GOOGLE REKLAMLARI

Pages

10 Kasım 2012 Cumartesi

Karanfil Faydaları Zararları Nelerdir ?

GOOGLE REKLAMLARI

Karanfil Faydaları Zararları Nelerdir ? Karanfil, yoğun yağış alan bölgeleri daha fazla seven bir türdür. Aile olarak mersingillere bağlı olan karanfil, uzun bir ağacın uç kısmında yer alan demetler şeklinde çiçekler ile oluşmaktadır. Daha ziyade pembe veya açık sarı renge sahip olduğu bilinmektedir. Kurutularak kullanıma hazır hale getirilmektedir. Karanfil tüm dünya üzerinde birbirinden farklı faydaları ve özellikleri ile dikkat çeker.
Karanfil yağı ve karanfilin faydalarını birlikte incelemek mümkün olmaktadır. Karanfil mikrop öldürücü özelliğe sahip bir şifalı bitkidir. Bunu karanfil yağında daha sık görmekte mümkün olabilir. Aynı zamanda son dönemde yapılan araştırmalar karanfilin ağrı kesici özelliğini de ortaya çıkarmıştır. Diş bölgesinde yer alan ağrıların tedavi edilmesinde karanfilden yardım alabilirsiniz.

Afrodizyak özelliğe sahip olan ender bitkiler arasında yer aldığı da bilinmektedir. Cinsel dürtüyü artırıcı özelliği bulunmaktadır. Öksürük tedavisinde ve soğuk algınlığı etkisi ile ortaya çıkan öksürüğü ortadan kaldırmada karanfilden faydalanabilirsiniz. Bir diğer deyiş ile diğer sorunların tedavi edilmesin de karanfilden kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Örneğin karanfil yağı ile mide ağrılarından (özellikle bunaltı) kurtulmanız mümkün olmaktadır.

Hamile kalmaya olumlu etkileri olduğu da bilinmektedir. Aynı zamanda öksürük sökücü özelliği olduğu gibi ter sökücü ve terlemek istiyorum sözünü tekrarlayan insanlara da yardımcı olmaktadır. İshalin kesilmesini sağlar. Ağız kokularının geçmesine yardımcı olur. İştah açıcı özelliği de bulunmaktadır.

Karanfil Zararları

Karanfilin bilinen çok büyük zararı bulunmamaktadır. Buna rağmen iştah açıcı özelliğinin her zaman için daha yoğun kaldığını söylersek yanlış olmaz. Bu sebepten özellikle diyet yapan insanların tüketmeleri tavsiye edilmemektedir. Bu biraz da sizin iştahınız ile alakalıdır. İştah sorunları yaşayan insanlara vererek durumu tam tersine çevirmeniz de mümkün olmaktadır. Pek çok özelliğinin yanı sıra mide sorunu ve ağrılarla da etkili bir mücadele izlediği için karanfilden yararlanabilirsiniz.

Çakallarla Dans 2 Filmi 7 Aralıkta Gösterime Girecek

GOOGLE REKLAMLARI

Çakallarla Dans 2 Filmi 7 Aralıkta Gösterime Girecek.Yapımcılığını Sugarworkz’ün yaptığı, senaryo ve yönetmenliğini Murat Şeker’in üstlendiği “Çakallarla Dans 2 Hastasıyız Dede” sinema filmi 7 Aralık’ta vizyona giriyor.Filmin sürpriz karakterlerinden biri olan Altan Gördüm, “Bu kez izleyici farklı bir Altan Gördüm görecek. Tayyar Abi karakteri biraz filozof bir kişi ama filmin sonunda aslında hapishanenin dışında tamamen sürpriz bir karakter olduğunu göreceksiniz” dedi.
Komedi türündeki filmde; Şevket Çoruh (Gökhan), İlker Ayrık (Servet), Timur Acar (Necmi), Murat Akkoyunlu (Hikmet), Didem Balçın (Fatma), Ceyhun Yılmaz (Adem abi), Hakan Bilgin (berber Hüseyin) gibi ilk filmde de yer alan oyuncuların yanı sıra Doğa Rutkay, Altan Gördüm, Ömür Gedik, Nazenin Tokuşoğlu, Nihat Sırdar, Kenan Ece ve Simge Fıstıkoğlu konuk oyuncu olarak rol aldı.

9 Kasım 2012 Cuma

Bireysel emeklilikte yeni dönem başlıyor

GOOGLE REKLAMLARI

Bireysel emeklilikte yeni dönem başlıyor.Sisteme para yatıranlar, tutarın yüzde 25'i kadar devlet katkısı alacak. Ancak bu paranın tamamı ancak emekli olunca alınabilecek.

Bireysel emeklilik sistemi 1 Ocak 2013'ten itibaren değişiyor.
geçen yasama döneminde çıkarılan bireysel emeklilik yasasının uygulama yönetmeliği de tamamlandı.

Yeni yıldan itibaren sisteme yatırılan paranın yüzde 25'i kadar devlet katkısı olacak. Her ay 100 lira ödeyenlere, 25 lira da devlet desteği gelecek.

Ancak devlet katkısı, aylık 222 lirayı, yılda da 2 bin 264 lirayı geçmeyecek. Bu tutar, her yıl asgari ücret ölçüsünde artırılacak.

SİSTEMDE EN AZ 3 YIL KALINMALI
Devlet katkısından yararlanmak için bireysel emeklilik sisteminde en az 3 yıl kalmak gerekiyor.
Üç yıldan önce sistemden ayrılanlar, devlet katkısı hesabından para alamayacak.

10 YIL SONRA ÇIKAN PARANIN YÜZDE 60'INI ALACAK
Üç yıldan sonra çıkanlar, devlet katkısının yüzde 15'ini, 6 yıldan sonra çıkanlar yüzde 35'ini, 10 yıldan sonra çıkanlar ise yüzde 60'ını alabilecek.

PARANIN TAMAMI ANCAK 56 YAŞINDA
Hesapta biriken devlet katkısının tamamı, sadece 56 yaşını doldurup emekli olunması halinde alınabilecek.

İSTEYEN TOPLU PARA ALABİLECEK
Bireysel emeklilik sisteminde emekli olanlara ödeme için farklı seçenekler var. İsteyen parasını toplu olarak alabilecek, isteyen de aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık periyodlarda olmak üzere maaş gibi bir programlı ödeme sistemi belirleyebilecek.

SİSTEME DAHA ÖNCE GİRENLERİ DE KAPSIYOR
1 Ocak 2013'ten önce sisteme dahil olanlar da yeni hükümlerden yararlanabilecek.
kaynak:mynet

Fenerbahçe Orduspor Maçı 11 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe Orduspor Maçı 11 Kasım 2012 karşılaşma hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Karşılaşmanın biletleri 9 Kasım 2012 Cuma gününden itibaren gener satışa çıkacak.
Bilet fiyatları ise şöyle:
TÜRK TELEKOM VE MİGROS TRİBÜNÜ: 33,00 TL
FENERIUM ÜST NISSAN H-I BLOK: 77,00 TL
FENERIUM ÜST NISSAN C-D-F-G BLOK: 99,00 TL
FENERIUM ALT G BLOK: 125,00 TL
FENERIUM ALT B-F BLOK: 175,00 TL
FENERIUM ALT C-E BLOK: 215,00 TL
FENERIUM ALT D BLOK: 225,00 TL
Orduspor, Spor Toto Süper Lig"in 11. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı maçından puan yada puanlar hedefliyor.
Ligde geçen hafta Sivasspor galibiyeti ile büyük moral bulan Orduspor, pazar günü Şükrü Saraçoğlu Stadı"nda karşılaşacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Orduspor"un Arjantinli hocası Hector Cuper, takımını Fenerbahçe maçına özel çalışmalar ile hazırlarken, kaptan Ali Çamdalı, Fenerbahçe maçında iyi futbol sergilemek istediklerini söyledi.
Orduspor"da zaman zaman savunmada ve orta sahada görev alan Ali Çamdalı, “Eskisi gibi farklar kalmadı artık. Herkes, herkesi yenebiliyor bu ligde. Bunu bizde ispatladık. Büyük takımların yeri tabii ki farklıdır. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş olsun. Artık hiçbir takım Kadıköy"e Arenaya korku ile gittiğini düşünmüyorum. O nedenle ben Fenerbahçe maçından umutluyum. Fenerbahçe maçından puan ya da puanlar ile döneceğimize inanıyorum. Bu maçta iyi bir futbol sergilemek istiyoruz. Sivasspor karşısında aldığımız galibiyetin tesadüf olmadığını göstermek istiyoruz. Puanlarla döneceğiz” dedi.
Kaptan Çamdalı, Fenerbahçe"nin bu sezon erkek taraftarıyla buluşacağını, bu durumun kendilerini etkilemeyeceğini belirtirken, “Bu hafta Fenerbahçeli erkek taraftarlar da statta olacak ve bu benim için daha organize işler olacağı anlamına geliyor. Bayanlar ile genelde Afrika"daki Dünya Kupası maçlarını izliyormuş gibi oluyorum. Mumuzela sesi geliyormuş gibi oluyor. Bizim için bu bir dezavantaj olacağını tahmin etmiyorum. İnşallah Fenerbahçe için bir dezavantaj olur. Çünkü kaç maç aradan sonra taraftarının karşısına çıkıyorlar. Onlar bir baskı altına girebilirler” diye konuştu.
“CUPER"DE İNANILMAZ ŞEYLER VAR”
Orduspor"un başarılı oyuncusu Ali Çamdalı sözlerine şöyle devam etti:
“Hector Cuper ile çalışmanın değerini bilmemiz gerekir. Hector Cuper ile çalışmak ayrı bir zevk gerçekten. Herkes için büyük bir şans. Bu şansı herkesin iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Cuper"den öğrenmemiz gereken inanılmaz şekilde şeyler var. İleriki kariyerimiz için, futbol hayatından sonra yapacağımız şeyler için bence çok şeyler öğrenebiliriz. Her anı her dakikayı idmanda değerlendirmeye çalışıyorum. Sürekli kayıttayım. İnşallah ondan çok şey öğrenip onun kariyerine yakın bir yere sahip olabiliriz.”
“TÜRKİYE"DE BU KLASİK DEĞİLDİR”
Orduspor"un bu sezon başarılı sonuçlar almasında en büyük etkenin transferlerin sezon öncesi kapına yetiştirilmiş olmasının büyük katkı sağladığını söyleyen Ali, “Sezon öncesi kampında ekip olarak çalışmak bizim için büyük bir avantajdı. Türkiye"de bu klasik değildir ama yeni transferler ilk kamp etabında bizimleydi. Bu bizim için büyük bir avantaj oldu. Hep beraber çalıştık. Bir birimizi tanıma açısında da çok iyi oldu. Şuan onun meyvelerini yiyoruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Orduspor"un Galatasaray"dan kiraladığı Yiğit Gökoğlan ise Fenerbahçe maçına iyi hazırlandıklarını belirterek, “Kadıköy"den galibiyet ile dönmek istiyoruz. Nasip olursa Trabzonspor maçı ile de çıkışımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Mersin İY - Galatasaray Maçı 11 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Mersin İY - Galatasaray Maçı 11 Kasım 2012 karşılaşma hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Mersin İdman Yurdu Profesyonel Futbol Kulübü, resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 11 Kasım 2012 Pazar günü saat 17.00′de Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı"nda oynanacak karşılaşmanın biletleri yarın 7 Kasım 2012 Çarşamba günü saat 10.00′da satışta olacak.
Karşılaşmanın biletleri,
Kale Arkası: 35 TL
Maraton: 100 TL
Batı A ve B : 200 TL
VIP A – C : 300 TL
VIP B : 500 TL
Macit Özcan Spor Tesisleri'nde Teknik Direktör Nurullah Sağlam yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma koşusu ile çalışmalara başlayan kırmızı-lacivertliler, daha sonra kondisyon ağırlıklı çalışma yaptı. Kaleciler ise takımdan ayrı çalışmalar gerçekleştirdi.
Antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Nurullah Sağlam, 3-0 kaybettikleri Beşiktaş maçı için İstanbul'a kazanma planıyla gittikleri bir müsabaka olduğunu belirterek, kazanabilecek mantalite örneğini de sergilediklerini söyledi. Ancak maalesef oyunun belli bölümlerinde anlayışın dışına çıkmalarının kendilerine pahalıya mal olduğunu kaydeden Sağlam, "Özellikle ilk gol sonrası Beşiktaş'ın biraz daha geriye çekilip, daha kontratak düşüncesi ile oynaması ve ikinci yarı özellikle eksik kaldıktan sonra tamamen kendi yarı alanlarına gömülmeleri, oyunun sıkışmasına neden oldu. İkinci yarı özellikle kenarları etkili kullandık, gereken sayıda orta yapmayı da becerdik ama maalesef gol olmadı. Eğer ilk golü bulmayı becerebilseydik oyunun gidişatının değişeceğini umuyordum, fakat istediğimiz gibi olmadı" dedi.
Hafta sonu kendi sahalarında lider Galatasaray ile oynayacaklarını hatırlatan Sağlam, "Belki de ligin en zengin kadrosuna sahip ekiplerden bir tanesi Galatasaray. Tabi kolay bir müsabaka değil. Ama biz de özellikle kendi saha ve seyirci avantajımızı kullanarak bu müsabakadan istediğimiz sonuçla ayrılmayı planlıyoruz" diye konuştu.
'Galatasaray karşısında özel bir tedbir alacak mısınız?' şeklindeki soruyu da yanıtlayan Sağlam, "Galatasaray'ın oyun mantalitesi son haftalarda biraz daha farklılaştı. Biraz daha bekleyen takım görüntüsündeler. Biz de bu mantaliteye uygun tedbirler mutlaka alacağız" ifadelerini kullandı.
Takımdaki cezalı ve sakat oyunculara da değinen Sağlam, "Şu an cezalı Josef Boum var. Onun dışında Yattara ve Mustafa Sarp ile Ömer Aysan'ın sakatlıkları devam ediyor. Başka da bir sıkıntımız olmayacak gibi gözüküyor" dedi.
Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ise, pazar günü oynayacakları Galatasaray maçının kendileri açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Galatasaray güçlü bir rakip ama ne olursa olsun Mersin İdman Yurdu takımı da güçlü bir ekip. Ligde herkes herkesi yenebiliyor. Bu güç bizde de var. O nedenle hafta sonu oynanacak olan karşılaşmada sahadan puan ya da puanlarla ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Trabzon Akhisar Belediye 10 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Trabzon Akhisar Belediye 10 Kasım 2012 karşılaşma hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Süper Lig'de çıkış arayan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Akhisar BG'yi ağırlıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynananacak mücadelede Süleyman Abay düdük çalacak. Onun yardımcılıklarını ise Serkan Akal ve Erdem Bayık yapıyor.
Süper Lig'in bu sezon en az gol yiyen takımı olan Trabzonspor, sezonun en az gollü takımı ile mücadele edecek. Süper Lig’in 10.haftası sonunda en az gol yiyen takım 7 kez ile bordo mavililer olmuştu. Akhisar Belediyespor da 10 haftada kaydettiği 6 golle ligin en az gol atan takımı konumunda bulunuyor.
Süper Lig’de ilk kez mücadele eden Akhisar Belediyespor 10 haftada 2 galibiyet aldı. Ligin 9. haftasında Sivasspor’u deplasmanda 2-1 yenen Akhisar Belediyespor sezonun ilk haftasında Eskişehirspor’u deplasmanda 1-0 yenmişti. İki galibiyetini de deplasmanda alan yeşil-siyahlılar deplasmanda ise sadece 1 kez kaybetti.
Belediyespor deplasmanda oynadığı 5 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi aldı ve sadece lider Galatasaray’a kaybetti. Topladığı 10 puanın 8’ini deplasmanda aldılar.

Emir'in Yolu 3.Bölüm 9 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Emir'in Yolu 3.Bölüm 9 kasım 2012 show tv konusu.Emir intikam oyununda son perdeyi indirir. Hayatının en özel gecesini yaşadığına inanan Güneş, günün ilk ışıklarıyla şok gerçekle yüzleşir. Güneş, hayatının en büyük hayalkırıklığını yaşarken Emir artık Yavuz'un karşısına çıkacağı anı beklemektedir. Emir bir yandan Yavuz'un ilk hamlesi için tetikteyken diğer yandan kulübün açılışı için hızla hazırlanmaya başlar. Kalp ağrısıyla başetmeye çalışan Güneş'in başına gelenlere verdiği tepki ise Emir için şaşırtıcı olur. Öte yandan Yavuz'un ailesiyle irtibata geçmesiyle çılgına dönen Can, Güneş'i Yavuz'un yanında görünce neye uğradığını şaşırır. Güneş'in oyun oynadığını düşünen Emir, Sanem ve Güneş yakınlığını keşfeder ve tehlikeli bir adım atar. Diğer yanda Koray, Hande'yi görmesiyle birlikte canlanan duygularıyla başedemezken Hande'nin hayatındaki sürpriz gelişme herkesi şaşırtır. İsviçre'deki tanışıklıklarının ardından bu kez İstanbul'da karşılaşan Hande ve Güneş'in arkadaşlıkları ise Emir Güneş cephesini bir kez daha karıştıracaktır.

7 Kasım 2012 Çarşamba

Kurtlar Vadisi Pusu 169.Bölüm 8 Kasım 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Kurtlar Vadisi Pusu 8 Kasım 2012 Atv konusu. Perşembe akşamı ATV ekranlarındayayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu'nun yenibölümünde yine heyecan dolu gelişmeler yaşandı. Polat Alemdar ve ekibi düştükleri pusunun içinden kurtuldular ve ihtiyarlar tarafından arkadaşları için takas yapmak üzere gönderildikleri yerde pusuya düştüler. Polat Alemdar önce kendi ekibini kurtardı, ardından KGT elemanı olan genç ekibi kurtardı. Nesrin'in Mete ile beraber olduğunu öğrenen Polat Alemdar, Nesrin'in yanına giderek durumun iç yüzünü öğrenir, bu sırada Pusat Çakır'da evde bulunmaktadır. Polat Alemdar Nesrin ile görüştükten sonra Pusat Çakır'a öğütler verir ve evden ayrılır. Mete Aymar cephesinde ise durum biraz karışık. İhtiyarlar başkanı tarafından KGT'nin başına getirilen diğer bir isim olan Mete Aymar'ın annesi savcı Leyla'ya çiçek göndermesini söyler, Mete Aymar zorla da olsa bu durumu kabul eder ve çiçeği gönderir, savcı Leyla ve Polat Alemdar ise bu sırada beraberlerdir ve Polat Alemdar oradayken çiçekte gelir. Savcı Leyla Polat Alemdar'ın çiçeği yolladığını sansa da durum hiçte öyle değildir ve büyük bir şok yaşar. Bu esnada Polat Alemdar ise Memati'nin katillerinin izini sürmeye devam eder, Hüsnü'nün hastanede İmdat'a zorla ilaç içirdiği aklına gelen Polat Alemdar, Mete Aymar'ın adamının yakaladıkları kişiye zorla siyanür içirerek yok olduğu olayını çözer ve operasyonun başlatılması talimatını verir.

8 Kasım Maç Programı Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Bayrampaşa - Kartalspor
Pendikspor - Elazığspor
Esbjerg - Aalborg
Anzhi Makhachkala - Liverpool
Neftchi Baku - Rubin Kazan
Academica - Atl. Madrid
Aik Stockholm - Psv Eindhoven
Bordeaux - Maritimo
Club Brugge - Newcastle
Fc Copenhagen - Stuttgart
Fenerbahçe - Ae Limassol
Marsilya - M. Gladbach
Molde - Steaua Bükreş
Napoli - Dnjepr
Udinese - Young Boys
Viktoria Plzen - Hapoel Tel Aviv
Athletic Bilbao - Lyon
Basel - Videoton
Hannover - Helsingborg
Hapoel Ironi Kiryat - Sparta Prague
Lazio - Panathinaikos
Leverkusen - Rapid Vienna
Metalist Kharkiv - Rosenborg
Partizan Belgrade - İnter
Sporting Lisbon - Genk
Tottenham - Maribor
Twente - Levante

Fenerbahçe - AEL Limassol 8 Kasım 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe - AEL Limassol uefa maçı 8 Kasım 2012 hangi kanalda saat kaçta ? C Grubu'nda yenilgisiz liderliğini sürdüren sarı-lacivertli ekibin, Kıbrıs Rum Kesimi ekibi karşısında 3 puan mücadelesine çıkacağı ifade edilerek, ''Takımımızı iç saha, dış saha fark etmeksizin yalnız bırakmayan siz taraftarlarımızdan özellikle bu maç için beklentimiz ve dileğimiz, tüm desteğinizi takımımıza yöneltmeniz, misafirperverliğimizi ise tüm sporseverlere göstermeniz'' denildi.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun rövanşında Kadıköy'de oynanan Spartak Moskova mücadelesinde meşale yakılarak sahaya atılması, merdivenlerin boş bırakılması kuralının ihlal edilmesi ve stat dışında yaşanan kargaşalar nedeniyle kulübe yüksek miktarda para cezası verildiği hatırlatılan açıklamada, ihlallerin devam etmesi durumunda takımın seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

''Takımımızın, büyük hedeflerle kayıpsız ilerlediği UEFA Avrupa Ligi'nde en büyük gücümüz, kuşkusuz büyük Fenerbahçe taraftarıdır. Ancak ihlallerin yinelenmesi, takımımızı, evimizde oynayacağımız bir sonraki maçı sizlerin desteğinizden yoksun, seyircisiz oynamak zorunda bırakabilir. Bu bağlamda, bu değerli güçten yoksun kalmamak adına, hepimize büyük iş düşüyor. Bu bilinçle, takımımıza olan inançla, gurura olan bağlılıkla, hep birlikte AEL Limassol maçında türübünleri doldurun.