ve yağ yakımı zorlaşır.
Her öğünde tam tahıllı besinler tüketin. Bedeniniz lifli gıdalar sayesinde rahatlar ve sindirimi kolaylaşır.
Gülmek kalori yakmanızı sağlar. Özellikle göbek bölgesinde toplanan yağlar için mutlaka gülün.

kaynak:MSN Türkiye

Öyle Bir Geçer Zamanki 106.Bölüm 12 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Suikastte kurban giden Ahmet"in cenazesinde gözyaşları sel oluyor.
Gözler ise, şüpheli olarak Hakan"ın üzerine çevriliyor. Ahmet suikastte kurban gider. Berrin büyük acı içindedir. Cenazesinde gözyaşları sel olur. Karnında Ahmet"in çocuğunu taşıyan Berrin"i teselli eden tek şey, Zehra"nın annesinin yanına, eve dönmesidir. Fakat akıllarda cevaplanmamış sorular ve bir takım şüpheler vardır. Sendikada da Hakan ile ilgili dedikodular başını alıp gitmiştir. Bunu fark eden Hakan bir karar alır ve Berrin ile de konuşmaya gider. Mete"nin görüş gününe davetsiz misafir olarak Betül de gelir ve zehrini akıtmadan gitmez. Ayça"nın görücü usulü ile evleneceğini öğrenen Mete çılgına döner. Hapishaneden kaçamaya çalışır.
Bu durum Tuğrul"un ekmeğine yağ sürer. Vakit kaybetmeden Cemile"yi arar ve Mete ile ilgili gelişmelerden onu haberdar eder. Teklifini kabul ederse, hala vakit varken oğlunu kurtarabileceğini söyler. Artık yeni kararlar alan Bahar izin günü kullanmaktadır. Onun izin gününde Ziya ile görüşmesi Soner"i sinir eder ama, yapabileceği bir şey de yoktur. Üstelik ertesi gün Bahar"ın doğum günüdür ve arkadaşları ile Ziya, ona parti hazırlamışlardır. Soner de son dakika partiye gelir ama, Bahar"ın Ziya ile birlikte olduğunu düşündüğü için son anda içeri girmekten vazgeçer. Hakan"dan şüphelenen Berrin, onu Carolin ile yüzleşmeye götürür.Bir an önce Deniz ile konuşmaya çalışan Bahar, bir yandan da eşyalarını toplamaya başlar. Bahar’ın işi bıraktığını öğrenen Filiz ‘in ise keyfine diyecek yoktur. Tuğrul, Mete’yi hapishanede de rahat bırakmaz. Mete’nin başına gelenler çabuk duyulur. Oğlu için endişelenen Cemile, bunun arkasındaki kişinin Tuğrul olduğunu anlar ve Arif’e yalan söyleyerek onun çağırdığı yere gider. Fakat yalnız değildir. Ayça’nın annesi ve babası sonunda eve dönmüşlerdir.
Betül’den Ayça’nın yaptıklarını öğrenen Nevriye soluğu Cemile’ler de alır. Berrin’in hamileliği ise ailede büyük neşe yaratır. Ancak grevdeki işçilerle ilgili görüşmeye giden Hakan ve Ahmet büyük tehlikededir. Ekrem’in konuşmalarını dinleyen ve suikastın nerede olacağını öğrenen Carolin, Berrin’i arar.
Carolin"in söyledikleri Hakan"ı çılgına çevirir. Hapishaneden ise Mete, Ayça"yı arayarak önemli bir haber iletir. Soner"e gelen Filiz sarhoştur. Onun Bahar"a gideceğini öğrenince de, o hali ile yola koyulur ve herkesi şoke edecek bir gelişme yaşanır.

20 Dakika 11.bölüm 11 mart

GOOGLE REKLAMLARI

20 Dakika 11.bölümü ile 11 mart salı akşamı kaldığı yerden star tv ekranlarında devam ediyor.
20 Dakika Geçen hafta neler oldu? Kuzgun şüphelerinin peşinde Melek'le yüzleşti. Melek'in kim olduğu Kuzgun'un gözünden kaçmayacak. Artık bu kadınla ilgili bir şey biliyor. Fakat Melek'le ilgili bir şeyler bilen biri daha var. Özgür. Sonunda bildiklerini Ali'ye anlatacak. Ali de şimdi karısına yeni bir şüpheyle bakıyor. Böyle yaşayamaz. Bugün Melek'ten gerçekleri duymak zorunda.
Mirel artık istemese de Melek'e yardım edecek. Ali ve Melek'i buluşturmak için görevini büyük tehlikeye atacak. Ama Melek'e şimdi Mirel'in cesur yardımından çok daha fazlası lazım.
Fakat Melek'le ilgili bir şeyler bilen biri daha vardır. Melek'in yardımcısı Özgür sonunda bildiklerini Ali'ye anlatmaya karar verir. Ali karısına yeni bir şüpheyle bakmaya başlar. Melek'ten gerçekleri duymak zorundadır.

Schalke 04 - Galatasaray Müsabakası 12 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Uzun yıllar sonra Galatasaray belkide bu kadar iddialı bir kadro ile Avrupa arenasında mücadele etmiyordu. Sneijder ve Drogba'lı Galatasaray Schalke arena'da Schalke 04 ile ölüm kalım maçına çıkacak. Schalke 04 Galatasaray maçı salı gecesi saat 21.45'te başlayacak.Ligde son maçında yenilerek şampiyonlar ligi maçı öncesinde fazla umut vermeyen Galatasaray mutlak turu geçmek zorunda olduğu Schalke 04 ile Almanya'da rövanş karşılaşmasına çıkıyor.Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselme yolunda 12-13 Mart tarihleri aralığında birbirinden önemli 4 karşılaşma oynanacak, maçlar ekranlara gelecek.
İstanbul'da Alman temsilcisi Schalke 04 ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, Almanya'da tur vizesi ararken dev mücadele HD farkıyla D-Smart ekranlarında olacak. Sneijder'li, Burak'lı, Drogba'lı Galatasaray'ın kader maçı 12 Mart Salı 21.45'te D-Smart 24. Kanal Star HD'den ve ulusal olarak Star TV'den naklen yayınlanacak.
Salı gecesinin diğer maçı ise iki devi karşı karşıya getirecek. Camp Nou'da yıldızlar topluluğu Barcelona, İtalya'nın köklü ekibi Milan'ı konuk edecek. Milano'da oynanan ilk maçı Boateng ve Muntari'nin golleriyle 2-0 kazanarak, rövanşa avantajlı giden Milan, zorlu deplasmanda çeyrek final vizesi arayacak.
Messi'li Barcelona ise 2-0'lık dezavantaja rağmen hayli iddialı. Müthiş bir heyecana sahne olması beklenen mücadele Salı 21.45'te naklen ve sadece D-Smart 77. Kanal Smart Spor ve Smart Spor HD ekranlarında olacak.
13 Mart Çarşamba günü ise iki önemli maçtan ilki 21.45'te İspanya'da Malaga ile Porto arasında oynanacak. Bir diğer maçta ise deplasmanda beklemediği bir galibiyet alan Alman temsilcisi Bayern Munich, Arsen Wenger'in takımı Arsenal'i ağırlayacak. Malaga - Porto maçı 77. Kanal Smart Spor ve Smart Spor HD'de yayınlanırken, Bayern Munih - Arsenal maçının canlı adresi ise 78. Kanal Smart Spor 2 ve Smart Spor 2 HD