GOOGLE REKLAMLARI

Pages

24 Ocak 2013 Perşembe

Benzin fiyatlarına 10 kuruş zam yapıldı

GOOGLE REKLAMLARI

Benzin fiyatlarına 10 kuruş zam yapıldı.Benzin fiyatlarına bu gece den geçerli olmak üzere litre başına 9-10 kuruş zam yapıldı.Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında görülen artış içeriye de yansıdı. Edinilen bilgiye göre benzinin litre fiyatına 95 oktanda 9 kuruş, 97 oktanda ise 10 kuruşluk zam yapıldı.
Zamlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.
İstanbul'da zamlarla birlikte 95 oktan benzinin ortalama fiyatı 4.83 liraya 97 oktanın fiyatı da 4.92 liraya yükselecek.

Galatasaray - Beşiktaş Müsabakası 27 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray - Beşiktaş Müsabakası 27 Ocak 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu oynanılacak Galatasaray ile Beşiktaş derbisinin heyecanı taraftarları sarmaya başladı.Dev karşılaşma öncesinde istatistiklere bakıldığında Galatasaray’ın ev sahibi takım sıfatıyla Beşiktaş’a son dönemde galibiyet sayısı bakımından büyük üstünlük kurduğu dikkat çekiyor.İki takım arasında Galatasaray’ın ev sahibi olduğu ve 14'ü Ali Sami Yen Stadı, 1'i Atatürk Olimpiyat Stadı, 1'i de Türk Telekom Arena'da yapılan son 16 lig maçında sarı-kırmızılılar 12, siyah-beyazlılar 3 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sonuçlandı.  ''Cim Bom''un kendi evindeki son 16 lig maçında attığı toplam 30 gole, ''Kara Kartallar'' 16 golle cevap verdi.
Spor Toto Süper Lig'de 27 Ocak Pazar günü Galatasaray'a konuk olacak Beşiktaş; Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı son yıllardaki lig derbilerinde genelde başarısız bir performans sergiledi.  Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar, bu rakipleriyle son 8 sezonda yaptığı 34 lig maçında sadece 7 galibiyet alabildi. Söz konusu dönemdeki derbilerden 19'unu yitiren, 8'inde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 7 kez derbi galibiyeti izlettirebildi. Beşiktaş, Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı son 10 derbiden sadece 1'ini kazanabildi. Siyah-beyazlılar, geçen sezon Lig Grubu ve Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 8 derbi oynadı, 1 kez kazandı, 3 kez berabere kaldı, 4 kez ise sahadan puansız ayrıldı. Toplam 8 gol atıp, 13 gol yedi.  ''Kara Kartallar'', Galatasaray'ı geçen sezon 4 maçta da yenemezken, 2 kez berabere kaldı, 2 kez de rakibine boyun eğdi. Fenerbahçe ile yaptığı 4 maçtan ise 2'sini kaybeden siyah-beyazlılar, 1'inde berabere kaldı, 1'ini kazanabildi. Beşiktaş, bu sezon ise lig tarihinin en erken derbisinde, 2. haftada BJK İnönü Stadı'nda 3 kez öne geçtiği maçta Galatasaray ile 3-3 berabere kaldı. Kadıköy'de ise Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup oldu.  Siyah-beyazlı takım böylece rakipleriyle yaptığı son 10 derbide sadece 1 kez 3 puana ulaşabildi.

Eskişehirspor - Antalyaspor Türkiye Kupası 24 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI
Eskişehirspor - Antalyaspor Türkiye Kupası 24 Ocak 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Ziraat Türkiye Kupası B Grubunda haftanın karşılaşması Eskişehirspor ile Antalyaspor arasında oynanacak. Antalyaspor rakibini deplasmanda mağlup ederek gruptan çıkmayı garantilemek isteyecektir.Antalyaspor rakibini kendi sahasında mağlup ederek Gruptaki puanını 9'a yükseltmek isteyecektir. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupasında final oynama hedefi bulunan Antalyaspor Grupta şu ana kadar başarılı performans sergiledi. Grupta heride kalan 3 karşılaşmada 4 puan aldıkları takdirde Gruptan çıkmayı başaracaklar. Antalyaspor için bu 3 karşılaşma içinden en kolay karşılaşma Mersin İdman Yurdu maçı olacaktır. Bu karşılaşmada hedef mutlak 3 puan olacaktır. Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda olmasına rağmen 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Trabzonspor Mersin İdman Yurdu Türkiye Kupası 24 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Trabzonspor Mersin İdman Yurdu Türkiye Kupası 24 Ocak 2013 hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Kupada ilk 3 maçını da kazanan Trabzonspor, büyük bir avantaj yakaladı. Fırtına, bu akşam Mersin'i bir kez daha yenip yarı finali garantilemek ve moral depolamak istiyor.
Trabzonspor için 2013 yılı güzel başlamıştı. Önce Antalyaspor deplasmanında 3-2 kazanan Bordo-Mavililer, ardından Mersin’de 2-0 galip gelerek kupada 3’te 3 yapmıştı. Ancak bu performans lige yansımadı. Trabzonspor, ikinci yarının ilk lig maçında sahasında Karabükspor’a 3-1 yenilerek büyük bir şok yaşadı. Mağlubiyet nedeniyle hem teknik heyetin, hem de futbolcuların morali adeta çöktü. Şenol Güneş, bu akşam kupada ağırlayacakları Mersin İdmanyurdu maçı öncesinde öğrencileriyle bir görüşme yaptı. Mersin’i yenmeleri halinde hem matematiksel olarak yarı finali garantileyeceklerini söyledi, hem de moral kazanacaklarını kaydetti. Ligde kalma savaşı veren konuk takım ise Trabzon’a, kupadaki ilk puanını almak için geliyor.
Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu karşısında bazı as oyuncularını dinlendirecek. Güneş’in Zeki Yavru, Marek Cech, Abdullah Karmil, Aykut Akgün ve Emre Güral gibi isimlere şans vermesi bekleniyor. Deneyimli teknik adam ayrıca orta sahanın ortasında oynattığı Sapara-Alanzinho ikilisinden birini de dinlendirecek.

Kurtlar Vadisi Pusu 179.Bölüm 24 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI

Kurtlar Vadisi Pusu 179.Bölüm 24 Ocak 2013 konusu.Yeni ihtiyarlar başkanı Sencer'in oyunu ortaya çıkarken, maskeli yüzüyle ortalarda dolaşan Polat sevdiklerine durumu anlatmakta bir hayli zorlanıyor.
Polat Leyla'ya kızıma babasının öldüğünü söyle demesiyle, Elif babam gelecek ölmedi diye Leyla'ya bağırıyor. Cahit Polat'a niye böyle bir şey yaptığını sorması üzerine; Polat Alemdar yanık yüzü nedeniyle kederlenip Cahit'e; artık değiştirilecek yüzüm kalmadı,  sen bile yüzüme bakmaya tahammül edemiyorsun, Ya sevdiklerim nasıl bakacak diye sitem ediyor.
Sencer Bey Abdulhey'e sana Eşref'ide, Maskeli'yide verecem sözü veriyor. Abdulhey eşrefi öldürmeye giderken Polat Alemdar; Abdulhey'in üzerine atlayıp bunu engelliyor.

21 Ocak 2013 Pazartesi

İşte Kanserin yayılmasını engelleyebilecek buluş

GOOGLE REKLAMLARI

Bilim adamları, insan hücrelerinde ilk kez "dörtlü sarmal" yapıya sahip DNA'ya rastladıklarını açıkladı.
"Nature Genetics" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre Cambridge Üniversitesi araştırmacıları, daha önce sadece ikili sarmal yapıya sahip olduğu düşünülen insan DNA'sında birbirine dolanmış dört DNA ipliğine rastladı.
Hızla bölünen hücrelerde daha yaygın görülen dörtlü sarmal yapının, kanserle ilişkili olduğu sanılıyor. Cambridge Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Prof. Shankar Balasubramanian, dörtlü sarmal yapının hücre belirli bir genotipe sahip olduğunda ya da işlevinde bir bozukluk meydana geldiğinde ortaya çıktığını söyledi.
Dörtlü sarmal yapı, DNA'yı bir arada tutan ve genetik kodu oluşturan dört bileşenden guaninin çok sayıda bulunduğu bölgelerde görülüyor. Yapıya bu nedenle G-dörtlü adı verildi.
İnsan DNA'sında G-dörtlü yapıları bulmak için antikor proteinler ürettiklerini ifade eden Prof. Balasubramanian, antikor proteinlerin G-dörtlü yapıları, hücrenin bölünmeden önce DNA'sını kopyaladığı sırada ortaya çıkardığını gösterdiğini söyledi.
G-dörtlü yapıları ilaç benzeri moleküllere hapsettiklerinde hücre bölünme sürecinin de etkilendiğini belirten Prof. Balasubramanian, "G-dörtlü yapı, hücrenin çoğalmasıyla, dolayısıyla kanserde görülen kontrolsüz çoğalmayla ilişkili. Laboratuvarda yaptığımız deneylerde dörtlü sarmal yapıya sahip DNA'yı sentetik moleküllere hapsederek hücreleri ayırdık ve çoğalmalarını kontrol altına aldık. Bu da kanserli hücrelerin yayılmasını önleyen sentetik moleküllerin üretilebileceğinin ilk işareti" dedi.
Balasubramanian, "Dörtlü sarmal yapı, kanser hücrelerinin yayılmasını engellemekte yepyeni bir yöntemin keşfine yol açabilir. Bu yapıları kontrol altına alarak kanserli hücrelerin bölünmesini durdurabilir, böylece kanseri tedavi edebiliriz" dedi.
DNA'nın ikili sarmal yapısı, ilk kez 1953 yılında Francis Crick ve James Watson tarafından keşfedilmişti.

Kaynak:sabah