GOOGLE REKLAMLARI

Pages

19 Ocak 2013 Cumartesi

Kemoterapiye alternatif yöntem şekli bulundu

GOOGLE REKLAMLARI

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (GYTE) yürütülen proje kapsamında kanser tedavisinde kullanılan ''kemoterapi''ye alternatif veya tamamlayıcı olarak geliştirilen ''biyokemoterapi'' yöntemiyle vücuda verilecek inaktif ilaç öncü maddelerin enzimler yoluyla aktivasyonu sonucu oluşacak ''ajanların'' tümör hücrelerine etki etmesi hedefleniyor.GYTE Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Çelik, kanserin çağın en büyük hastalıklarından biri olduğunu belirterek, kanser tedavisi için dünyada ciddi derecede emek ve para harcandığını ifade etti.
Kansere en küçük bir tedavi yönteminin geliştirilmesinin, değişik kanser türlerinin tedavisine yönelik en küçük bir katkının, büyük yankı uyandırdığını dile getiren Çelik, çok sayıda kişinin ölümüne veya hayat kalitesinin düşmesine sebep olan kanser hastalığının önüne geçilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Çelik, kanser tedavisi için yapılacak her küçük basamağın büyük şeyler ifade ettiğini anlatarak, bu alanda yaptıkları çalışmaların kanser hücrelerinin öldürülmesine yönelik küçük bir adım olsa da etkilerinin büyük olacağını düşündüklerini kaydetti.

GYTE Kimya Bölümü Biyokimya Araştırmalar Laboratuvarı'nda 10 kişilik bir ekiple çalıştıklarını dile getiren Çelik, ''Kanser üzerine yaptığımız çalışmalarda öncelikle kemoterapinin bir sonraki adımı, bir başka deyişle alternatifi olabilecek 'biyokemoterapi' diye ifade ettiğimiz çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.

''İLK SONUÇLAR UMUT VERİCİ''
''Bu çalışmaların içerisinde ilaç öncü bileşenleri yani aktif hale dönmemiş ilaç moleküllerini 'enzimatik' yöntemlerle aktif hale dönüştürüp ve bu aktivasyonu eğer tümör içerisinde veya tümöre yakın bölgelerde gerçekleştirebilirsek sağlıklı hücrelere zarar vermeden bir çözüme ulaşmanın gayreti içerisindeyiz'' diyen Çelik, bu bağlamda yaklaşık 120 bileşiği, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Kimya bölümü yetkilileriyle sentezlediklerini belirtti.

Çelik, ilaç öncü bileşenlerin aktivasyonunu sağlayacak enzimlerinden iki tanesinin moleküler klonlamasını ve karakterizasyonunu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, ''Bu, halen devam eden bir proje ama ilk aldığımız sonuçlar son derece olumlu ve bize ümit vermektedir. Bunlardan yazdığımız ilk raporumuz 'Bioorganic and Medicinal Chemistry' dergisinde yayımlandı. Bu çalışmalar gelecekte daha iyi ve daha kapsamlı, disiplinlerarası projelere taban oluşturacaktır. Bu açıdan yapılan çalışmaları önemsiyoruz ve bu alandaki herkesin katkısını bekliyoruz. Katkılarla ülke adına çok önemli sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

''AKTİF AJANLAR KANSER HÜCRESİNİN ÖLÜMÜNÜ SAĞLIYOR''
Çelik, projedeki amaçlarının, iki veya daha fazla yeni birbirini tamamlayan enzimlerin klonlaması, karakterizasyonu, moleküler mühendisliği ve uygulamalarını göstermek olduğunu bildirerek, ilk aşamanın buna eşlik edecek ilaç maddelerinin bir önceki basamağını teşkil eden ilaç öncü olarak adlandırdıkları bileşiklerin sentezini kapsadığını söyledi.

Projenin devamında ilaç öncü maddelerinin enzimatik yöntemlerle aktivasyonu sağlanarak tümör hücrelerine etki edecek ''ajanların'' geliştirilmesini içerdiğini anlatan Çelik, yapılan çalışmalarda iki yeni enzimin karakterize edilerek tanımlandığını ifade etti.

Çelik, yaklaşık 120 bileşiğin sentezini gerçekleştirdiklerini, 60'a yakın bileşiğin ellerinde bulunduğunu ve bunların taramasının yapıldığını dile getirerek, çalışmaların devamında bu madde ve enzimlerin hücre kültürü deneylerinin takip edileceğini anlattı.

Hücre kültürü deneylerinde özellikle kanser hücre kültürlerine olan etkilerini inceleyeceklerini vurgulayan Çelik, konuyla ilgili yaptıkları öncü çalışmalardan ciddi derecede ümit verici sonuçlar elde ettiklerini kaydetti.

''HERHANGİ BİR YAN ETKİSİ OLMAYACAK''
''Nitro redüktaz grubu adını verdiğimiz bu enzimlerimiz, ilaç öncü bileşiklerle beraber olduğu zaman aktif ajanları oluşturuyor. Bu aktif ajanlarda hücre kültüründeki tümör hücrelerinin veya kanser hücrelerinin ölümünü sağlıyor'' ifadelerini kullanan Çelik, şöyle konuştu:

''Biyoajanlar olarak ifade ettiğimiz hem ilaç maddeleri olsun hem enzimlerin, vücuda taşınması önemli bir konu. Bu alanda ciddi çalışmalar söz konusu. Bunlar, vücuda değişik yönle aktarılabilir. Öncelikle en yaygın aktarılma yöntemi pasif bir virüs yardımıyla aktarılmasıdır. Virüsün kargo taşıyıcı özelliği ön plana çıkarılarak buradaki ajanların hücreye taşınması söz konusu olabilir.''
İlaç öncü bileşiklerin aktif olmadıkları için diğer ilaç maddeleri gibi vücuda verilebileceğine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti: ''Bunların aktivasyonu gerçekleştirilmediği sürece vücuttan atıldıkları için kemoterapinin verdiği zararlar gibi zarar vermesi söz konusu değil. Ancak enzimle buluştuğu zaman aktivasyonu söz konusu. Bu aktivasyonu da tümör hücrelerinde gerçekleştireceğimizi düşündüğümüzde, tümör hücrelerinin seçici olarak öldürülmesi söz konusu olacaktır. Normal hücrelerde herhangi bir yan etki olmayacaktır.''
''KEMOTERAPİ HASTANIN ALEYHİNE ÇALIŞMAKTADIR''
Çelik, klasik kemoterapide toksik maddeler kullanıldığını, bu toksik maddelerin ayırt edici özelliğinin olmadığına vurgu yaparak, böylece bu maddelerin hem sağlıklı hücreyi hem de kanserli hücreyi öldürdüğünü belirtti.
Bu durumun birçok olumsuz etkiyi beraberinde getirdiğini anlatan Çelik, kemoterapide vücuda verilen bir ajanla tümörün öldürülmesinin hedeflendiğini fakat bunun yanında sağlıklı hücrelerin de ölümüne neden olunduğunu söyledi.
Çelik, kemoterapi sürecinin vücudun zayıflaması ve direncinin düşmesini beraberinde getirdiğini dile getirerek, ''Bu bakımdan tedavi edeceğiniz bir hasta, eğer sağlıklı bir durum söz konusu değilse ya da çok hassas bir durumdaysa, özellikle çocuklar ve yaşlılarda bu durum daha da öne çıkmaktadır, verilen ilaç tedavisine cevap verememekte hatta bu ilaç tedavisi hastanın aleyhine çalışmakta ve hastayı öldürebilmektedir. Bu durum kemoterapiyle alakalı olan en büyük problemlerden birisidir'' ifadelerini kullandı.

''KEMOTERAPİNİN ZARARLI YÖNLERİNİ ORTADAN KALDIRACAK''
GYTE Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çelik, üzerinde çalışılan projenin kemoterapinin alternatifi ya da tamamlayıcısı olarak düşünülebileceğini belirterek, kemoterapinin yan etkileri arasında olan sağlıklı hücrelerin öldürülmesi kısmını bitirmek istediklerini dile getirdi.
''Kemoterapinin zararlı yönlerini ortadan kaldıracak bir yöntem olarak düşünülebilir'' diyen Çelik, hücreye herhangi bir zarar vermeden, tümör hücrelerinin öldürülmesini hedeflediklerine dikkati çekti.

TÜBİTAK destekli bu projenin öncü bir çalışma niteliği taşıdığını ifade eden Çelik, ''Çalışmaların devamında, bu projeyi geliştirmek ve önce kanser hücresi hatları üzerinde geliştirilmiş bu sistemi denemeyi arzu ediyoruz'' diye konuştu.
Çalışmaların uzun soluklu projenin ilk basamağı olduğunu kaydeden Çelik, projenin ardından klinik bir çalışmaya dönüşebilecek başka projelerle destekleyip, faz aşamalara geçmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:sabah

Tam tahıllı ekmekler Kanser riskini azaltıyor

GOOGLE REKLAMLARI

"Sindirim sistemi kanserlerine yakalanma riskini azalttığını ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı oluyor."Diyetisyen Koçu Gizem Şeber, tam tahıllı ekmeklerin beyaz undan yapılan ekmeğe göre daha besleyici olduğu gibi sindirim sistemi kanserlerine yakalanma riskini azalttığını ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Şeber, "Tam tahıllı ekmekleri sofraların baş tacı etmenin zamanı geldi de geçiyor." dedi.

Diyetisyen Şeber, beyaz ekmeği sofradan kaldırmak gerektiğini söyledi. Tam tahıllı ekmeklerin B vitamini içeriğinin daha yüksek olduğunu kaydeden Şeber, "Tam tahıllı ekmek, beyaz ekmeğe göre tiamin, niasin ve folik asit açısından daha zengindir. B grubu vitaminleri, vücudumuzda enerji üretiminde, sinir sisteminin düzgün çalışmasında önemli rolleri olan vitaminlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Tam tahıllı ekmeklerin lif içeriklerinin de daha yüksek olduğunu vurgulayan Şeber, "Bu sebeple, başta kabızlık olmak üzere sindirim sistemi ile ilgili bazı sorunların ortaya çıkma riskini azaltır. Barsak sağlığının korunmasında ve uzun dönemde sindirim sistemi kanserlerine yakalanma riskini azaltmada önemlidir." ifadesini kullandı. Tam tahıllı ekmeklerin lif içeriğinin yüksek olması, aynı zamanda beyaz ekmeğe göre daha uzun süre tok kalmasını sağladığını dile getiren Şeber, şöyle dedi: "Çünkü tam tahıllı ekmekler, beyaz ekmeğe göre kan şekerini daha yavaş yükseltir ve daha yavaş düşürür. Tam tahıllı ekmeklerin içerdiği lifler, kan kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur. Uzun dönemde beyaz ekmeğe göre kalp sağlığının korunmasında avantaj sağlar."

Kaynak:Sabah

Trabzonspor - Karabükspor 20 ocak Karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI

Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçla lig tarihinde 12. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 11 maçta bordo-mavili takımın rakibi karşısında galibiyetlerde 7-1 üstünlüğü bulunuyor. 3 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.
Trabzonspor, söz konusu maçlarda rakip fileleri 24 kez havalandırırken kalesinde 5 gol gördü.
Sahasında hep kazandı
Trabzonspor, Kardemir Karabükspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı 5 maçı da kazanarak hiç puan kaybı yaşamadı. Bordo-mavililer sahasındaki maçlarda 15 gol atarken sadece 1 gol yedi.

İki takım arasında en farklı galibiyeti Trabzonspor, 1993-94 sezonunda sahasındaki 6-0'lık sonuçla elde etti. Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında rakibi ile 1-1 berabere kalmıştı. Alak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın deplasmanda Trabzonspor ile oynayacakları maçla ligin ikinci yarısına başlayacaklarını söyledi.
Takımın bütün hazırlıklarını tamamlayarak Trabzon'da kampa girdiğini vurgulayan Alak, ''Ligin ikinci yarısına galibiyetle başlamak istiyoruz. Bunun için iyi hazırlandık. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Trabzonspor ligde şampiyonluğa oynayan kaliteli bir ekip. Zor maç olacak. Kendi futbolumuzu sahaya yansıtarak galip gelmek istiyoruz. Sakatlık, kart cezalısı ve Afrika Kupası nedeniyle 8 futbolcumuz yok. Ancak onların yerine oynayacak futbolcularımız da onları aratmayacaktır'' diye konuştu.Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir D.Ç. Karabükspor, yarın deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçına 8 oyuncudan yoksun olarak çıkacak.
Kardemir D.Ç Karabükspor Basın Sözcüsü Ziya Alak takımda Gökhan, Uğur, Shelton, Hamroun ve Kağan ile kart cezalısı Seric'in yanında Afrika Kupası için ülkelerinin milli takımlarında olan Lua Lua ile Mabiala'dan yoksun olarak Trabzon'a gittiklerini söyledi.
Alak ayrıca, kadroda olmayan ve onların yerine oynayacak olan oyuncuların bütün çabalarını sahaya koyacaklarını da belirterek, "Teknik heyetimiz ve biz onlara güveniyoruz. Onlarda hocaların direktifleri ile yarın sahadan puan veya puanlar almak için mücadele edecek. Her takım gibi bizde ikinci yarıya iyi bir şekilde başlamak istiyoruz" dedi.
Öte yandan kırmızı-mavili takım yarın borda-mavili ekibin karşısında şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:
" Tomiç, Deuimi, Anıl, İshak, Hakan Söyler, Güven, Birol, Yiğit, Hakan Özmert, Ahmet İlhan ve İlhan Parlak." - KARABÜK

Farklı Desenler 101. bölüm 20 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Samanyolu TV’nin ilgiyle izlenen dizisi Farklı Desenler, heyecan dolu yeni bölümüyle 20 Ocak Pazar günü saat 19.50’de Samanyolu TV’de.
Emine’nin hamile olduğunu öğrenen Feride yıkılır ve çok sert tepki verir. Emine ne kadar yalvarsa da Feride onu dinlemez. Öte yandan sinirlerine hakim olamayan Efsun, gerçekleri Şeref’e anlatır. Gerekleri duyunca çılgına dönen Şeref, Sedat’ın peşine düşer. Aynı anda gerçeklerden haberdar olan Yasin, soluğu Kahraman’ın yanında alır. Hem Yasin’den hem de Sedat’tan kurtulmak isteyen Kahraman, Yasin’e kötü bir oyun oynar. Annesinin tepkisi karşısında kahrolan Emine ise, bir mektup bırakarak evi terk eder. Sedat’a giden Emine’nin amacı önce onu sonra da kendisini öldürmektir.
STV ekranlarının sevilen dizisi Farklı Desenler 101. bölüm ile ekranlara gelmeye devam ediyor. 20 Ocak 2013 Pazar günü Samanyolu TV ekranlarında yayınlanacak dizinin 101.bölüm fragmanı da yayınlandı. Yönetmenliğini Hasan Kıraç'ın üstlendiği ve Şahika Koldemir, Fatih Dönmez, Gözde Başaran, Eren özyalçın, Barış üstün, Hakan Güner, Asuman Çakır, İskender Altın ve Burak Demir gibi zengin bir oyuncu kadrosuna sahip dizinin 101. bölümü.

Krem 21. Bölüm 20 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Dizide, çirkin bir kızın sihirli bir krem sayesinde rüyalarındaki kadına dönüşmesi ve etrafında gelişen olaylar konu ediliyor.

Kimi zaman Aslı kimi zaman Rüya olan ana karakterin hem birbiri ile iç içe hem de bir o kadar farklı yaşamlarını anlatan dizi, izleyiciye sürpriz bir hikâye sunuyor.
Atv ekranlarında Yeni Bölümüyle Krem dizisi izleyicisi ile buluşmak için gün sayıyor. Krem 21. bölüm ile 20 Ocak Pazar akşamı kaldığı yerden romantik komedisiyle sevenlerini güldürmeye geliyor.Krem Dizisinde, çirkin bir kızın büyülü bir krem sayesinde rüyalarındaki kadına dönüşmesi ve etrafında gelişen olaylar konu ediliyor. Kimi zaman Aslı kimi zaman Rüya olan ana karakterin, hem birbiri ile iç içe hem de bir o kadar farklı yaşadıklarını anlatacak olan dizi, izleyiciye her bölümde sürpriz bir hikâye sunuyor. KREM, 20 Ocak 2013 Pazar akşamı 22.30'de atv'de.
ATV ekranlarının farklı dizisi Krem, izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Krem 21. bölümü ile bu hafta ekrana gelecek. 20 Ocak 2013 Pazar günü yayınlanacak yeni bölümün fragmanı da hafta içinde yayınlandı. Krem 21. bölüm fragmanı meraklısı için yazımızın devamında bulunmaktadır. Yeni bölümde heyecan kaldığı yerden devam ediyor..

Bando Yapım ve Group M tarafından yapımı üstlenilen ve yönetmen koltuğunda Oğuzhan Tercan'ın oturduğu Krem dizisinin senaristliğini Aşkım Özbek ve Deniz Yeşilgün yapıyor.Dizide, çirkin bir kızın büyülü bir krem sayesinde rüyalarındaki kadına dönüşmesi ve etrafında gelişen olaylar konu ediliyor. Kimi zaman Aslı kimi zaman Rüya olan ana karakterin, hem birbiri ile iç içe hem de bir o kadar farklı yaşadıklarını anlatacak olan dizi, izleyiciye sürpriz bir hikâye sunuyor.

Merhaba Hayat 13.Bölüm 20 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Merhaba Hayat'ın bir önceki bölümünde Deniz, İdris'in isteği üzerine Süleyman isimli adamını muayene etmişti. Zehirlendiği anlaşılan Süleyman'ın hemen hastaneye götürülmesi gerekmekteydi ancak polis tarafından aranan adamın hastaneye ancak gizlice sokulması gerekmişti. Burak, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gelen babası Aytekin'e Sinan'la birlikte acil müdahalede bulunmuştu. Aytekin'in aniden kötüleşmesi Bora'nın itirafını da beraberinde getirmişti. Babasını son yolculuğunda yalnız bırakmaması için Burak'ı ikna görevi Nil'e düşmüştü.Her bölümüyle seyirciden tam not alan Merhaba Hayat, Salı akşamının en çok seyredilen dizilerinden biri olmayı başardı. Merhaba Hayat 13.Bölümüyle 13 Ocak Salı akşamı Fox TV ekranlarına geliyor.
Merhaba Hayat'ın bir önceki bölümünde Derya, İhsan'ın cesedinin bulunmasıyla büyük bir acı yaşamış, yeğeni Beste'yi uyuşturucu mafyasından korumak için daha büyük bir mücadelenin içine girmişti. Cinayet masası İhsan'ın ölümünü araştırırken Deniz, gerçeği çevresinden saklamak zorunda kalmıştı. Deniz, uyuşturucu işine bulaşmayan yüksek mevkiden İdris adlı bir kabadayı ile tanıştırılmıştı. Celal'in tehlikeli isteği Deniz'in İdris'ten yardım istemesine yol açmıştı. Celal ise İdris'in evine gelerek Deniz'i almaya çalışmıştı.
13 Ocak Salı akşamı FOX TV ekranlarına gelecek olan Merhaba Hayat 13.Bölümde Deniz, İdris'in isteği üzerine Süleyman isimli adamını muayene edecektir. Zehirlendiği anlaşılan Süleyman'ın hemen hastaneye götürülmesi gerekmektedir ancak polis tarafından aranan adamın hastaneye ancak gizlice sokulması gerekecektir. Burak, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gelecek olan babası Aytekin'e Sinan'la birlikte acil müdahalede bulunacaktır. Aytekin'in aniden kötüleşmesi Bora'nın itirafını da beraberinde getirecektir. Babasını son yolculuğunda yalnız bırakmaması için Burak'ı ikna görevi Nil'e düşecektir.
Sıcacık öyküsü ile Merhaba Hayat 13.Bölümüyle 13 Ocak Pazar akşamı FOX TV ekranlarına geliyor.
Merhaba Hayat 13.Bölüm izle, Merhaba hayat dizisinin 13.Bölüm 20 kasım 2012 salı tarihli yayını. Merhaba Hayat 13.Bölüm seyret, merhaba hayat 20 kasım, merhaba hayat son bölümü donmadan izle, merhaba hayat yeni bölümü ücretsiz izle, merhaba hayat dizisi 13.Bölümü kesintisiz izlesene
DİZİ BİLGİSİ
Dizi adı: Merhaba Hayat Son Bölüm
Ne zaman: 20 Ocak Pazar
Saat kaçta: 20:30
Hangi kanalda: Fox Tv

Hayat Devam Ediyor 47. Bölüm 20 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

ATV ekranlarında tüm heyecanı ve görsel şöleniyle Hayat Devam Ediyor! Hayat Devam Ediyor, 20 Ocak Pazar akşamı 47.Bölümü ile ATV ekranlarına geliyor.
Hayat Devam Ediyor'un bir önceki bölümünde Malik, Siraç'ı ölümden kurtarırken kendisi yaralanmıştı. Bakırcı ailesi Malik'in başına gelenleri öğrenmiş ve hastaneye koşmuştu. Malik çok önemli itiraflarda bulunmuş ve böylece Bekir ile Şirin'in yalanlarını ortaya çıkmıştı. Cennet, bütün bunlara rağmen çocuklarını savunmaya devam eden Kudret'e ateş püskürmüştü. Hasan, evde bebeğiyle tek başına kalan Hayat'ın yardımına koşmuştu. Zeliha, Yusuf tarafından şantaja uğramaya devam etmişti. Siraç ve Selam arasındaki yakınlaşma giderek artarken Şirin de yılbaşı gecesini Levent'le geçirmenin planlarını yapmıştı. Zeliha, Yusuf'un beklenmedik tavrıyla büyük bir şok yaşamıştı.
20 Ocak Pazar akşamı ATV ekranlarına gelecek olan Hayat Devam Ediyor 47.Bölüm Fragmanı ve Özeti çok yakında!
Hayat Devam Ediyor, 47.Bölümü ile 20 Ocak Pazar akşamı ATV'de!
Hayat Devam Ediyor 47.Bölüm izle, Hayat devam ediyor dizisinin 47.Bölüm 9 Aralık 2012 pazar tarihli yayını. Hayat Devam Ediyor 47.Bölüm seyret, Hayat Devam Ediyor 9 Aralık, hayat devam ediyor son bölümü canlı izle, hayat devam ediyor yeni bölümü hd izle, hayat devam ediyor dizisi 47.Bölümü kaliteli izlesene
DİZİ BİLGİSİ
Dizi adı: Hayat Devam Ediyor Son Bölüm
Ne zaman: 20 Ocak Pazar
Saat kaçta: 20:00
Hangi kanalda: Atv

Fenerbahçe - Elazığspor Müsabakası 20 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

İki ekip, Elazığspor'un Süper Lig'de yer aldığı 2002-2003, 2003-2004 ve bu sezon birbirlerine rakip oldu. Geride kalan 5 maçtan 3'ünü Fenerbahçe kazanırken, 2'si berabere bitti. Fenerbahçe'nin toplam 16 golüne, Elazığspor 7 golle yanıt verdi.
Taraflar arasındaki 5 maçta sporseverler toplam 23 gol seyrederken, Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birisini, 7-1'lik sonuçla Elazığspor'dan aldı. Bu sonuç Elazığspor'un da Süper Lig'deki en farklı skorlu yenilgisi olarak kayıtlara geçti.
Türkiye Spor Toto Süper Lig 2012-2013 sezonu, ikinci yarı 18. hafta maçında Fenerbahçe Profesyonel Futbol A Takımı, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Sanica Boru Elazığspor Profesyonel Futbol A Takımı’nı konuk ediyor. Karşılaşma 20 Ocak 2013 Pazar günü saat 16:00′da başlayacak.

Hakem İlker Meral:
Fenerbahçe Elazığspor maçını hakem İlker Meral yönetecek. Meral’in yardımcılıklarını Serkan Akarca ve Hakan Yemişken yapacak. Maçın 4. hakemi olarak ise Kutluhan Bilgiç görev alacak.
Ligde Son Durum:
Fenerbahçe Profesyonel Futbol A Takımı, Süper Lig’de 27 puanla dördüncü sırada yer alırken, Sanica Boru Elazığspor ekibi 16 puanla alt lig hattında bulunmaktadır.Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarınının ilk haftasında Fenerbahçe'nin Sanica Boru Elazığspor ile 20 Ocak Pazar günü kendi sahasında yapacağı maçın biletleri, kongre üyeleri için satışa çıktı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, karşılaşmanın biletleri 33 ile 225 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Fenerbahçe Taraftar Kart sahipleri ve faturalı Fenercell kullanıcılarının yarından itibaren satın alabileceği biletlerin genel satışına ise 18 Ocak Cuma günü başlanacağı bildirildi.

Fenerbahçe-Sanica Boru Elazığspor maçının bilet fiyatları şöyle:
Migros Tribünü: 33 lira
Fenerium Üst Nissan H-I Blok: 77 lira
Fenerium Üst Nissan C-D-F-G Blok: 99 lira
Fenerium Alt G Blok: 125 lira
Fenerium Alt B-F Blok: 175 lira
Fenerium Alt C-E Blok: 215 lira
Fenerium Alt D Blok: 225 lira

19 Ocak Bursaspor - Kayserispor Karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI

Bursaspor'da Basser sakat.
İlk yarıyı 6. sırada tamamlayan Bursaspor, Türkiye Kupasında ise 1461 Trabzon galibiyetinin ardından önce Sivasspor'a ardından da Fenerbahçe'ye mağlup oldu. İlk yarıda takım savunması konusunda sıkıntı yaşayan ekibin, Türkiye kupasında sergilediği performans ile bu sorunun henüz üstesinden gelemediği görüldü.
Konuk Kayserispor ise sezona Şota yönetiminde başladı ancak alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör değişikliğine gidildi ve göreve Robert Prosinecki getirildi. Robert Prosinecki'nin de takıma çok büyük bir değişim sağlattığı henüz söylenemez ayrıca devre arası kampında da iyi hazırlık maçları oynamadılar.
İki takımda oynadıkları futbol ile ilk yarıda güven vermedi bu nedenle ikinci yarıda biraz takip etmekte fayda var. Uzak durulması gereken karşılaşmada tercihimiz toplam gol sayısı 2-3 seçeneği yönünde olacak.
Kupada peşpeşe aldığı mağlubiyetlerle taraftarının tepkisini çeken Bursaspor, Kayseri maçında alacağı galibiyetle üzerindeki kara bulutları dağıtma peşinde. Ateş hattının hemen üstünde yer alan Kayserispor ise ikinci yarı puan yada puanlarla başlama hedefinde.
Bursaspor'da zorlu maç öncesi Tuncay'ın dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Konuk takımda ise Menisküs ameliyatı geçirdiği için tam olarak düzelmeyen Riveroz Nunez ile ilk yarının ortalarından bu yana sakatlığı süren Steinsson, Bursasspor maç kadrosuna alınmadı. Yeni transferler Ceyhun ve Simic ise Teknik Direktör Robert Prosinecki'nin görev vermesi halinde görev yapabilecek. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada Mete Kalkavan düdük çalacak.
BURSA Süper Lig'de yarın sahasında Kayserispor'u konuk edecek Bursaspor, hazırlıklarını tamamladı.
Bursaspor Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen antrenman, yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Isınma hareketleriyle başlayan antrenman, karşılıklı pas çalışmasıyla devam etti. Daha sonra yeşil-beyazlı futbolcular, 3 grup halinde 5'e 2 pas-pres çalışması yaptı. Son bölümde ise taktik ağırlıklı çift kale maç gerçekleştirildi.

Sakatlıkları süren Michael Basser ve Yavuz Özkan kondisyon salonunda çalıştı. Dün yapılan antrenmanda sakatlanan Okan Deniz'in kasığında ağrıları olduğu için kontrol amaçlı dinlendirildiği öğrenildi.

Bursasporlu oyuncular, Özlüce Tesisleri'nde kampa girecek.
İlk yarıda gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratan Kayserispor, ligin ikinci yarısında Robert Proesinecki ile daha iyi bir performans göstermeyi hedefliyor. Kayserispor'un aynı form durumu devam ettiği taktirde kümede kalıp kalmama stresini ciddi şekilde yaşayabilirler. Bu nedenle Bursaspor'u yenerek moralli bir başlangıç hedefliyorlar. Ancak Bursaspor kadro kalitesi olarak Kayserispor'dan çok daha iyi ve Fenerbahçe maçında da ne kadar iyi durumda olduklarını gördük. Yeşil-beyazlılar kaybetmelerine rağmen özellikle kontrataklarda fazlasıyla iyiydi. Yine aynı performansla Kayserispor karşısında olacaklardır çünkü taraftarları galibiyet bekliyor. Yeşil-beyazlıların sahasında Kayserispor'a puan vereceğini düşünmüyorum.

Beşiktaş - Büyükşehir Bld karşılaşması 19 ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Spor Toto Süper Lig 18. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaşacak.
Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı ikinci sırada tamamlayan Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla taraftarı önünde ligin ikinci yarısına "Merhaba" diyecek. Beşiktaş evinde İstanbul BŞB'yi yener, Antalyaspor ise 9 ve üzerinde farklı kazanamazsa 126 hafta sonra Beşiktaş haftayı lider kapatacak.
''Kara Kartallar'', Spor Toto Süper Lig'de son 10 maçında yenilgi yüzü görmedi. Ligdeki son yenilgisini 7. haftada Fenerbahçe'ye karşı alan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 10 maçta 6 kez galip geldi, 4 kez de berabere kaldı ve sahadan puansız ayrılmadı.
Beşiktaş ''Kara Kartallar'', bu 10 karşılaşma sonunda 22 puan topladı ve ilk yarıyı lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde kapadı.
MUHTEMEL 11'LER
BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, Ersan, Sivok, Uğur, Necip, İbrahim Toraman, Oğuzhan, Holosko, Olcay, Almeida
İSTANBUL BŞB: Eduardo, Metin, Can, Ekrem, Geraldes, Zayatte, Cihan, Zeki, Holmen, Tom, Webo
İlk yarı gösterdiği performansla alkışı hak eden Beşiktaş ikinci yarıyı belalısı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile başlayacak. İBB'den Gökhan Süzen'i alan Beşiktaş'ta genç isim cezası nedeniyle eski takımına karşı görev yapamayacak. Sakatlığı bulunan Fernandes ise önümüzdeki hafta Galatasaray maçına saklanıyor ama belki ikinci yarıda Samet Aybaba ihtiyaç olması halinde Portekizli'ye şans verebilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor da kamp döneminde teknik direktör Bülent Korkmaz futbolcularını daha yakından tanıdı. Bu çalışmanın ardından İBB, ligin ikinci yarısında daha iyi bir durumda olmak istiyor. Beşiktaş'hemen hemen her zaman puan almayı başaran İBB aynı başarısını tekrar ettirmeyi hedeflesede, bu sezon bambaşka bir durumda olan siyah-beyazlıların taraftarıyla bütünleşelerel galibiyete ulaşacağını düşünüyorum.Teknik direktör Bülent Korkmaz'ın göreve getirilmesinin ardından Süper Lig'de çıkış yakalayan İstanbul Büyükşehir Belediye, ikinci yarının ilk haftasında oynayacağı Beşiktaş maçını da kazanarak, iyi performansını sürdürmek istiyor. Takımda sakatlığı olan Turgay Bahadır dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Teknik patron Bülent Korkmaz, "Beşiktaş diri ve tehlikeli bir takım ama ikinci devreye iyi başlamak istiyoruz. Planlarımızı üç puan için yaptık. Rakibimizden çekinmiyoruz. Galip geleceğiz" dedi.

Lale Devri 97.Bölüm 19 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

FOX Tv ekranlarının sevilen dizisi Lale Devri 97. bölümü ile 19 Ocak 2012 Cumartesi akşamı FOX Tv ekranlarında sizlerle olacak.
Bu Bölümde Ne Olacak ?
Çınar, Toprak’ın Ahmet’in işine yardım etmesine çok sinirlenmiştir. Pastaneden çıkan Toprak ve Çınar ka vga ederler. Ancak Toprak’ın geri adım atmaya niyeti yoktur. Sosyal sorumluluk projesinin açılış günü gelip çatar. Azra Toprak’a açılışta yer alması için ısrar eder. Toprak başta itiraz etse de, hasta çocukları görünce katılma kararı alır. Ancak Çınar, bu karara sinirlenecektir! Zümrüt ve Azra bu duruma sevinirken, Çınar herkesi şaşırtacak bir hamle yapacaktır.

İn tikam planı için Haluk’la işbirliği yapan Zümrüt, Necip’in onu takip ettirdiğinin farkında bile değildir. Necip, Zümrüt ve Haluk’la ilgili gerçeğe çok yaklaşmıştır! Yurtdışındaki toplantıya Reyhan gelemeyince Çınar ve Azra gitmek zorunda kalırlar. Sabaha dönmek konusunda Toprak’a söz veren Çınar’ı kötü bir sürpriz beklemektedir. Ancak daha fazlası vardır. Çınar ona kurulan büyük bir komplonun kurbanı olmak üzeredir!
Çınar, Toprak"ın Ahmet"in işine yardım etmesine çok sinirlenmiştir. Pastaneden çıkan Toprak ve Çınar kavga ederler. Ancak Toprak"ın geri adım atmaya niyeti yoktur. Sosyal sorumluluk projesinin açılış günü gelip çatar. Azra Toprak"a açılışta yer alması için ısrar eder. Toprak başta itiraz etse de, hasta çocukları görünce katılma kararı alır. Ancak Çınar, bu karara sinirlenecektir!

Zümrüt ve Azra bu duruma sevinirken, Çınar herkesi şaşırtacak bir hamle yapacaktır. İntikam planı için Haluk"la işbirliği yapan Zümrüt, Necip"in onu takip ettirdiğinin farkında bile değildir. Necip, Zümrüt ve Haluk"la ilgili gerçeğe çok yaklaşmıştır! Yurtdışındaki toplantıya Reyhan gelemeyince Çınar ve Azra gitmek zorunda kalırlar. Sabaha dönmek konusunda Toprak"a söz veren Çınar"ı kötü bir sürpriz beklemektedir. Ancak daha fazlası vardır. Çınar ona kurulan büyük bir komplonun kurbanı olmak üzeredir!

Şefkat Tepe 94. Bölüm 19 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI


İran'ın başlatmaya çalıştığı olası bir Suriye-Türkiye savaşı son anda engellenirken Sungurlar, örgütün elinden kurtulmayı başararak yurda gelir. Naza tarafından kandırılan Albay Fikret, Zeynep ve Zelal'in kaçırılmasına öncülük eder. Sungurlar timi ise, bir yandan Zeynep ve Zelal'i ararken, diğer yandan bir kan davasının patlak verdiği Fis köyüne gelir. Tim bu köyde, örgütün hain planlarından habersiz kan davası olan iki aileye ara buluculuk yapmayı umut eder.Sevilen dizi Şefkat Tepe Fragmanı ve özeti 19 Ocak Cumartesi akşamı kaldığı yerden devam edecek.Konusu ile kendine has bir izleyici kitlesine sahip olan dizide son gelişmeleri güncel olarak sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin t erör sorunlarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren Şefkat Tepe, gündemi sarsacak konularıyla ekrana gelmeye devam ediyor. Şefkat Tepe’nin nefeslerinizi tutarak izleyeceğiniz 92. bölümünde; Sungurlar timi Şahin'i, Naza'nın elinden kurtarır ancak Şahin için artık geç kalınmıştır. Kalıcı hasarlar edindiğini öğrenen Şahin, halüsinasyonlar görmeye başlar. Diğer yanda örgütün elebaşlarından birini teslim almak üzere İran sınırına geçen Serdar ve ekibi, dönüşte büyük bir ihanetle karşı karşıya kalır. General zehirlenerek hastaneye kaldırılmış, komutayı devralan hain Albay Fikret ise generalin ölüm emrini vermiştir. Sungurlar timi, şimdi Pers topraklarında yüzlerce teröristin arasında çaresizce, şehitlik mertebesine ulaşmayı bekler.

Alev Alev 16. Bölüm Final 19 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI


Demir’in adamları Alev’i klinikten kaçırmak isterken Murat, son anda yetişir. Polisin de müdahalesiyle Alev kurtulur. Adamlarının yakalandığını öğrenen Demir, hapse girmemek için yurt dışına kaçma planları yapar. Yeğeni Ümran’ı da yanına alan Demir, zamanla yarışmaktadır. Polis ise Demir ve Ümran’ı kaçırmamak için harekete geçer. Aralarında zamana karşı amansız bir mücadele başlar. Demir’in elinden kurtulan Alev, uyuşturucu madde bağımlılığı sorunu ile boğuşmaktadır.
Kaybettiği bebeğinin acısını uzun süre içinde saklayan Dila büyük bir duygusal patlama yaşamıştır.Dila yaşadığı duygu yoğunluğunun ardından hayatını değiştirecek bir karar alarak Sarıgöl’ü terk eder.Rıza ve Seyit Bey aniden ortadan kaybolan Dila’yı bulabilmek için büyük çaba harcar. Özellikle Rıza aşkını kaybetmemek için her yolu denemeye hazırdır.

Tekrar geri dönmemeye kararlı olan Dila ise çok uzaklara gitmek üzeredir. Rıza son ana kadar Dila’nın peşini bırakmaz.
Fatma ve arkadaşlarının oynadığı oyunla gururu kırılan Azer çok kötü durumdadır. Fatma ise fazla ileri gittiklerini düşünmeye başlamıştır. Özür dilemek isteyen Fatma, Azer’i arar. Fakat Azer’in bir özürle yetinmeye niyeti yoktur. Uğradığı hakaretin intikamını almaya kararlıdır.

Melike tarafından sürekli olarak ezilen Gurbet bu duruma son vermek için büyük bir blöf yapmaya karar verir.
Melike’nin ise yapması gereken çok daha önemli, tehlikeli ve Barazoğlu ile Selamoğlu ailelerini karşı karşıya getirebilecek bir işi vardır.

Son kez izleyicisiyle buluşacak olan dizinin final bölümünde heyecan doruğa çıkacak. İzleyicinin tepkisine ragmen Alev Alev'in yapımcıları geri adım atmadı.  Alev alev 16. final bölümü bugün akşam atv ekranlarında yayınlanacak.
Gülşen Bubikoğlu, Tarık Akan ve Cüneyt Arkın'ı buluşturan 1984 yapımı "Alev Alev" filminden yola çıkılarak ekrana uyarlanan dizide Rojda Demirer, Berk Oktay, İlker İnanoğlu ve Hande Soral başrolü paylaşıyordu. Ratingleri çok iyi başlamayan dizi daha sonra seyircisini artırmıştı, ancak yapımcı Türker İnanoğlu, başından beri çok fazla içine sinmeyen diziyi bitirmeye karar verdi.
Alev Alev dizisi ekrana veda ediyor.Haberi dizi oyuncularından Berk Oktay Twitter sayfasına yazdığı "Arkadaşlar yapımcımızın aldığı ani kararla dizimiz Alev Alev'i bitiriyoruz. Desteğiniz ve bizi zirveye yaklaştırdığınız için teşekkürler... Tüm ekibime birlikte çalışmaktan onur duyduğum oyuncu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.” notuyla duyurmuştu.

ÇEKİM GÜNÜ FİNAL POZU VERDİLER
Dizinin başrol oyuncularından İlker İnanoğlu ve Hande Soral son çekim günü birlikte poz vererek bu anı Instagram aracılığı ile takipçileri ile paylaştılar.

Dizinin başrol oyuncularından İlker İnanoğlu ve Hande Soral son çekim günü birlikte poz vererek bu anı Instagram aracılığı ile takipçileri ile paylaştılar.

Alev Alev dizisi 15.Bölüm'de neler yaşanmıştı...

Murat'ın Alev'i pavyonda bulup kaçırması Demir'i öfkeden çıldırtır. Demir, elinden kaçırdığı Alev'i bulabilmek için bütün imkânlarını seferber eder. Murat ve arkadaşları Alev'in uyuşturucu bağımlısı haline getirildiğini anlamıştır. Alev'i bir an önce sağlığına kavuşturmak için Doktor Ebru'nun da yardımıyla bir kliniğe yatırırlar. Murat, Demir ve Ümran'dan intikamını almak için son hazırlıklarını yapmaktadır. Murat'ın psikolojik baskısından bunalan Ümran'ın sinirleri iyice bozulur. Murat hesap sormak için uğraşırken Demir ise Alev'in izini bulmaya adım adım yaklaşmaktadır.

Yetenek Sizsiniz Türkiye 19 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Yetenek Sizsiniz Türkiye 12.01.2013 Acun Ilıcalı Hülya Avşar Sergen Yalçın Alp Kırşan izle HD izle Yetenek Sizsiniz, Türkiye’nin ilginç yeteneklerini keşfediyor.
Yeteneksizsiniz Türkiye’nin muhteşem yarışmacısı Recep Yeşildağ büyüledi., Yetenek Sizsiniz ikinci tur heyecanı. Bugüne kadar en yüksek oranı yüzde 98 ile Atalay Demirci tutturdu. Özüm ve Arda dans performansı ile bu alanda bayanların da var olabileceğini göstermek amacıyla çıktı Hakuna Matata İlker’in efsane grubu...Keller Eller...Büyük sükse yapan Keller Eller, yüzde 83 oy aldı. Serhat Etli ise müthiş teak wondo gösterisi ile yüzde 82 yaptı.Yarışmacılar bu turda daha iddialı!
İlk turda jüriyi etkileyen yarışmacılar bu kez seyirciden oy bekliyor.

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın jüri koltuğunda olduğu Yetenek Sizsiniz, Türkiye'nin ilginç yeteneklerini keşfediyor.

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın Türkiye'nin yeteneklerini aramak üzere birçok şehri geziyor. Türkiye'nin yetenekleri ise, Türkiye'nin en yeteneklisi olduklarını kanıtlamak için kıyasıya yarışıyor.

Sahne arkasında ise Alp Kırşan yer alıyor.

18 Ocak 2013 Cuma

SGK'dan e-reçete bilgilendirmesi

GOOGLE REKLAMLARI
SGK'dan e-reçete bilgilendirmesi.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, 15 Ocak'ta başlayan e-reçete uygulamasında her şeyin yolunda olduğunu, şu ana kadar hiçbir sıkıntının yaşanmadığını söyledi. Acar, bazı doktorların hala şifre almadığını da belirterek, doktorları uyardı. Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan SGK Başkanı Acar, e-reçete ve intibak farkları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle sistemde sıkıntı çıkıp çıkmayacağı merak edilen e-reçetede her şeyin yolunda olduğunu aktaran Acar, sistemin beklentilerin çok ötesinde olduğunu ve bir sorunun yaşanmadığını dile getirdi. Her hangi bir sıkıntı beklemediklerini de vurgulayan Acar, hala şifre almayan doktorların söz konusu olduğunu, onları da biran önce şifre almaya çağırdı. Daha önce açıkladığı gibi emeklilerin intibak farklarının 17 Ocak itibari ile hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi. Bu arada SGK, 17 Ocak'tan itibaren zamlı aylıklarını alacak emeklilerin kafasının karışmaması için özel program hazırladı. Yapılacak olan özel uygulama ile emekliler TC kimlik numaralarını sisteme girerek, alacakları zammı görebilecek.

Dila Hanım 17. Bölüm 18 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Dila Hanım 17. Bölüm 18 Ocak 2013 Star Tv konusu.Kaybettiği bebeğinin acısını uzun süre içinde saklayan Dila büyük bir duygusal patlama yaşamıştır.Dila yaşadığı duygu yoğunluğunun ardından hayatını değiştirecek bir karar alarak Sarıgöl’ü terk eder.Rıza ve Seyit Bey aniden ortadan kaybolan Dila’yı bulabilmek için büyük çaba harcar. Özellikle Rıza aşkını kaybetmemek için her yolu denemeye hazırdır.
Tekrar geri dönmemeye kararlı olan Dila ise çok uzaklara gitmek üzeredir. Rıza son ana kadar Dila’nın peşini bırakmaz.
Fatma ve arkadaşlarının oynadığı oyunla gururu kırılan Azer çok kötü durumdadır. Fatma ise fazla ileri gittiklerini düşünmeye başlamıştır. Özür dilemek isteyen Fatma, Azer’i arar. Fakat Azer’in bir özürle yetinmeye niyeti yoktur. Uğradığı hakaretin intikamını almaya kararlıdır.
Melike tarafından sürekli olarak ezilen Gurbet bu duruma son vermek için büyük bir blöf yapmaya karar verir.
Melike’nin ise yapması gereken çok daha önemli, tehlikeli ve Barazoğlu ile Selamoğlu ailelerini karşı karşıya getirebilecek bir işi vardır.

15 Ocak 2013 Salı

Soğuk kış günlerinde baharatla ısınabilirsiniz

GOOGLE REKLAMLARI

Soğuk havalarda dışarıya çıkmadan önce dilin üzerine konulan bir miktar tarçının, vücudun sıcak kalmasına yardımcı olduğu belirtildi.Isıtıcı baharatlar olarak bilinen tarçın ya da zencefil, soğuk havalardan şikayet edenlerin en büyük yardımcısı. Soğuk havalarda dışarıya çıkmadan önce, dilin üzerine konulacak bir miktar tarçın ya da bir dilim zencefil, vücutta dolaşan kanın derinin yüzeyine çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu da vücudu ısıtmaya yardım ediyor. Uzmanlar, tarçının üşüyen insanlar için birebir olduğu görüşünde.
Soğuk kış günlerinde dışarıdan eve gelen ancak ısınamayanlar için de yine tarçınlı bir çay tavsiye ediliyor. Sıcak suyun içerisine atılacak bir çubuk tarçın, yaklaşık 5 dakika demlendikten sonra vücudun hemen ısınmasını sağlıyor. Bağışıklık ve sindirim sistemlerine de iyi gelen bu yöntem, aynı zamanda kan şekerini de düzenliyor.
Çanakkale'de yaklaşık 60 yıldır faaliyet gösteren Özen Baharatçılığın sahibi Hasan Aksoy, soğuk kış günlerinde vücudun direncini artırmak ve hastalıklardan korunmak için tavsiyelerde bulundu. Aksoy, "Bala karıştırılıp toz zencefil ya da kaynatıp suyunu içmek için ıhlamur, karanfil, kabuk tarçın, tane zencefil veya havlıcan içebilirsiniz. Bir de taze zencefil var. Taze zencefil rendelenip salatalarda kullanılabilir. İstenirse sıkarak veya kaynatarak suyu içilebilir. Bunlar vücut ısısını ve vücut direncini artırmak için birebir" dedi.
Aksoy, "Zencefil, havlıcan, kabuk tarçın, hepsinden birer tutam, 1,5 su bardağı soğuk suyun içerisine atarak iyice kaynatılır. Daha sonra kapatılıp içerisine bir tutam ıhlamur atıldıktan sonra 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Bir yemek kaşığı bal karıştırıp üzerine limon sıktıktan sonra içilirse bütün kış boyunca hastalıklardan korunmak için vücut direncini artırır" dedi.

Altını ıslatan çocuk böbrek hastası olabilir

GOOGLE REKLAMLARI

Çocuklarda görülen idrar yolları enfeksiyonları ciddiye alınmalı. Tekrarlayan enfeksiyonlar, böbrek yetmezliğine neden olabilir. Çocukta idrar kaçırma, yüzde şişlik ve kusma varsa; böbreklerinde bir sorunun olup olmadığı araştırılmalıdır.Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı; çocuklarda görülen böbrek hastalıklarını anlattı:

 Erken tanı, böbrek sağlığında ne kadar önemli?
Çocuklarda böbrek hastalıklarının tanısını erken koymak, böbreklerin zarar görmesini ve böbrek yetmezliğine gidişi büyük ölçüde engeller. Bazı bebeklerin böbrekleri anne karnında hiç gelişmemiş veya yapısı bozuk olabilir. Gebeliğin üçüncü ayından itibaren ultrasonla böbrek sorunu fark edilebilir.

 Çocuklardaki idrar yolu enfeksiyonları ciddiye alınmalı mı?
Enfeksiyon, idrar kesesinde sınırlı kalabilir veya böbreklere kadar yayılıp nefrite çevirebilir. Enfeksiyon; sık idrar yapma, idrar yaparken yanma ve hafif ateşle ortaya çıkar. Üst idrar yollarının enfeksiyonunda ateş daha yüksektir, böğür ağrısı da gözlenebilir. Böbreklerde veya idrar yollarında kist, taş, darlık gibi sorunlar ya da mesanenin çalışmasında bozukluk söz konusu ise enfeksiyon riski artar. Tekrarlayan idrar yapma şikayetleri ciddiye alınmalıdır.

BADEMCİK SAĞLIKLI OLMALI
 Çocukları böbrek hastalıklarından korumak mümkün müdür?
Böbrek hastalıklarının bir kısmı, alınacak tedbirlerle tamamen önlenebilir. Örneğin; bademcik iltihaplarının önüne geçmek, akut nefritin ortaya çıkmasını engelleyebilir. Ancak yapı bozukluklarını, kronik nefritleri tamamen önlemek mümkün değildir. Yine de erken tanı ile hastalığın ilerlemesi durdurulabilir.

 Çocuklarda kronik böbrek yetmezliği oluşabilir mi?
Ne yazık ki, evet! Doğuştan olan böbrek ve idrar yolu hastalıklarının, böbrek taşlarının, kronik nefritlerin ya da tekrarlayan enfeksiyonların sonucunda; çocukların da böbrekleri zarar görebilir. Hastalığın ileri safhasında diyaliz tedavisi veya böbrek nakli yapılması gerekir.

ÖMÜRLERİ ARTIYOR
 Çocuklara da böbrek nakli yapılabilir yani?
Böbrek yetersizliği olan çocuklar için en iyi tedavi şekli böbrek naklidir. Enfeksiyonu veya tümöral hastalığı olmayan tüm çocuklar böbrek nakli için uygundur. Diyaliz tedavisine başlanmadan naklin yapılması; çocuğun büyümesinin geri kalmaması, sosyal ve psikolojik gelişiminin sağlanması ve hormonal dengelerinin korunması açısından büyük önem taşıyor. Nakil sayesinde hastaya sağlanan yaşam süresi, diyalize göre üç kat daha uzundur. Nakil sonrası, sıvı alımındaki kısıtlamalar ortadan kalkıyor, çocuklar yaşıtları ile aynı şeyleri yeme, içme, oynama, tatile gitme gibi haklarını yeniden kazanıyorlar.

VERİCİLERİN YÜZDE 63'Ü ANNE, YÜZDE 30'U BABA
 Kaç çeşit nefrit var?
Akut nefrite, çocuklarda sık rastlanır. Bademcik ve cilt enfeksiyonlarından sonra görülür. Kronik nefritler ise, bazen hiç belirti göstermeden sinsi bir şekilde başlar. Nefrit dışında; Akdeniz Ateşi, Hemolitik Üremik Sendrom, diyabet ve lupus gibi bazı hastalıklar da kronik böbrek hastalığına neden olur.

 Çocuklara kimler böbrek verebilir?
Bağışta bulunan kişi çocukluk yaş grubunda ise, bu organların çocuk hastalarda kullanılma önceliği vardır. Bu durumda organın büyüklüğü ile ilgili sorun ortadan kalkmış olur. Ancak organ bağışının çok az olduğu ülkemizde; canlı donörler kullanılıyor. Mevcut yasalarımız dördüncü dereceye kadar olan akrabalarının organ donörü olmasına izin veriyor. Akrabalık bağının olmadığı durumlarda ise etik kurulun onayı alınıyor. Böbrek nakilli çocuklara bakıldığında; yüzde 90 canlı donörlerin kullanıldığı görülüyor. Donörlerin yaklaşık yüzde 63'ünü anneler, yüzde 30'unu da babalar oluşturuyor. Yüzde 6'sı ise diğer akrabalar.

BU BELİRTİLER VARSA İHMAL ETMEYİN!
 Genel olarak çocuklarda böbrek hastalıklarının belirtileri nelerdir?
 İştahsızlık
 Halsizlik
 Tekrarlayan kusmalar
 Kilo alımının ve büyümenin durması
 Soluk renk
 Ateş
 Kırmızı-kahverengi idrar
 Göz kapaklarında, yüzde ve bacaklarda şişlik
 Karın ve böğür ağrısı
 İdrar yaparken yanma
 Sık idrara çıkma
 Tuvalete yetişememe ve idrar kaçırma
 İdrarı fışkırtamama ve damla damla idrar yapma
 Çok su içip çok idrar yapma
 İdrar miktarının aniden azalması

AKRABA EVLİLİKLERİ BÖBREĞİ ETKİLİYOR
 Ülkemizde, çocuklarda görülen kronik böbrek yetmezliğinin en önemli nedeni nedir?
Akraba evliliğinin sık olduğu bölgelerde, bu sorunla daha çok karşılaşılır. Aynı aile içinde birden fazla çocukta, aynı sorun ortaya çıkabilir. İki kardeşte de kronik böbrek yetmezliği varsa; donör adayının kan grubu, böbrek yapısı gibi özelliklerine hangi çocuk daha uygun ise, onun nakil olmasına karar verilir.
Kaynak:Sabah

Kadınlar erkeklere göre daha hijyenik

GOOGLE REKLAMLARI

İnsan sağlığı için hijyen büyük önem taşıyor. Toplumsal hijyen ise ancak bireysel hijyenle sağlanabiliyor. Uzmanlar, erkeklere oranla kadınların temizliğe daha çok önem verdiklerini söylüyor. Türkiye genelinde kadınlar; hem bireysel, hem de ev temizliği anlamında daha titizler.Hastalıklardan korunmanın yolu hijyenden geçiyor. Son yıllarda yapılan birçok araştırma; el ve vücut temizliğine önem verenlerin daha az hasta olduğunu gösteriyor. Liv Hospital Check-up ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nden Doktor Eren Eroğlu, hijyenle ilgili merak edilen soruları yanıtladı...

 Görüntüde sağlanan temizlik, hijyen için yeterli mi?
Görüntüde sağlanan temizlik, yani kirliliğin yok edilmesi; hastalıklardan korunmak için yeterli değildir. Hastalık yapan mikro organizmalar çok küçük oldukları için herhangi bir yüzey; temiz göründüğü halde hastalık etkenlerini barındırabilir.

EN MİKROPLU YER MUTFAK
 Hijyen, temizlik mi demek?
Hastalıklardan korunmak ve sağlıklı kalmak için alınan her türlü önlem ve uygulamaya 'hijyen' adı verilmekle birlikte bu terim ile kastedilen; genellikle bulaşıcı hastalıklardan korunmak için gereken temizlik önlemleridir.

 El yıkamak sizce hijyen için yeterli bir önlem mi?
Fanus içinde yaşayamazsınız. Çevrenizdeki insanlar; temizlik konusunda duyarsızsa, siz sürekli elinizi yıkasanız bile sonuç değişmez.

 Yaptığımız en büyük hijyen hatası ne?
Yaptığımız araştırmaya göre; tuvalete gidenlerin yüzde 40'ı daha sonra ellerini yıkamıyor. Bu, büyük bir tehlike! Üstelik bizler tuvalete girmeden de ellerin yıkanmasını öneriyoruz. Ayrıca, evlerde hijyen için genelde yanlış noktalara odaklanılıyor. Evlerde en tehlikeli yer olarak tuvaletler düşünülüyor ama bizim yaptığımız çalışmada evlerde mikropların en çok olduğu yer mutfaklar... Lavabo ve bulaşık süngeri mikrop taşıyor.


 En etkili dezenfekte yöntemi nedir?
Bence el yıkamak her zaman önemli. Bu nedenle yalnızca banyoda değil, mutfakta da el sabunu bulunmalı. Çünkü elimizde 10 milyon mikrop var. Üstelik tuvalete girip çıktıkça bunların sayısı ikiye katlanıyor. Bütün bunlardan bir tek, etkili bir el temizliği ile kurtulabiliriz. Ellerimizi yeterli sürede ve dikkatli yıkamazsak mikroplar, el çizgilerimizde ve parmak aralarımızda saklanır. Ayrıca dezenfektan kullanımı da önemlidir. Özellikle antibakteriyel spreyler bakterileri öldürmek için yararlıdır.

HER GÜN BANYO YAPIN
 Çocukları ve özellikle bebekleri her gün yıkamayı önerir misiniz? Her gün yıkanma alışkanlığı bebeklikten mi başlamalı?
Yetişkinlere her gün banyo öneriyoruz ancak aynı şey bebekler için geçerli değil. Bebeklerin her gün yıkanmasına gerek yoktur, gün aşırı yıkanması daha sağlıklıdır. Çünkü vücutları hassas olabilir ve sabuna karşı duyarlılık gösterebilir.

 Kadınlar mı, yoksa erkekler mi hijyene daha çok önem veriyor?
Kadınlar erkeklere göre daha hijyenik... Ama tabii ki, bu kişiden kişiye göre değişiyor. Kadının da, erkeğin de pisi ve temizi olabilir. Ama Türkiye genelinde kadınların; hem bireysel, hem de genel (ev, eşya vs) temizliklerine erkeklere oranla daha fazla önem verdiği tartışılmaz bir gerçek...

ÇÖPLERİ HEMEN DIŞARI ÇIKARIN
Dr. Eren Eroğlu'na göre; günlük hayatta, hastalıklardan korunmak için dikkat etmemiz gereken genel hijyen kuralları şöyle: n Yaşanılan ortamlarda oluşan atıkları ve çöpleri, bekletmeden ve en uygun yöntemlerle uzaklaştırın.
 Bulaşıcı hastalığı olduğunu bildiğiniz kişilerle temastan kaçının, temas ettiğiniz takdirde de koruyucu önlemler alın.
 Sık sık banyo yapın ve çamaşırlarınızı değiştirin.

ORTAMI HAVALANDIRIN
 İçme ve kullanma suları ile tüketilen gıda maddelerinin temiz ve güvenli olduğundan emin olun.
 Kirli olduğunu bildiğiniz zeminlere asla yiyecek maddesi koymayın.
 Yaşadığınız mekanlardaki, çabuk kirlenen ortam ve zeminleri uygun temizlik maddeleri ile sık sık temizleyin.
 Yaşadığınız mekanların havasını temiz tutun, bu mekanları saat başı havalandırın.
 Günlük hijyen için günde 8-10 kere doğru biçimde ellerinizi yıkayın.
 Akşam yatmadan önce ve sabah kahvaltıdan sonra dişlerinizi mutlaka iki dakika boyunca fırçalayın.

EV HAYVANLARI DİKKAT İSTER!
 Evde hayvan beslemek hijyeni bozan bir şey mi?
Eğer evinizde bir veya birden fazla hayvan besliyorsanız; hijyen konusuna daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Çünkü kedi ve köpek gibi sokak hayvanları, sürekli yer ve mekan değiştirirler. Yani bir anda sokaktan eve gelip hijyeni bozabilirler.

EV TEMİZLİĞİ ŞART
 Eve en fazla mikrobu kimler taşır?
Sanılanın aksine mikrobu eve yetişkinler değil, çocuklar taşıyor. Bakteriler çocuklar arasında daha kolay bulaşıyor. Onlar da eve geldiklerinde ebeveynlerine bulaştırıyor. Bakterinin en fazla yayıldığı mekan ise ev... Bu yüzden de ev temizliği şart!
 Aşırı hijyen bağışıklık sistemini zayıflatır mı? Hijyenin dozu ne kadar olmalı?
Aşırı hijyenin, bağışıklık sistemini zayıflatması diye bir şey söz konusu değildir. Ancak hastalanmayı bir korku, temizliği de bir saplantı haline getirmemek gerekir. Hastalıklardan korunma düşüncesiyle sürekli olarak ellerimizi veya vücudumuzu çeşitli kimyasal maddelerle yıkamak ve bunu saplantı haline getirmek; sağlıklı bir davranış değildir. Böyle hallerde cildin tahriş olması, kullanılan temizleyici maddelere bağlı olarak alerjik reaksiyonlar gelişmesi söz konusu olabilir.

kaynak:Sabah

Yetenek Sizsiniz Türkiye 2.Tur 17 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Seyirci oylarıyla yarı finale bilet!
Yarışmacılar yarı final yolunda adım adım ilerliyor.

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın jüri koltuğunda olduğu Yetenek Sizsiniz, Türkiye'nin ilginç yeteneklerini keşfediyor.

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın Türkiye'nin yeteneklerini aramak üzere birçok şehri geziyor. Türkiye'nin yetenekleri ise, Türkiye'nin en yeteneklisi olduklarını kanıtlamak için kıyasıya yarışıyor.

Sahne arkasında ise Alp Kırşan yer alıyor.

Kurtlar Vadisi Pusu 178.Bölüm 17 Ocak Polat Aksaçlıyı Kurtaracakmı

GOOGLE REKLAMLARI

Kurtlar Vadisinde heyacan dorukta hain Sencer bey çıktı.Mete'ye operasyon yaparak ele geçirdi Maskeli fedai ise hainin Sencer bey olduğunu öğrendi Bu arada savcı Leyla annesini bulmanın peşine düştü ve annesine kendisini neden terk ettiği sorusunu sordu.
Birkaç bölümdür maskelinin kim olduğu sorusu akılları karıştırıyordu ve Polat'ın olmayışı izleyicileri meraklandırıyordu. Kurtlar Vadisi Pusu'da Polat Alemdar'ın yaşadığı kesinleşirken Maskeli Fedai'nin gerçek kimliği de ortaya çıkmış oldu. Dizinin son bölümünde Maskeli Fedai, Leyla'ya aslında Polat olduğunu itiraf ederken, yüzünü ve kimliğini bir süre daha gizlemek zorunda olduğunu belirtmiş,
Kurtlar Vadisi Pusu 178.Bölümü Polat Alemdar ve kızı Elif'in buluşmasına sahne olacak. Ayrıca Polat Alemdar ve Cahit'te bir araya geliyor ve yeni operasyon için yola çıkıyorlar.
Kurtlar Vadisi Pusu 178.bölüm'de Aksaçlı öldürülecek mi? Yoksa Polat Alemdar Aksaçlı (Adil Bey) i kurtarabilecek mi?
Sencer Bey Abdulhey'e abilerinin intikamını almak sana düşer diyerek neyi kastediyor. Yoksa Sencer Bey Abdulhey'i Maskeli'nin peşine mi düşürecek?
Sencer Bey'in eline düşen Erkan'ı Maskeli kurtacak mı?
Kara, Akif ve Aynura Rus Generalini öldürmeyi başarabilecek mi?
Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, 17 Ocak 2013 Perşembe akşamı atv ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'nun 178. bölümünde olacak…
ATV ekranlarında yayınlanan ve her yeni bölümü büyük beğeni toplayan Kurtlar Vadisi dizisinin bu bölümünde Maskel bilmecesi çözülüyor. Bu sezon özellikle Suriye'de yaşanan olayları ve Türkiye'nin bu olaylara bakış açısını konu edinen dizide, Polat Alemdar'da Suriye'ye gitmiş ve oradaki bir çatışmada vurulmuştu. Polat Alemdar'ın vurulması ile vadideki dengeler alt üst olmuş, üstelik Maskeli Fedai diye tanınan birisi İhtiyarlar Heyeti'ne düzenlediği suikastlarla dikkalari üzerine çekkmişti. Ve birden Kurtlar Vadisi Pusu'da en çok merak edilen soru Maskeli'nin kim olduğu sorusu olmuştu.
Kurtlar Vadisi Pusu 178. bölüm fragmanında Maskeli Kim sorusu cevabını buluyor. Dizi fanatiklerinin tahmin ettiği gibi Maskeli, Polat Alemdar çıktı. Yayınlanan fragmanda yüzü sargılar içerisindehastanede yatan adamın kim olduğu ise merak konusu. İhtiyarlar Heyeti başkanı Aksaçlı ise işkence görüyor.
Cahit ise Maskeli'yi görünce Polat abi senmisin ? diye soruyor ve fragmanın sonunda Polat Alemdar'ın yüzü ekranda görünüyor. Böylelikle haftalardır merak edilen Polat Alemdar öldü mü ve Maskeli kim? sorusu cevabını bulmuş oldu.
Kurtlar Vadisi Pusu 178. bölümü 17 Ocak 2013 Perşembe akşamı ATV ekranlarında izleyici ile buluşacak.
Bu arada yaklaşık 20 gün önce evlenen Necati şaşmaz o süreden bu yanan balayında ve dizide dolanan maskeli fedaininde kim olduğu henüz tam olarak belli değil. görünen odurki gizemli maskeli adam bir süre daha gizemini koruyacak ve polat alemdar bir süre daha dizide olmayacak gibi görünüyor.
17.01.2013 Dizinin geçen hafta Suriye’de keskin bir nişancı tarafından vurulan fenomen karakteri Polat Alemdar’ın ö lüp ö lmediği merak konusu oldu.
17 ocak 2013 Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde polat alemdar ö ldümü yoksa yaşıyormu Kurtlar Vadisi Pusu izleyen herkes bunu merak ediyor. Kurtlar Vadisi Pusu 178. Bölüm Fragmanı yayınlandı.
Yayınlanan yeni fragmana göre Polat Alemdar'ın tekrardan diziye giriş yaptığını görüyoruz.
20 yaşındaki üniversite öğrencisi Nagehan Kaşıkçı’yla evlenip Maldivler’e balayına gittiği gün dizide canlandırdığı karakter vurulan Necati Şaşmaz için “Polat’a balayı kurşunu” esprileri yapılmıştı. Bu hafta ekrana gelen 175. bölümde ise Polat’ın ö lüp ölmediğini sorusu netlik kazanmadı.

İntikam 3. Bölüm Beren Saat 17 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Babası bir komploya kurban giden genç bir kızın, bunun sorumlularını bulup tek tek hesaplaşmasını ve intikam savaşını anlatan “İntikam”ın bu bölümünün konusu şöyle;Yağmur,  en yakınları tarafından aldatılan ve işlemediği suçun cezasını hayatı ile ödemek zorunda kalan babasının intikamını almak için doğduğu yere geri dönmüştür. Yeni kimliği ile düşmanlarının arasına giren Yağmur"un ilk hedefi ise Leyla olur.
En yakın arkadaşının kocası ile birlikte olduğunu öğrenen Şahika, bunun bedelini Leyla"ya ödetir. Kocası Haldun"u da yakın takibe alır.Emre ile ilgilenen Yağmur, kulüpteki at yarışı müsabakasına katılır. Emre de yarışmacılardan biridir. Turnuvayı izlemeye Yağmur"un da gelmesi Şahika"nın hiç hoşuna gitmez. Üstelik son tur öncesi Yağmur"un, pek gününde olmayan Emre"ye kazanırsa onunla akşam yemeğine çıkma sözü vermesi canını iyice sıkar. Şahika, Leyla"yı hayatlarından kolayca çıkarttığını düşünürken, Haldun"a beklenmedik bir zarf gelir. Rüzgar ise babasının borçları nedeniyle teknesini Hakan"a satar. Ancak Hakan"dan gelen sürpriz teklif Rüzgar"ı şaşkına çevirir. Teknenin satıldığından habersiz olan Barış, Şahika"nın kızı Cemre ve arkadaşlarını geziye davet eder. Yağmur ise babasına ihanet eden bir başka isim, zengin borsacı Orhan Demirci"nin peşine düşer. Hakan ile işbirliği yapmak hiç hoşuna gitmese de, Yağmur yeni intikam planı için ondan yardım almak zorunda kalır. Bütün bunlar yaşanırken Yağmur"un kiracısı olduğu Leyla"nın evi satışa çıkar. Satın almak için ilk teklifi Yağmur verir. Ancak evle ilgilenen bir tek kişi Yağmur değildir. Şahika, Adem"i Yağmur"un geçmişi ile ilgili işe yarar bilgiler bulması için sıkıştırırken, genç kızdan etkilenen Emre ise, Aslı ile ona bir sürpriz hazırlar.
Dizinin bu bölümümde; Yağmur’un yeni hedefi, babasını mahkûm ettiren ve Arsoylar’ın yakın dostu olan Savcı Sadri Uçkan oluyor.
Emre’yi etkilemeyi başaran Yağmur, düşmanlarının içine sızmayı başarmıştır. Artık onları çok daha yakından takip edebilmektedir. Yağmur, Emre ile olan yakınlaşmalarını ilerletirken, Arsoylar’ın ise önemli konukları vardır. Bu kişi Yağmur’un babasını mahkum ettiren savcı Sadri Uçkandır. Üstelik Arsoylar’ın evine Belediye Başkanlığı’na adaylığını koymak ve bunu basına onların çatısı altında açıklamak üzere gelmiştir. Evdeki tek misafir Uçkan Ailesi de değildir.
Arsoylar’ın yanında büyüyen Selen de aniden çıka gelir. Emre’yi eski hızlı günlere döndürmeye çalışan Selen, daha ilk günden Yağmur’dan hiç hoşlanmaz. Yasaklanmasına rağmen Emre, rehabilitasyon merkezinde tedavi gören eski kız arkadaşını ziyaret eder. Bu fikri veren Yağmur da ona eşlik eder. Bir ipucu yakaladığını ve Yağmur’un foyasını ortaya çıkartacağını düşünen Şahika, onu, Sadri Uçkan ve sürpriz bir isimin daha katılacağı yemeğe davet eder.
Babalarını kalp krizinden kaybeden Rüzgar ve Barış hala şoktadır. Anıl yüzünden kendini suçlu hisseden Cemre de Barış’a kendini affettirmeye çalışır. Ancak bir türlü mesajlarına karşılık alamaz. Yağmur her ne kadar Rüzgar’dan uzak durmaya çalışsa da önce başsağlığı ardından da köpeği Çakıl yüzünden onu sık sık görmek zorunda kalır. Büyük gün ise gelip çatmıştır. Tüm gazetecilerin katıldığı basın toplantısında Sadri Uçkan, Belediye Başkanlığına adaylığını açıklamak üzereyken hiç beklenmedik bir gelişme yaşanır. Olayları yakından takip edenler arasında Yağmur ve Hakan da vardır.
Kanal D’nin başrollerinde Beran Saat, Mert Fırat ve Nejat İşler’in oynadıkları, Ocak ayında ekrana gelecek yeni ve iddialı dizisi “İntikam”ın yayınlanan ilk fragmanı, izleyicilerden büyük ilgi gördü ve merak uyandırdı.
Kanal D’nin büyük bir merak ve sabırsızlıkla beklenen yeni dizisi “İntikam”ın dün akşam ilk kez yayınlanan fragmanı izleyicilerden büyük ilgi gördü. Fragmanın yayınının ardından izleyiciler, diziyle ilgili bilgi almak için Kanal D çağrı merkezini telefon yağmuruna tuttular.

Kasımpaşa Galatasaray Müsabakası 18 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bu sabah yaptığı antrenmanla devam etti.
Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde performans uzmanı Scott Piri yönetiminde fiziksel bir çalışma yapan oyuncular, ardından teknik direktör Fatih Terim gözetimi altında üç gruba ayrılarak dar alanda çift kale maç yaptı. Antrenmanın ana bölümünde ise taktik çalışması gerçekleştirildi. Sabah antrenmanı, soğuma egzersizlerinin ardından tamamlandı.
Galatasaray, Kasımpaşa karşılaşmasının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde, performans uzmanı Scott Piri yönetiminde fiziksel bir çalışma yapan futbolcuların, daha sonra üç gruba ayrılarak dar alanda çift kale maç oynadığı belirtildi. Antrenmanın ana bölümünde ise taktik çalışmasının yapıldığı kaydedildi.
Sarı-kırmızılı takım, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.
Kasımpaşa, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü
Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında, 18 Ocak Cuma günü Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Kemerburgaz Tesisleri'nde teknik direktör Şota Arveladze yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından sürat ve pas çalışmaları yapıp, çift kale maçla idmanı tamamladılar.
Tedavisi yurt dışında süren Kafoumba Coulibaly ve tedavisi süren İlhan Eker'in katılmadığı antrenmanda, uzun sakatlık döneminin ardından idmanlara başlayan Volkan Yaman ise takımdan ayrı çalıştı.Kasımpaşa, Galatasaray maçı hazırlıklarına yarın gerçekleştireceği antrenmanla devam edecek

Antalyaspor - Eskişehirspor Ziraat Türkiye Kupası maçı 17 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Medical Park Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda gruptaki üçüncü maçında sahasında yapacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarına başladı.

Hasan Subaşı Tesisleri'nde teknik direktör Mehmet Özdilek yönetimindeki antrenmanda kırmızı-beyazlı futbolcular düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından dar alanda kısa pas çalışması yaptı. Antrenman, kanatlardan orta ve şut çalışması ile sona erdi.
Kaleciler Hakan, Sammy ve Polat yardımcı antrenör Erdinç Erol nezaretinde bir süre ayrı çalıştıktan sonra takımla yapılan çalışmalara katıldı.
Antrenmana sakatlığı sona eren Ömer Şişmanoğlu da katıldı. Trabzonspor maçında sakatlanan Tita, Ergün Teber ve Emre Güngör'ün yanı sıra hafif sakatlıkları bulunan İbrahim Dağaşan ve Pedro ise çalışmaya katılmadı.
Medical Park Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'ndaki ilk maçta Mersin İdmanyurdu'nu 5-0 mağlup etmiş, ikinci maçta ise sahasında Trabzonspor'a 3-2 yenilmişti.

1461 Trabzon - Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası maçı 16 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Sivasspor’un bugün Trabzon’da oynayacağı maçı İzmir bölgesinden Kutluhan Bilgiç yönetecek. Bilgiç,bu Sivasspor’un oynadığı ve kaybetti,Galatasaray ve Orduspor lig maçlarında 4. Hakem olarak görev yapmıştı. Süper ligde genellikle 4. Hakem olarak çıkan Kutluhan Bilgiç’in yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ve İbrahim Bozbey yapacak.

Fenerbahçe maçında gösterdiği performansla beğeni toplayan 1461 Trabzon, açıkçası güçlü rakibinin tecrübesine kaybeti. Ancak her ne kadar 1461 Trabzon iyi bir oyun sergilesede, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2'de 0 çekmeleri peri masalına adeta darbe vurdu.

Bu kez Bursaspor maçını 3 puanla geçen ve grupta iddialı duruma gelen Sivasspor'u ağırlayacaklar. Sivasspor adına 3 puanlı Bursaspor'un 6 puanlı Fenerbahçe ile oynayacağı haftada kazanmak çok önemli. O yüzden karşılaşmaya ciddi şekilde konsantre olacaklardır. Bursaspor maçında oldukça kötü hava şartlarına rağmen oynadıkları futbolla kupada ne kadar istekli olduklarını sergilediler. Yiğidolar'ın aynı performansı Avni Aker'de de sergileyerek grupta 6 puana ulaşacaklarlarını düşünüyorum.

Mustafa Reşit Akçay'ın öğrencileri, Fenerbahçe gibi güçlü bir rakip karşısında uzun süre direndi ancak tecrübesizliklerinin kurbanı oldular. 1461 Trabzon iddiasını büyük ölçüde yitirse de Sivasspor karşısında da dirençli bir takım bekliyorum. Ancak Avni Aker'nrin zemini ağır ve maçın temposuna bu durum olumsuz yansıyacak. 1461 Trabzon iki maçta henüz puan alamadı. Sivasspor ise kar yağışı nedeniyle zaman zaman duraksayan maçta Bursaspor'u mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Akçay'ın öğrencilerinin ilk yarıda rakibine direnç göstereceğini düşünüyor ve devre beraberliğini öneriyorum

Bursaspor Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası Maçı 16 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda yarın sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Özlüce Tesisleri'nde teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde gerçekleşen antrenman, yaklaşık 1,5 saat sürdü. İdmana ısınma koşusuyla başlayan yeşil-beyazlı futbolcular, daha sonra 5'e 2 pas pres çalışması yaptı. Antrenman, taktik ağırlıklı çift kale maçla sona erdi.

Tuncay Şanlı ve Gökçek Vederson takımla çalışırken, sakatlığı bulunan Michael Basser'in tedavisine devam edildi.

Bursaspor-Fenerbahçe maçı, yarın saat 20.30'da Bursa Atatürk Stadı'nda yapılacak.
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda 16 Ocak Çarşamba günü Bursaspor ile Fenerbahçe arasında yapılacak maçın biletleri satışa çıktı.
Bursaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, 16 Ocak Çarşamba günü oynanacak Bursaspor - Fenerbahçe maçının biletlerinin Biletix Çağrı Merkezi, internet sitesi ve satış gişelerinden satışa çıktığı, misafir takım tribün biletlerinin satışının ise maç günü Kültürpark içindeki Asayiş Ekipler Amirliği otoparkındaki gişeden yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, kombine kartların geçerli olduğu, tüm müsabakalarda olduğu gibi yaş sınırı olmaksızın biletsiz kişilerin maça alınmayacağı belirtildi.

Bursaspor ile Fenerbahçe arasındaki maçın bilet fiyatları şöyle:

VIP A-B Tribün 1. sıra.............................: 275 TL

VIP A-B Tribün 2 ile 6. sıralar....................: 150 TL

Kapalı A-B-C Tribünleri............................: 75 TL

Maraton Tribünü....................................: 30 TL

Kapalı Kale Arkası Tribünü.........................: 20 TL

Açık Kale Arkası Tribünü...........................: 10 TL

Misafir Tribünü....................................: 10 TL

Muhteşem Yüzyıl 82.Bölüm 16 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Sultan Süleyman hayatının en zor kararını veriyor. Herkesten koruduğu İbrahim Paşa"nın idamına hükmederek, kendinden koruyamıyor. Saruhan çiftliğinde başlayan ve yıllardır süren büyük dostluk sona eriyor. Süleyman, Pargalı İbrahim"i dilsiz cellatlara teslim ediyor.
Süleyman, divan kararıyla kendisinden dahi koruduğu İbrahim"in idamına hükmetmiştir. Ancak bu hükmü yerine getirebilmek için Ebussuud efendiye danışır. Şaşkına dönen Ebussuud, Süleyman"a cevap vermek için süre ister. Üzerindeki kara buluttan habersiz olan İbrahim ise, mutlu gelecek hayalleri kurmaktadır.
Hürrem de bu gidişatın farkında değildir. Ne yaparsa yapsın İbrahim"den kurtulamayacağını düşünmektedir. Öte yandan; Şah Sultan"ın da gerçek yüzünü görmemiştir henüz.  Onunla arasının iyi olmasından memnundur. Vakfın hayır işlerine onu da dahil eder. Şah Sultan ise eşi Lütfi Paşa ve kızı Esmahan"ın gelişiyle, esas niyetini belli eder.
Şehzade Mehmet, gözdesi Nurbahar"ın düşük yapmasına sebep olduğu için pişmandır. Kendini suçlar. Ancak Mihrimah"ın sırrı ortaya çıkınca, bu kez onu suçlar. Ve iki kardeşin arası açılır. Onların arasındaki bu kavgaya Hürrem dahil olunca, hadise daha da büyür.
Manisa"da ise Şehzade Mustafa, Saruhan çiftliğine gider. Orada kendisine verilen bir eşyayla, İbrahim"in geçmişine yolculuk yapar. Ne yazık ki, en büyük dayanağı İbrahim Paşa"nın akıbetinden habersizdir.
Süleyman"ın beklediği an gelip çatar. Ebussuud bir çare bulmuştur. İbrahim Paşa"nın katli için Süleyman"ın uyuması gerekmektedir! Süleyman için uykular haramdır artık. Ya kararını uygulayacaktır ya da kararından dönecektir. Ve bir gece İbrahim"i iftara çağırır. Başına geleceklerden habersiz olan İbrahim, geceyi sarayda geçirir. Süleyman uykuya, İbrahim ise dilsiz cellatlara teslim olur.

Kuzey Güney 58. bölüm 16 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Psikolojisinin bozuk olduğu gerekçesi ile Güney tarafından kliniğe kapatılmak istenen Banu, bombayı patlatıyor. Güney'in Ferhat'ın katili olduğunu öğrenen Banu, bu haberi Kuzey'e ulaştırıyor. Fakat Banu, Kuzey'e bu haberi iletirken Güney'de duyar. Güney, Banu'nun söylediklerini duyunca çılgına dönüyor. Ona yine senin akıl sağlığın yerinde değil, ne dediğini bilmiyorsun, diye bağırıp çağırıyor.

Kuzey Güney yeniğ bölüm fragmanında haberi alan Kuzey ise hemen Güney'e hesap sormak için harekete geçiyor. Kuzey'in aldığı bu haber karşısında Güney'e nasıl bir hesap soracağı ise merak konusu...

Kuzey Güney'in 16 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanacak yeni bölümü hakkında Kanal D'nin resmi internet sitesinde şöyle denildi.
Banu'nun hedefinde Cemre var!
Sinanerler’i uçurumun kenarından almasının ardından, Güney büyük bir zafer kazanmış komutan edası ile dolaşıyor. Yaşanan bu olaylar içerisinde ise Banu’nun giderek bozulan psikolojisini fark edemiiyor.. Banu da kendini hatırlatmak için Cemre’yi kendisine hedef seçiyor. Güney’in, Kuzey’i kendi çevresinden uzaklaştırmak için kurduğu plan, kardeşinin gerçekleri anlamasıyla sona erer. Burak Çatalcalı’nın verdiği vekaletname sayesinde, Kuzey’i şirketten uzak tutmak neredeyse imkansızdır. Kuzey’i günler sonra gören Cemre için yeni yıl yeni başlar. Kuzey’in Simay’dan boşanmasıyla hayallerine daha sıkı sarılan Cemre, Barış’la evliliğinin biteceği günü iple çekmektedir. Cemre bu yılın, önlerine çıkan tüm engellere rağmen “aşkın yılı” olacağını tahayyül etmektedir.

Sinanerler’i uçurumun eşiğinden döndürmesinden ardından, Güney zafer sarhoşudur. Bu süreçte Banu’nun giderek bozulan psikolojisini fark etmez. Ama Banu kendini hatırlatmak için, bir hedef seçer; Cemre. Cemre’yle yalnız kalmanın bir yolunu bulur ve Cemre’yi tekneye davet eder, denize açılırlar. Cemre teknede yalnız olduklarını fark ettiğinde kıyıdan çok uzaktadırlar. Kuzey her şeyden habersiz, Demet’le birlikte hastalanan Ali’nin annesini ziyaret etmek için Trabzon’a gitmiştir. Ali’nin doğup büyüdüğü evde Kuzey, yarasını daha derinleştirecek zor bir sınav verir. Öte yandan, yıllarca çilesini çektiği kocasının hayatında hiç bir iz bırakmadığını, hatta Sami’nin yepyeni bir hayata adım atarak Aynur isimli bir kadınla evleneceğini öğrenen Handan, intikam almaya hazırdır. İçindeki yılların cam kırıklarıyla, hem Sami’nin hem Aynur’un canını kanırta kanırta acıtır. Ne şirkette elde ettiği başarı, ne de Burak Çatalcalı’nın Ferhat cinayetinin bir numaralı şüphelisi olması, Güney’in rahat bir nefes almasını sağlamaz. Üstündeki baskı arttıkça, Güney farkında olmadan açıklar vermeye başlar. Artık Güney’in en büyük sırrının, sessiz kalmaya hiç de niyeti olmayan bir ortağı vardır.
kaynak:habera