GOOGLE REKLAMLARI

Pages

21 Aralık 2012 Cuma

Yabancılara Türkiye’de petrol arama izni verildi

GOOGLE REKLAMLARI
Yabancılara Türkiye'de petrol arama izni verildi.Petrol Kanunu Tasarısı’na göre, ormanlarda ve milli parklarda petrol aranabilecek.Petrol arayıcı veya işletmecisi, ürettiği petrolün sekizde birini devlet hissesi olarak ödemekle yükümlü olacak. Ruhsat, yönetmeliğe göre alınacak iş ve mali yatırım programı dikkate alınarak yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başvuru sahibinin talebine göre 20 yıl için verilecek.
Yabancılar da Türk kara sularında petrol arama ve üretim faaliyetinde bulunabilecek. Türk Petrol Kanunu Tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Tasarıyla Türkiye, kara ve deniz olmak üzere iki petrol bölgesine ayrılıyor.
Askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinde yapılacak işlemlerle ilgili izin verilmeden önce ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınacak. Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, başvuruyu uygun bulduğu takdirde 60 gün içinde araştırma izni verecek.
Hektar başını 50 kuruş
Araştırma izni sahibi, araştırma alanının hektarı başına bir defaya mahsus olmak ve ödeme şekilleri yönetmelikle düzenlenmek üzere 50 kuruş ücret ödeyecek. Genel Müdürlük, sekiz yıl süreyle bilgileri gizli tutacak. Arama ruhsatının süresi; karalarda beş, denizlerde sekiz yıl olacak.
Doğalgaz üretimi yapan hak sahibi yerli ve yabancı şirketlere toptan satış lisansı verilecek.
Tasarıya göre, petrol hakkı sahiplerinin, safi kazançları üzerinden ödemekle yükümlü bulundukları vergiler ve hissedarları adına yapmaları gereken gelir vergileri kesintisi toplamı yüzde 40 oranını geçmeyecek.

20 Aralık 2012 Perşembe

Trafik tescil ücretleri iade edilecek mi ?

GOOGLE REKLAMLARI
Trafik tescil ücretleri iade edilecek mi ? Motorlu araç satışında ‘Trafik tescil ücreti’ adı altında tüketiciden alınan 500 TL dolayındaki ücretin ‘haksız’ olduğunu hükmeden tüketici mahkemesi fazladan alınan paranın iadesi yönünde karar verdi. Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz, benzer durum yaşayan kişilerin bir yıllık süre içinde dava açabileceklerini söyledi.

Habertürk TV'nin haberine göre, hemen hemen tüm otomotiv markalarının yıllardır araç satın alanlardan aldığı ancak birçok kişinin peşine düşmediği konuyu tüketicilerden biri Ankara Tüketici Hakem Heyeti’ne taşıdı. Ankara 6. Tüketici Mahkemesi de davalı otomotiv şirketinin davacıdan 206.85 lirayı fazla tahsil ettiğine hükmederek tüketiciye iadesine karar verdi.

Ankara 6. Tüketici Mahkemesi’nin kararı, normal bir hizmet karşılığı olmayan masrafın iadesi anlamına geliyor. Karar emsal teşkil edecek türden. Tüketiciler, eğer büyükşehirde ise ilçe hakem heyetlerine başvurabilirler.  Oradan da ilçe hakem heyetlerinden bir karar aldıktan sonra fazladan ödenen parayı icraya koyabilecekler.
Türkiye’de her yıl ortalama 800-900 bin dolayında araç satılıyor. Her motorlu araç satışında tüketiciden 450 ile 750 TL arasında ‘Trafik tescil ücreti’ adı altında para talep ediliyor. Otomotiv bayileri bu paranın 162 TL’sini vergi olarak devlete, 80 TL’sini ise müşavirlik hizmetleri için komisyoncuya ödüyor. Geriye kalan 200-500 TL arasındaki para ise direkt şirketlerin kendi kasasına giriyordu. Bu yolla elde edilen haksız kazancını büyüklüğü 200 milyon TL olarak hesaplanıyor.
Tüketici Mahkemesi'nin verdiği kararın kesin olduğuna vurgu yapan Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz konuya ilişkin hurriyet.com.tr'ye şunları ifade etti:
"Tüketici ruhsat masraflarına çok dikkat etmeli. Masraf diye alınan paranın çok az bir kısmı resmi makamlara gidiyor. Geri kalanı acentanın, bayinin kasasına giriyor. Siz sıfır bir araç aldığınızda, size trafiğe girmeye hazır bir araç verilmeli. Böyle bir araç için ekstra para talebi, mantığı da hukuku da, ahlaka da aykırıdır. Bu şuna benziyor. Kasaba gidiyorsunuz. Etin fiyatı 5 lira ama, kasap 7 lira talep ediyor. 'Gerekçe olarak ise şunu sunuyor: işte hayvanı bulucam, nakliye ödeyeceğim daha sonra kesim işlemi yapacağım bunların hepsi masraf.' Sıfır araç satışında fazladan alınan para aynen buna benziyor."
Bülent Deniz, mahkemenin aldığı kararın emsal teşkil edebileceğine işaret ederek, benzer durum yaşayan kişilerin bir yıllık süre içinde dava açabileceklerini söyledi.

19 Aralık 2012 Çarşamba

Facebook’un patronu 500 milyon dolar bağış yaptı

GOOGLE REKLAMLARI

Facebook’un patronu 500 milyon dolar bağış yaptı.Zuckerberg San Francisco şehri yakınlarındaki teknoloji merkezi Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteren Silicon Valley Community Foundation adlı hayır kurumuna 498.8 milyon dolar değerinde 18 milyon adet Facebook hissesi verecek.
ABD’li Forbes dergisinin sıralamasına göre 28 yaşındaki Zuckerberg, 14 milyar dolar civarı servetiyle dünyanın en zengin 50 ismi arasında. Zuckerberg 2010’da da Newark şehrine, devlet okulları için 100 milyon dolar bağışlamıştı.
‘Söz’ vermişti.
ABD’li yatırım şirketi Berkshire Hathaway’in patronu Warren Buffett ve bilişim devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in servetlerinin yarısını hayırseverlik için bağışlama sözü vererek başlattıkları Giving Pledge (Verme Taahhüdü) adlı kampanyaya da katılmıştı.

Türkiye’nin en iyi organik üreticileri listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Türkiye’nin en iyi organik üreticileri listesi.Merkezi İsviçre’de bulunan Organik Tarım Araştırma Enstitüsü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği’nin yürüttüğü proje kapsamında belirlenen ilk 5’te Çanakkale, Aydın, Antalya, Ordu ve Afyon’dan üreticiler yer aldı.
Ege İhracatçı Birlikleri’nden yapılan yazılı açıklamada, organik tarımın geliştirilmesi amacıyla Birlik desteğiyle FİBL ve ETO tarafından yürütülen ”Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım Projesi"nin birinci yılını doldurduğu belirtildi.
Açıklamada, projenin ilk yılı kapsamında Türkiye’deki iyi uygulamalara dikkat çekmek amacıyla başarılı organik çiftçilerin belirlendiği ifade edildi.

Galatasaray Trabzonspor Müsabakası 23 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray Trabzonspor Müsabakası 23 Aralık 2012 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 23 Aralık Pazar günü deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından başladı.
 Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasındaki Trabzonspor-Galatasaray karşılaşması, 23 Aralık Pazar günü oynanacak.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve koşunun ardından yapılan top kapma çalışmasıyla başladı. Antrenmanın ana bölümünde 3 gruba ayrılan futbolcular, dar alanda çift kale maç oynadı.
 Sakatlığı bulunan kaleci Fernando Muslera’nın katılmadığı ve salonda çalıştığı, hafif sakatlığı bulunan Felipe Melo ile 1461 Trabzon ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında kasığından sakatlanan Sercan Yıldırım’ın ise takımdan ayrı salon ve saha çalışması yaptığı antrenmanda futbolcuların neşeli halleri dikkati çekti.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube’nin hayata geçirdiği ”Güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı” kapsamında Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan liselerden 80 öğrenci antrenmanı izledi.
 Antrenman boyunca oyunculara destek veren öğrenciler, çalışma sonunda Fatih Terim ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.Bordo-mavili taraftarlar bugün satışa çıkartılan maç biletlerinden almak için sabah saatlerinden itibaren bilet gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yönetimin son iki maçta bilet fiyatlarını düşürmesi taraftarların biletlere akın etmesine neden oldu.

Eskişehirspor maçı için uygulanan bilet fiyatları "Kale arkası 5 TL, Maraton 10 TL, Kapalı Kenar (A,D,E,H) 20 TL, Kapalı Orta (B,C,F,G) 30 TL, Vip 75 TL, Vip Özel 500 TL, Misafir Seyirci Tribünü 10 TL" olarak belirlenirken, Galatasaray maçı için ise "Kale arkası 5 TL, Maraton 30 TL, Kapalı Kenar (A,D,E,H) 60 TL, Kapalı Orta (B,C,F,G) 75 TL, Vip 150 TL ve Vip Özel 500 TL"den satışa sunuldu.

Yetenek Sizsiniz Türkiye 22-23 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Yetenek Sizsiniz Türkiye 22-23 Aralık 2012 Star tv yarışmacı performansları konusu.Ekranların sevilen yarışması yeni bölümleriyle her Cumartesi ve Pazar Star’da ekrana geliyor.
Sahne arkasında Alp Kırşan.
Yepyeni yetenekleri ve sahne arkasında Alp Kırşan’ın sunumuyla “Yetenek Sizsiniz Türkiye” bu hafta da birbirinden ilginç yetenekleri ekrana getiriyor.
Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın jüri koltuğunda.
Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın Türkiye’nin yeteneklerini aramak üzere yine bu yıl birçok şehri gezecek. Türkiye’nin yetenekleri ise jüriden evet alıp Türkiye’nin en yeteneklisi olduklarını kanıtlamak için kıyasıya yarışacak.

Şefkat Tepe 90.Bölüm 22 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Şefkat Tepe 90.Bölüm 22 Aralık 2012 Samanyolu Tv konusu.Terör örgütünün kandırarak dağa çıkardığı küçük çocuklar, çok zor şartlarda yaşama direnmeye çalışırlar. Örgütten kopmak isteyen çocukların infaz edildiği dağlarda iki kardeş kaçmaya çalışır. Kardeşleri kurtarmak isteyen Sungurlar timi ise tüm bunlara engel olmaya çalışır. Tim elemanlarından Aslı, kendini iki küçük kardeşe siper eder fakat mermi Şahin’e isabet eder. Diğer yandan Celil, Serdar ve doktor rehin alınır.

Emirin Yolu 9. Bölüm 21 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Emirin Yolu 9. Bölüm 21 Aralık 2012 konusu.Emir'in Yolu'nda silahlar konuşmaya devam ediyor. Engin çok tehlikeli oyunlar oynamaya başladı. Yavuz'u Emir'e Emir'i Yavuz'a kanlı bıçaklı düşürmeyi başarıyor. Emir ve Yavuz düşmanlığı Engin'in işine yarıyor. İkiside birbirinin yüzüne gelip konuşmadıkları için ikisine de düşman olan Yavuz önce Emir'in kulübünü darma duman etti. Sonra Yavuz'a pusu kurdurarak silahlarını konuşturdu. Engin'in düşüncesi Yavuz'un kendine gelen bu pusunun Emir'den geldiğini düşünmesi ama Yavuz çok emin bunun Emir'in yapmadığını. Yavuz düşmanını tanıyor ama en yakınındaki düşmanı göremiyor.Güneş Emir'e olan aşkını bastırmaya çalışıyor ama bunu yanlış kişiyle yapıyor. Engin tam bir psikopat. (Halil'i aratmayacağa benziyor.) Güneş Engin'de saplantı. Emir ise bir numaralı düşmanı diğer düşmanı ise Yavuz.. İkisini de birbirne kırdıracak. Güneş ise arada kaynayıp gidecek. Güneş dalgın verdiği kararın yanlış olduğunun farkında ama yapacak başka bir şeyi yok. Üstüne üstlük de hamilelik şüphesi var. Güneş bütün şüpheleri üzerine eczaneye gider ve hamilelik testi alır. Bakalım Güneş hamile mi?

Pis Yedili 51.Bölüm 19 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Pis Yedili 51.Bölüm 19 Aralık 2012 konusu.Elçin, okulda Paşa ile olan eski fotoğraflarına bakarken, Furkan'a yakalanır. Bunun üzerine Furkan, Paşa’dan kurtulması gerektiğine karar verir.
Çıkan kanuna göre Paşa’nın evlerinin üzerinde bulunduğu arazi satılacaktır. Paşa, bu durumu ailesinden yeni öğrenmiştir. Okulda Pis Yedili’ye konuyu anlatırken Furkan, tüm konuşulanlara şahit olur ve planı hemen kurar kafasında.
Can, Pis Yedili grubuna katılmaktan çok mutludur. Bir şeyler yapmak ister yeni arkadaşları için ve yatında bir partiyle ağırlamak ister onları... Paşa reddetse de diğerlerinin ısrarı üzerine katılmak zorunda kalır.

Kurtlar Vadisi Pusu 175. Bölüm 20 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Kurtlar Vadisi Pusu 175. Bölüm 20 Aralık 2012 konusu.Kahramanca ölmesi için Suriye'ye gönderilen Polat Alemdar,yok ettiği kişinin yanlış kişi olduğunu anlayınca büyük şok yaşamıştı.
Suriye'de bulunan Polat Alemdar, şebbihanın komutanını sonunda ele geçirdi. Sorgulayarak yaptığı tüm suçları itiraf ettiren Polat Alemdar, Abdülhey ve Cahit ile şebbiha başkanını gönderirken baskına uğradı.
Sniper ile vurulan şebbiha başkanının ardından, Polat Alemdar ateş altında kaldı, Polat'ta sniper ile vuruldu ardından lav silahı ile Polat'ın bulunduğu evi vurdular, Abdülhey ve Cahit ise manzara karşısında şoka girdi.
Öldürmesi gereken kişinin peşine düşen Polat Alemdar uğradığı saldırı sonucu yine ölümle yüzleşti.Fragmanda şehit olduğu görülen Polat Alemdar sahiden öldü mü?
Gazete'de manşet olan ve ''Türkiye Kahramanını Kaybetti'' sözleri doğru mu ?
Cavit ve Abdülhey'in de destek olmak için Suriye'ye gitmesi, burada Polat'ın uğradığı saldırıya şehit olmalarına mı neden oldu. Kurtlar Vadisi Pusu'nun nefesleri kesecek 175.bölümü 20 aralık akşamı ATV ekranlarında olacak.

17 Aralık 2012 Pazartesi

Karadayı 11.Bölüm 17 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI

Karadayı 11.Bölüm 17 Aralık 2012 Atv konusu.Savcı Turgut'un Mahir Kara'yı zor duruma düşürmek için planladığı komplolar tıkır tıkır işlemektedir. Hakim Feride'deye sürpriz bir doğum günü partisi düzenleyerek onun evine kendi adamını gönderenen Turgut, Feride'ye evinde girenin Mahir olduğunu söyler. Feride her ne kadar buna inanmak istemesede Savcı Turgut'un delileri karşısında evine giren hırsızlın Mahir olduğuna inanır.. Öte yandan Mahir'de Feride'nin doğum günü kutlaması sırasında karakola gider ve ifade verir.. Karadayı dizisinde yaşanan süpriz bir gelişme ise Kibrit Yasin'in Hakim Feride'yi ziyaret emtesi olarak göze çarpıyor. Kibrit Yasin'in Feride'ye söyleyecekleri ise büyük bir merak konusu.
Karadayı dizisinin yeni bölümünde Mahir'in başı beladan kurtulmuyor. Nejdet'in adamları pasajı basıyor. Mahir onlarla amansız bir kavgaya giriyor. Ancak hakkında tutuklama emri çıkan Mahir'i kavga biter bitmez polis almaya geliyor. Mahir Kara kim diye soran polislere herkes Mahir Kara benim diye cevap veriyor. Ama Mahir kimsenin başı derde girmesin diye polislere teslim oluyor.

O Ses Türkiye 17 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI

O Ses Türkiye 17 Aralık 2012.Hadise, Murat Boz, Mustafa Sandal ve Hülya Avşar en iyi sesi bulmaya çalışacak.Yarışmacıların her hafta sesleri ile müzik dünyasının starlarını etkileyeceği yarışmada hangi sesin büyük ödüle layık olduğuna izleyiciler karar verecek.
Mustafa Bozkurt Didem Turan Düellosu Şarkısı:
Cahildim dünyanın rengine kandım,
Hayale aldandım boşuna yandım,
Seni ilelebet benimsin sandım,
Ölürüm sevdiğim zehirim sensin,
Evvelim sen oldun ahirim sensin.