GOOGLE REKLAMLARI

Pages

24 Kasım 2012 Cumartesi

Mal sahibi ve kiracıya damga vergisi geliyor

GOOGLE REKLAMLARI

Mal sahibi ve kiracıya damga vergisi geliyor.Kira sözleşmelerine, nüsha başına yıllık kira bedelinin binde 1.65’i oranında ödenen damga pulu’nun kaldırılıp, yerine vergi dairelerine direkt ödeme uygulamasına geçilmesi büyük bir kriz yarattı.
Maliye, bunun farkında olmayan birçok mal sahibi ve kiracıdan, ödemediği damga vergisini cezasıyla birlikte istiyor.

BU günlerde, çok sayıda mal sahibi ve kiracı “damga vergisi şoku” yaşıyor.
“Kira sözleşmelerindeki damga vergisi” nedeniyle, kiracılara ve mal sahiplerine, damga vergisi ve cezalar geliyor.

OLAY NE?
Olay gayrimenkullerin kiraya verilmesi sırasında düzenlenen “kira sözleşmeleri” ile ilgili..

Türkiye genelinde toplamı milyonu aşan dükkân, mağaza, depo, büro, muayenehane vs. kiraya veriliyor.

Kiraya verme aşamasında; kiraya veren gerçek kişi ile kiracı (şahıs veya şirket) arasında, “kira sözleşmesi” yapılıyor.

Bu sözleşmeler, süresine göre kira bedeli üzerinden “binde 1.65’i oranında” damga vergisine tabi.

1 Ocak 2005 tarihine kadar, kira sözleşmelerine, “damga pulu” yapıştırılıyordu. Bu tarihte damga pulu yapıştırma kalktı. Hesaplanan damga vergisi vergi dairesine bildirilip, ödeniyor.

Kira sözleşmesi iki nüsha düzenleniyorsa, yani bir nüshasının kiracıda diğer nüshasının da kiraya verende olması halinde, sözleşmelerin her ikisi için de kira tutarı üzerinden ayrı ayrı binde 1.65 damga vergisi ödeniyor (Damga Vergisi Kanunu, Md.5).

Kefil veya müşterek borçlu varsa, binde 1.65 ‘in “beş katı” yani binde 8.25 damga vergisi ayrıca hesaplanıyor (Md.6).

VERGİ VE CEZA

Kira sözleşmeleriyle ilgili damga vergisinin, kiracı tarafından ödenmesi halinde, bu vergi ayrıca mal sahibinden istenmez.

Ancak damga vergisinin ödenmemesi veya eksik ödenmesinden dolayı, vergi ve cezaların tamamından, kiracı ve mal sahibi müteselsilen sorumlu tutuluyor. (Damga Vergisi Kanunu Md.24).

Sözleşmede, damga vergisinin kiracı tarafından ödeneceği yönünde hüküm bulunması, vergi dairesini bağlamaz. Ödenmeyen vergi ve cezalar, kiraya verenden de istenebilir (Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Özelgesi, 20.12.2011 tarih ve 2010-82-402 sayılı).

Sözleşme süresinin kendiliğinden uzaması durumunda, sözleşme süresinin bitimini izleyen yıllar için ayrıca damga vergisi aranılmaz (MB. Gelir İd. Bşk. Özelgesi, 8.12.2011 tarih ve DVK /478-35 sayılı).

ZAMANAŞIMI

Damga vergisi yönünden zamanaşımı süresi 5 yıl, yani bu süre geçtikten sonra, damga vergisi istenemez.

Ancak mevcut sözleşmeye şerh konulması, yeni bir sözleşme ya da bu nitelikte kağıt düzenlenmesi, vergi dairesine stopaj veya KDV iadesi tasdik raporu ekinde ibraz edilmesi durumunda, 5 yıl geçmiş olsa bile damga vergisi aranır. Daha açık bir anlatımla, damga vergisine tabi olan kira sözleşmesinin, beş yıllık zamanaşımı süresi dolduktan sonra hükmünden yeniden yararlanılması durumunda, damga vergisine tabi tutulması gerekir (MB. Özelgesi, 18.05.2010 tarih ve DMG-1326-371).

Konut kiralama damgadan muaf

GERÇEK kişilerce, konut olarak kullanılmak üzere kiralanan ve iktisadi işletmelere dahil olmayan taşınmazlara ilişkin kira sözleşmeleri,

damga vergisine tabi değil (Damga Vergisi Kanunu, 2 sayılı Tablo, IV/31). Buna göre, Neriman Teyze’nin evini, Nuri Bey’in konut olarak kiralaması durumunda, düzenlenecek kira sözleşmesi damga vergisine tabi olmayacak. Ancak söz konusu kira sözleşmesi, noter huzurunda yapıldığında ya da notere ibraz edildiğinde, damga vergisine tabi olacak (2 Sayılı Tablo, IV/34). Yukarıdaki açıklamalardan da fark edileceği gibi, gerçek kişilerin, gayrimenkullerini işyeri olarak örneğin büro olarak kiraya vermesi durumunda, damga vergisi mükellefiyeti doğuyor. Bu vergi ödenmediğinde, ileride tespit edildiği zaman cezasıyla birlikte alınıyor. O nedenle, kiracının bu vergiyi yatırıp yatırmadığının kontrolünde ve makbuzdan bir fotokopi alıp saklamasında yarar var.
kaynak:hürriyet

Şefkat Tepe 86.Bölüm 24 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Şefkat Tepe 86.Bölüm 24 Kasım Samanyolu Tv.Cumartesi akşamları Stv ekranlarında yayınlanan Şefkat Tepe dizisinin 86.bölüm fragmanı yayınlandı.Şefkat Tepe 86.Bölümü ile 24 kasım cumartesi akşamı saat 19:50’de izleyici karşısında.

Şefkat Tepe 86.Bölümde Suriye sınırlarında düşürüldüğü sanılan uçağın pilotların hayatlarından endişe edildiği için Serdar komutan ve timi bu olayı araştırmak için operasyona çıkar.

Sungurlar timinin elemanlarından Ali, çocukluğundan bu yana sevdiği Ceylan ile evlenme kararı alır ve düğün törenine Serdar’la Celil’in de gelmesini ister. Ancak Ali’nin terörist abisi Faris’in, bitmeyen bir kini vardır ve bu kini Ceylan’ı dağa kaçırarak ispatlar.

Diğer yandan askerleri taşıyan minibüsçünün ihanetiyle 10’a yakın askeri rehin alan Naza, örgüt içi yargılanmaktan kurtulur. Naza’nın adamları, Ceylan’ı kurtarmaya giden Celil’i de rehin alır. Başta Serdar olmak üzere timin tüm üyelerini ele geçirmeyi amaçlayan örgüt başarılı olabilecek mi?

Terör olaylarının tavan yaptığı 1997 yılında yurdun dört bir yanındaki ailelere her gün acı haberler ulaşmaktadır. Gözyaşı her gün farklı bir evden ama aynı gerekçeyle akmaktadır. Askerler şehit olurken bölge halkı da terörden ciddi zararlar görmektedir. Evler yakılmakta, insanlar terör ya da devlet yanlısı diye sınıflandırılmakta küçük çocukları zorla dağa çıkarılmaktadır. Bölgede büyüyen Serdar , Kara Harp Okulu’nun son sınıfındayken acı bir haber ile yıkılır. Köy teröristlerce basılmıştır ve hemen hemen tüm köylüler öldürülmüştür. Ölenler içinde Serdar Üstteğmen’in annesi, babası, amcası da vardır. Kız kardeşi ve sevdiği kız ise kayıptır. Üsteğmen Serdar okuldan birincilikle mezun olur. Artık hayatta tek başınadır. Üsteğmen Serdar büyüdüğü köye tayin olur ve macera başlar.

Yetenek Sizsiniz 24 Kasım 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Yetenek Sizsiniz 24 Kasım 2012 Star Tv.Türkiye’nin yeteneklerininperformans sergilediği yarışma gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Acun Ilıcalı, Hülya Avşar, Sergen Yalçın üçlüsünün 2.tura taşıdığı yarışmacılarla gelecek bölümleri heyecanla beklenen Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışması 24 Kasım 2012 Cumartesi günü Star ekranlarında seyircisi ile buluşuyor. Serdi ve Serkan Beatbox kapışması önümüzdeki günlerde yapılacak. Bakalım bu kapışmanın galibi kim çıkacak.Yetenek Sizsiniz Türkiye 24 Kasım 2012 yarışmacıları yine birbirinden şaşırtıcı ve birbirinden ilginç. 24 Kasım 2012 Yetenek Sizsiniz Türkiye performansları ile ekranlarda olacak yarışmanın fragmanı yaniYetenek Sizsiniz Türkiye 24 Kasım 2012 fragmanı Star ekranlarında dönmeye başladı.

Lale Devri 90.Bölüm 24 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Lale Devri 90.Bölüm 24 Kasım Konusu Foxtv.Toprak ne ahmet'in oluyor ne Çınar'ın oluyor. Hoş her ikisine de mavi boncuk dağıtıyor. Çınar ile buluşan Toprak aşkını haykırır ama bunun çok da bir etkisi olmaz. Sonuçta dönüp dolaşıp yine Ahmet'in yanına gider,gitmek zorundadır. Çınar velayet davasını öne çekmişti daha sonra karar değiştirerek velayet davasından vazgeçer. Toprak çok sevinir. Çınar Toprak'ın kalbini kazanmayı yine başarmıştır. Ahmet ise Toprak'ın Çınar'a aşık olduğunu bir kez daha görmüştür. Yine hayal kırıklığı yine umutsuzluk.. Nermin ise kardeşinin bu durumuna çok üzülür. O'nu teselli etmeye çalışsa da herşey ortadadır. Toprak oğlunu babasıyla buluşturur. Çınar'da diğer çocukları getirerek bir aile ortamı yaratır. O buluşmada Çınar ve Toprak çok yakınlaşır. Çınar tam Toprak'ı öpecekken Ahmet görünür. Ahmet için zor bir andır.

Alev Alev 9.Bölüm 24 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Alev Alev 9.Bölüm 24 Kasım Konusu Atv.Alev Alev'in bir önceki bölümünde nikah masasındaki Demir, polisler tarafından göz altına alınmıştı. Davetliler büyük bir şok yaşarken Alev, ne yapacağını şaşırmıştı. Demir, cinayet işlemekten dolayı suçlanmıştı. Masum olduğunu ispatlayamayan Demir, suçun üzerinde kalmasından büyük endişe duymuştu. Murat, hastanede ölüm kalım savaşı vermeye devam etmişti. Alev, göz altındaki Demir'in mi hastanedeki Murat'ın mı yanına gitmesi konusunda kararsız kalmıştı. Alevi hastaneye Murat'ı ziyarete gitmeye devam etmiş, Ümran ise Alev'in Murat'a karşı duygusal bir alakası olduğunu düşünmüştü.

22 Kasım 2012 Perşembe

Kurtlar Vadisi Pusu 22 kasım Haberi polatın Vedası

GOOGLE REKLAMLARI
Kurtlar vadisi 171. Bölüm fragmanı yayınlandı. Kurtlar Vadisi 171. Bölüm fragmanında Polat veda ediyor. Polat hatasının cezasını çekmeye hazır. 22 Kasım Perşembe akşamı yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu 171. Bölüm nefesleri kesecek. Kurtlar Vadisi 171. Bölümde neler yaşanacak? Kurtlar vadisi 171. Bölüm özeti. Kurtlar Vadisi Pusu yeni bölüm 22 Kasım Perşembe akşamı izleyicisiyle buluşacak.

Kurtlar Vadisi 171. bölüm fragmanı yayınlandı. Ekranların fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu 171. Bölümü yine nefesleri kesecek. Kurtlar Vadisi Pusu 171. Bölümde Polat veda ediyor. Polat, Kurtlar Vadisi 171. Bölümde Aksaçlı’yı yanlış yere suçlamanın azabını yaşıyor.  Kurtlar Vadisi 171. Bölüm fragmanı yayınlandı.

İşte Kurtlar Vadisi Pusu’nun 171. bölümünde yaşanacaklar:

Mete’nin İhtiyarlar Başkanı’nı öldüreceğini düşünen Polat, hastaneye zamanında yetişebilecek mi? İhtiyarlar Başkanı, kurtulacak mı?

Başkanın kaçırılması üzerine olağanüstü toplanan İhtiyarlar Heyeti’nin Polat Alemdar ve adamları hakkında aldığı şok edici karar ne olacak?

Dostları ve düşmanları, Polat Alemdar’ın içinde bulunduğu bu duruma nasıl tepki verecekler?

Kendisi ve adamları hakkında alınan kararı kabul eden ve ailesiyle vedalaşan Polat Alemdar’ı ne bekliyor?

Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, 22 Kasım Perşembe akşamı atv ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'nun 171. bölümünde olacak.

Kurtlar Vadisi 171. bölüm bir diğer özeti:
Kurtlar Vadisi Pusu 171. bölümde Polat Alemdar'ın vedası izleyenleri gözyaşlarına boğacak. Büyük bir hata yapan Polat hatasının cezasını çekmeye razı oluyor. İhtiyarlar heyetinin Polat'a vereceği ceza ise büyük bir merak konusu. Kurtlar Vadisi Pusu 22 Kasım Perşembe akşamı yeni bölümü ile atv ekranlarında olacak..

 ATV ekranlarında haftanın her Perşembe akşamı izleyicileri ile buluşan ve her yeni bölümü büyük heyecana sahne olan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 171. bölüm fragmanı yayınlandı. Dizinin yeni yayınlanan fragmanına Polat Alemdar'ın vedası damga vuruyor.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin yayınlanan son bölümünde Polat Alemdar, Memati'nin ölüm emrini verdiğinden şüphelendiği ihtiyarlar heyeti başkanı Aksaçlı'yı kaçırıp sorgulamıştı. Ancak Polat bu sorgulama sonunda Aksaçlı'nın masum olduğunu öğrenmiş ve büyük bir hata yaptığını anlamıştı. Ayrıca Aksaçlı'nın teşkilat içinde görünen yapılanmanın dışında farklı bir yapılanmaya giderek devletin işlerini aksatmadan yürüttüğünün farkına varmıştı.

Kurtlar Vadisi Pusu 171. bölümü fragmanında Polat Alemdar'ın yaptığı bu büyük hata sonras kendisi ile hesaplaşması ve ihyiyarlar heyeti tarafından kendisi hakkında verilecek kararı nasıl karşılayacagı anlatılıyor.

Polat Alemdar Kurtlar Vadisi Pusu yeni bölüm fragmanında " Büyük bir hata yaptım. Onunda  bedeli ölmek. Bu sefer gidişin dönüşü yok. Ölmekten hiç korkmuyorum. Ama sevdiklerimi üzmekten hep korktum. Madem adımı Polat, soyadımı Alemdar koydular. Ben hakkımdaki hükme razıyım. Bu da ismimin şanı olsun." sözlerini söyledikten sonra başta Ömer Baba olmak üzere tüm sevdikeri ile tek tek vedalaşıyor...

Kurtlar Vadisi Pusu'da İhtiyarlar Heyeti Polat Alemdar hakkında nasıl bir karar verecek? Heyetin verdiği bu karara Polat'ın bir cevabı olacak mı? Memati'nin katili İhtiyarlar Heyeti başkanı değilse kim? Tüm bu sorular cevaplarını 22 Kasım Perşembe akşamı ATV ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin yeni bölümünde bulacak.

Trabzonspor Eskisehirspor Maçı 26 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Eskişehirspor, Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde çalışan Eskişehirsporlu futbolcular, 3 puanı hedefliyor. Eskişehirspor Sportif Menajeri Zafer Tüzün, Fenerbahçe maçında talihsizlikler yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Eskişehirspor takım kadrosu ve hedefleriyle birlikte yoluna devam ediyor. Fenerbahçe maçında talihsizlikler sonucunda 2 puan kaybettik. Ama deplasmanda alacağımız galibiyetle bunu telafi etmek istiyoruz. Eskişehirspor ikinci deplasman galibiyeti için Trabzonspor'a gidiyor. Hedeflerimizde bir sapma yok. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sene de Avrupa kupalarında boy göstermek isteyen bir Eskişehirspor var. Skorlar ne olursa olsun bu hedeflerden sapmadan yolumuza devam ediyoruz. Sezgin hariç sakatımız yok. Pazartesi Trabzonspor maçını bekliyoruz."

Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar da, Trabzonspor maçının zor bir deplasman olacağını ancak hedeflerinde galibiyet olduğunu söyledi. Çuhadar, şunları söyledi:

"Fenerbahçe maçında şansızlık yaşadık. Şans bizden yana değildi. Ama maalesef Fenerbahçe'yi çok açık farkla yeneceğimiz maçı berabere bitirdik. Bunu şansızlık diye değerlendiriyoruz. Biz tabi hedefi olan takımız, hedefe koşuyoruz. Sezon başında bu hedefi belirledik, böyle bir kadro kurduk. Trabzonspor maçı zor maç.Trabzonspor ligin iddialı takımlarından, kuvvetli takımlarından. Ama yenilmeyecek diye bir olay da yok. Trabzon maçında inanıyorum inşallah ikinci galibiyetimizi alacağız. Trabzonspor maçı zor bir deplasman olacak ama başarıyla döneceğimize inanıyorum."

Orduspor maçının ardından bir gün izin yapan bordo-mavililer, Eskişehir karşılaşmasının hazırlıklarına dün başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmana Zokora dahil tüm oyuncular katıldı. Neşeli geçen idmanı Nevzat Şakar ve yöneticiler de takip ettiler.

Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'de 26 Kasım'da deplasmanda yapacağı Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdürdü.

Eskişehirspor futbolcular, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde antrenörler Volkan Kazak, Recep Karatepe ve Bülent Akın gözetiminde yaklaşık 30 dakika koşu yaptı. Isınma hareketlerinin ardından futbolcular Eskişehispor Teknik Direktörü Ersun Yanal idaresinde, fitness salonunda kuvvet çalışması gerçekleştirdi.

Antrenmana, Fenerbahçe maçında ayak bileğine darbe alan Erkan Zengin ile omuzundan ameliyat olan genç futbolcu Mikail Albayrak katılmadı.

25 Kasım Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçı

GOOGLE REKLAMLARI
Spor Toto Süper Lig'de 25 Kasım Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılayacak Gençlerbirliği, hazırlıklarını sürdürdü.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, 2 saat sürdü. Kırmızı-siyahlı futbolcular salonda yarım saatlik çalışmanın ardından koşu ile başladıkları saha çalışmasında, koordinasyonun ardından dar alanda 5'e 2 top kapmaca oynadı. Antrenman, dar alanda çift kale maçla sona erdi.

Başkent temsilcisinde sakatlıkları süren Serkan Kurtuluş ameliyat oldu. Petroviç ise tedavisi için ülkesine gitti. Bu iki oyuncunun yanı sıra tedavisi devam eden Ekigho da bugünkü çalışmada yer almazken, Cem Can ile Ferhat Çapa idmanı koşuyla tamamladı.

Başkent temsilcisi yarın saat 13.00'de yapacağı antrenmanla Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürecek.

-"İstanbul'dan alnımızın akıyla döneceğiz"-

Kırmızı-siyahlıların başarılı oyuncusu Aykut Demir, antrenmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe maçı çalışmalarının çok iyi gittiğini söyledi.

İstanbul'a kazanmak için gideceklerini belirten Aykut, "Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. İstanbul'dan alnımızın akıyla döneceğiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de 25 Kasım Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılayacak Gençlerbirliği, hazırlıklarını sürdürdü.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, 2 saat sürdü. Kırmızı-siyahlı futbolcular salonda yarım saatlik çalışmanın ardından koşu ile başladıkları saha çalışmasında, koordinasyonun ardından dar alanda 5'e 2 top kapmaca oynadı. Antrenman, dar alanda çift kale maçla sona erdi.

Başkent temsilcisinde sakatlıkları süren Serkan Kurtuluş ameliyat oldu. Petroviç ise tedavisi için ülkesine gitti. Bu iki oyuncunun yanı sıra tedavisi devam eden Ekigho da bugünkü çalışmada yer almazken, Cem Can ile Ferhat Çapa idmanı koşuyla tamamladı.

Başkent temsilcisi yarın saat 13.00'de yapacağı antrenmanla Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürecek.

-''İstanbul'dan alnımızın akıyla döneceğiz''-

Kırmızı-siyahlıların başarılı oyuncusu Aykut Demir, antrenmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe maçı çalışmalarının çok iyi gittiğini söyledi.

İstanbul'a kazanmak için gideceklerini belirten Aykut, ''Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. İstanbul'dan alnımızın akıyla döneceğiz'' dedi.

Elazığspor Galatasaray 24 Kasım maçı

GOOGLE REKLAMLARI
Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray, 24 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Sanica Boru Elazığspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından başlarken Selçuk İnan'ın sakatlanıp idmanı tamamlayamaması Terim'in moralini bozdu.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen, teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki antrenmanın ilk bölümünde, ikili gruplar halinde pas çalışması üzerinde durulduğu ana bölümde ise taktik çalışmalar gerçekleştirildiği bildirildi.

Sol ayak bileğinde bağ yaralanması tespit edilen Selçuk İnan'ın, tedavisinin ardından salonda çalıştığı açıklandı.

Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasının hazırlıklarını yarın sabah yapacağı antrenmanla tamamlayacak olan Galatasaray, öğleden sonra uçakla Elazığ'a gidecek.

Sezona ilk dört maçta aldığı 10 puanla başlayan ve saha içinde sorunlar yaşamasına rağmen aldığı olumlu sonuçlarla sezonu büyük beklentilerle açan Galatasaray için işler sonrasında pek de yolunda gitmemeye başlamıştı. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ilk maçta Manchester United ile deplasmanda başa baş mücadele eden Aslan sahadan puansız ayrıldı.

Süper Lig'de Akhisar Belediye karşısında aldığı galibiyetle moral buran sarı-kırmızılılar içinse 28 Eylül Cuma günü Orduspor'a 2-0 kaybedilen maçtan beri işler pek iyi gitmiyordu. Ordu deplasmanı dahil beş resmi maçta galibiyet bulamayan Galatasaray üst üste aldığı içeride Kayseri, deplasmanda İBB ve Cluj galibiyetleri ile olumsuz tabloyu tersine çevirir gibi olmuştu. Ancak yoğun maç temposu ve özellikle bazı isimlerim formsuzluğu yüzünden Mersin İdman Yurdu deplasmanı ve içeride oynanan son lig maçında Karabükspor karşısında alınan 3-1'lik yenilgi takımda tam manasıyla moralleri yerle bir etmişti.

Karabükspor maçından beri teknik heyetiyle birlikte futbolcularıyla yakından ilgilenen ve Manchester United maçının sadece Avrupa için değil sezonun geneli için önemini vurgulayan Fatih Terim, bazı formsuz isimlerle de özel olarak ilgilendi.

Maçtan önce düzenlediği basın toplantısında da Manchester United karşılaşmasını ne kadar önemli gördüklerini anlatan Terim'in çabaları boşa gitmedi ve sarı-kırmızılılar sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Hedef Braga'ya kayıpsız gitmek
Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 12 maçta 14 puan kaybeden ancak buna rağmen zirvenin sahibi olan Galatasaray'da Terim'in oyuncularından şimdiki isteği ise Braga maçına kadar oynayacakları üç maçı da kazanmaları.

Yeni yılda Avrupa'da olmayı garantileyen ancak yola Şampiyonlar Ligi'nde devam edip etmeyeceği iddiasız Braga ile 5 Aralık'ta oynayacağı maçta belli olacak Aslan'da, takımın geçen yıl şampiyon olduğundan yakaladığı havayı yeniden kazandığı gözleniyor. Terim'in Elazığspor maçından önce öğrencileriyle sık sık konuşacağı ve rakibi küçümsememerli gerektiği konusunda uyarması bekleniyor.

Galatasaray Spor Toto Süper Lig'de 24 Kasım Cumartesi saat 19.00'da Elazığspor'a konuk olacak.

Besiktas - Akhisar Belediyespor 23 Kasım Müsabakası

GOOGLE REKLAMLARI
Sabahki antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Aybaba, İsmail Köybaşı'yı yeni transfer olarak beklediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, ''İsmail yeniden ameliyat olacak. Yeni transfer olarak bakıyorduk. Sakatlığı sonrası alternatifleri tabii ki bakıyoruz. Ancak solda Türkiye'de fazla alternatif yok'' dedi.

Tecrübeli teknik adam, İsmail'in sakatlığının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Gökhan Süzen'in yeniden gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki soruyu ise ''Hep gündemimizde'' diye yanıtladı.

İsmail Köybaşı'nın yarın ameliyat olacağını kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Herhangi bir ihmal yok. Tedavi süreci 5.5 oldu. Her programı doktor kontrolünde uyguladı. Hatta biz bu perşembe A2 maçında kendisini oynatmayı düşünüyorduk. Geçen hafta bu düşünceye sahiptik, ama bir hafta daha beklemeyi uygun bulduk. Kendisi hazırdı'' diye konuştu.

''AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇI EN ZOR MAÇIMIZ''

Samet Aybaba, ligde 23 Kasım Cuma günü karşılaşacakları Akhisar Belediyespor ile zorlu bir mücadele yapacaklarını dile getirdi.

Akhisar Belediyesporlu oyuncuların bu tür maçları vitrin karşılaşmaları olarak görebileceğini vurgulayan Aybaba, aynı anda basketbol takımının maçının da oynanmasının hatırlatılması üzerine ''İki tarafa da taraftarımız yeter'' ifadesini kullandı.

ALMEIDA SÖZ VERMİŞTİ !..

Aybaba ayrıca, son oynanan Antalyaspor karşılaşmasında 3 gol atan Almeida'nın 1 golü ayağı ile atması üzerine ise esprili bir şekilde cevaplarayarak; Devre arasında kendisi ile konuştum bir golü de ayakla atmasını istedim. O da beni kırmadı dedi.

BİZİM MAÇLARDA DA HAKEM HATALARI OLUYOR

Aybaba hakem Fırat Aydınus'un Caner'i kırmızı kartla oyun dışına atması konusunda şu değerlendirmeyi yaptı Hakemler de hata yapabilirler. Bizim maçlarda da bir çok hata ile karşı karşıya kalıyoruz. olayları bu noktaya getirip, çok fazla büyütmemek lazım

Aybaba son olarak çok fazla gol yemelerini aşamamalarını ise şöyle değerlendirdi
Çok fazla hücum eden ve bunu seven bir ekibiz. Bazı pozisyonlarda 5 kişi birden hücuma çıkıyor ve geri dönüşlerde problem yaşıyoruz.

Bu sıkıntıyı aşmamız lazım ancak futbolcularımın sahaya yansıttıkları karakterli oyundan çok memnunum. Bazı dönemlerde rotasyon yapma şansımız olmuyor. Her takım rotasyon yaptığında problem olmazken biz bir oyuncu değiştirsek bile büyük oluyor.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında, sahasında Kasımpaşa'ya 2-0 yenilen ekipte, bugünkü antrenmana ağırlıklı olarak Kasımpaşa maçında forma giymeyen oyuncular katıldı. Antrenmanda düz koşu ve taktik çalışması yapıldı. Kasımpaşa maçında sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen golcü oyuncu Bruno'nun cezası biterken, bu kez de defansta görev alan Sonko kart sınırında bulunuyor.

Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, yaptığı açıklamada, oynadıkları maçlarda çok iyi mücadele ettiklerini, ancak bunu sonuca yansıtamadıklarını belirtti.

Acar, ''Takım olarak sahada çok iyi bir futbol sergiliyoruz ancak tabii ki iyi oynayana puan verilmiyor. Kasımpaşa maçında 75. dakikaya kadar çok iyi bir futbol sergiledik. Yediğimiz ilk golden sonra toparlanamadık. Yönetim olarak teknik ekibin ve futbolcularımızın sonuna kadar arkasındayız. Önümüzde çok kritik bir Beşiktaş maçı var. Beşiktaş maçından puan veya puanlarla dönmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 23 Kasım cuma günü Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta, kaptan İbrahim Toramani, Beşiktaş'ın kadro yapısı ve oyun anlayışı olarak lige en uygun takım olduğunu dile getirdi.

Bugün yapılan antrenmanın ardından basın mensupları ile sohbet eden tecrübeli futbolcu, "Saha içerisinde herkes görevini yapıyor. Bu sezon önceki yıllardan daha farklı bir hava yakaladık. Hem antrenmanlarda, hem de saha içerisinde oyuncuların kaynaşması geçmiş yıllara göre daha iyi duruma geldi. Takım içerisindeki iletişim çok iyi. Fenerbahçe ve Galatasaray yüksek maliyetli transferler yaptılar, iyi oyuncuları var ama lig yarışında Karabükspor Galatasaray'a mağlup edebiliyor. Yıldız ve pahalı oyuncu transferinin başarı ile aynı anlama gelmediğinin en iyi örneğini biz yaşadık. Son yıllarda Beşiktaş'a gelen bazı futbolcuları kimse aklına bile getiremezdi ama sonuçta başarılı olamadık. Bence Spor Toto Süper Lig'e en uygun takım Beşiktaş. Ancak biraz daha tecrübe kazanmamız lazım. Takım defansını daha iyi yapabilseydik bence şu anda lig lideri Beşiktaş olurdu" dedi.

"BİZİM AYAKLARIMIZ YERE BASIYOR. BİZ DAHA HİÇ BİR ŞEY YAPMADIK"
İbrahim spor kamuoyunun Beşiktaş'a son dönemde çok fazla olumlu eleştiriler getirdiğine vurgu yaparak, "Türkiye'de kötü bir dönem geçiriyorsanız bir anda çok olumsuz eleştiriler alabiliyorsunuz. Ancak iki hafta galibiyet alıp iyi oyunlar sergilediğinizde de bir anda göklere çıkartılıyorsunuz. Ben bu durumun sağlıksız olduğuna inanıyorum. Bizim ayaklarımız yere basıyor. Biz daha hiç bir şey yapmadık. Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Akhisar Belediye Gençlik ve Spor ve Orduspor maçları sonrası önümüzü daha rahat görebileceğiz" dedi.

Toraman ayrıca takım arkadaşı İsmail Köybaşı'nın sakatlığının ise kendilerini çok üzdüğünü kaydetti.

20 Kasım 2012 Salı

Marsilya - Fenerbahçe Karşılaşması 22 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Marsilya - Fenerbahçe Karşılaşması 22 Kasım 2012 hangi kanalda saat kaçta start alacak ? Marsilya taraftar grubu Les South Winners, son zamanlarda boşalan ve çoşkusu azalan tribünler üzerine tüm taraftarlara çağrıda bulunarak, “Fenerbahçe ile oynayacağımız kritik maçta tribünleri doldurarak takımımızı destekleyelim, ateşli bir atmosfer yaratıp gerçek kimliğimizi gösterelim” dedi.
Perşembe günü sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Marsilya’da taraftarlar dev maç öncesinde kenetlendi. UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda 10 puanla lider Fenerbahçe’nin ardından 5 puanla 2. sırada bulunan Fransız temsilcisinin kader sınavı niteliğinde olan mücadele için mavi-beyazlı tribünler adeta seferberlik ilan etti. Kulübün köklü taraftar grubu Les South Winners, takımlarının Borussia Mönchengladbach ile oynadığı karşılaşmada Veledrom Stadı’nda istenen atmosferin yaratılamadığına dikkat çekerek sarı lacivertlilerle oynanacak karşılaşmada tribünlerin mutlaka dolması ve 90 dakika boyunca takımlarının desteklenmesi adına bir bildiri yayınladı.
Grubun yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Şimdi hepimizin meydan okuma zamanı geldi. Marsilya taraftarının Avrupa çapında önemli bir şöhreti vardır. Bu konudaki ünümüze gölge düşmesine izin vermememiz gerekir. En iyi içi saha taraftarlığından en kötüye doğru gitmemek adına 22 Kasım’da Fenerbahçe ile yapacağımız maçta tribünleri doldurarak takımımızı destekleyelim. İstanbul’da az sayıda taraftarımızla sesimizi duyurmuştuk. Veledrome’da ateşli bir ortam yaratıp kendimizi gösterelim” ifadeleri kullanıldı.

Ustura Kemal 12. Bölüm 20 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Ustura Kemal 12. Bölüm 20 Kasım Show tv konusu.Ustura Kemal, Anceli'den iki cevap beklemektedir. Biri İsmail'in kendi oğlu olup olmadığı, ikincisi ise kendisiyle evlenip evlenmeyeceği... Anceli bu iki soruya da bu bölümde cevap verecektir. Ancak Anceli verdiği cevaplardan sonra kiliseye günah çıkarmaya gider. Rahip'le yaptığı konuşmayı kimse bilmemektedir. Bennet ise Anceli'nin kendisi ile evleneceğini sanırken Paşazade Kemal'le evleneceğini öğrenince Angeli'yi dize getirmek için evini kapattırır. Angeli ve kızları sokakta kalmıştır. Paşazade Kemal ile Bennet'in arası Angeli yüzünden açılır. Ancak Bennet görevine geri dönebilmek için Paşazadenin  getireceği silahlara mecburdur.
Kemal Nihal'in İstanbul'da olduğunu öğrenir. Nihal'i  kurtarmak için devreye girdiğinde, Nihal Barbanın adamları tarafından vurulup bir çukura atılmıştır bile. Nihal'in şehit olduğu haberi herkesi yasa boğar. Ancak Kemal Nihal'in cenazesini görmeden öldüğüne inanmak istemez.
Keriman ise evde bulduğu bir uyku ilacını ablasına gizlice içirir. Artık eniştesiyle doyasıya bir gece yaşaması için önünde hiç bir engel yoktur. Üstelik Keriman bu ilacın biraz fazla içilmesi halinde ölüme yol açtığını bilmemektedir. Artık Keriman'ın bambaşka hayalleri vardır.

Galatasaray Manchester United Maçı 20 Kasım 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray Manchester United Maçı 20 Kasım 2012 hangi tv kanalında yayınlanacak ? İki Cluj karşılaşmasında aldığı 4 puan ve rakiplerinin de kayıplarıyla grupta 2. sıraya oturan Galatasaray, bugün Şampiyonlar Ligi ' ndeki kader sınavına çıkıyor. Mücadele öncesinde yaşananlar ise Manchester United randevusu öncesinde Aslan ' ı iştahlandırdı. Grupta 12 ' yi bulan ve çıkmayı garantileyen İngilizler, İstanbul ' a yedekleri, hatta rezerv kadrosuyla geldi. Alex Ferguson, Van Persie, Valencia, Rooney, Ferdinand, Nani, Kagawa, Giggs, Scholes, Evra ve as kaleci David de Gea gibi yıldızlarını Ada ' da bıraktı. Yani artık İmparator Fatih Terim ve Aslanları ' nın Arena ' da işi daha kolay. Hatta Terim ' in söylemiyle bu kez Manchester United ' ı devirmek değil, alınacak başka bir sonuç olay.
Galatasaray, haftasonunda Spor Toto Süper Lig'de, 12. Karabükspor'a şok bir şekilde yenildi. Bununla birlikte Şampiyonlar Ligi için bazı oyuncularını dinlendiren Galatasaray, Manchester United karşısında farklı bir onbirle sahada olabilir.

Sezon başında sakatlanan Çek savunmacı Tomas Ujfalusi hala iyileşemedi. Sağ bek Sabri Sarıoğlu'nun da hafif sakatlığı bulunuyor. 1-1 berabere biten Cluj maçında sakatlanan Johan Elmander ise takıma geri döndü ve Karabükspor maçında formasını giydi. Bununla birlikte İsveçli golcünün oyuna yedek başlaması bekleniyor.

Manchester United cephesinde de sadece iki sakatlık göze çarpıyor. Bununla birlikte gruptan lider çıkmayı garantilemiş olan Kırmızı Şeytanlar'ın yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkması gelen haberler arasındaydı. Açıklanan kadro bilgilerine göre ise Sir Alex Ferguson, bu karşılaşma için 21 kişilik kadrosuna Rooney, Giggs, De Gea, Robin van Persie, Ferdinand ve Scholes gibi isimleri almadı.