GOOGLE REKLAMLARI

Pages

30 Kasım 2012 Cuma

Emeklilere bakandan kötü haber

GOOGLE REKLAMLARI
Emeklilere bakandan kötü haber.CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in verdiği yanıt, emeklileri üzecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Tespit edilen hatalı kayıtlar içerisinde sigortalılara fark ödemesi yapılmasını gerektiren durumlar olduğu gibi fazla ödemeden dolayı borç çıkarılması gereken durumlar da oluşmuştur" derken, fark ödemesi yapılacak kişi sayısıyla fazla ödeme yapılan kişi sayısına güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak nihai incelemeler sonucunda ulaşılabileceğini söyledi.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu'nun bazı emeklilere eksik maaş ödenmesine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, şöyle dedi:
"Güncelleme işlemleri sırasında 1950 yılından 2000 yılına kadar aylık bağlanan tüm dosyadaki bilgiler kontrol edildiğinden özellikle eski yıllarda aylık bağlama işlemlerinin manuel olarak yapılmasının hata oranını artırdığı tespit edilmiş olup, hatalı işlemler genelde sigortalıların aylık miktarını etkileyen aylık bağlama oranlarının hesaplanmasında yoğunlaşmıştır. Sigortalıların, yaşlarının ve prim ödeme gün sayılarının tespitinde yapılan hatalar ile az sayıda da olsa gösterge tespitinde yapılan hatalar ve kullanıcılardan kaynaklanan maddi hatalar ile sistem hataları fazla veya eksik ödeme yapılmasına neden olmuştur.
Tespit edilen hatalı kayıtlar içerisinde sigortalılara fark ödemesi yapılmasını gerektiren durumlar olduğu gibi fazla ödemeden dolayı borç çıkarılması gereken durumlar da oluşmuştur."
Kurum ödemeler sisteminin tam otomasyona geçtiği 1998 yılından önce işlemlerin manuel olarak yapılmasının hata oranını artırdığının tespit edildiğine işaret eden Çalışma Bakanı, bilgisayar ortamına geçiş sürecinin başladığı 1998 yılından sonra bağlanan dosyalarda hatalı kayıtların giderek azalacağının düşünüldüğünü söyledi.
Güncelleme çalışmalarının halen devam etmekte olduğuna dikkat çeken Çalışma Bakanı, "Gerek fark ödemesi yapılacak kişi sayısına gerekse fazla ödeme yapılan kişi sayısına güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak nihai incelemeler sonucunda ulaşılabilecektir" dedi.
kaynak:mynet

Şefkat Tepe 87.Bölüm 1 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Şefkat Tepe 87.Bölüm 1 Aralık 2012 samanyolu tv konusu.Şefkat Tepe 87.Bölümde Suriye sınırlarında düşürüldüğü sanılan uçağın pilotların hayatlarından endişe edildiği için Serdar komutan ve timi bu olayı araştırmak için operasyona çıkar.
Sungurlar timinin elemanlarından Ali, çocukluğundan bu yana sevdiği Ceylan ile evlenme kararı alır ve düğün törenine Serdar’la Celil’in de gelmesini ister. Ancak Ali’nin terörist abisi Faris’in, bitmeyen bir kini vardır ve bu kini Ceylan’ı dağa kaçırarak ispatlar.
Diğer yandan askerleri taşıyan minibüsçünün ihanetiyle 10’a yakın askeri rehin alan Naza, örgüt içi yargılanmaktan kurtulur. Naza’nın adamları, Ceylan’ı kurtarmaya giden Celil’i de rehin alır. Başta Serdar olmak üzere timin tüm üyelerini ele geçirmeyi amaçlayan örgüt başarılı olabilecek mi?

Emirin Yolu 6.Bölüm 30 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Emirin Yolu 6.Bölüm 30 Kasım 2012 show tv konusu.Hayatı pahasına Güneş'e küpeleri vermek için evine giren Emir, ona pişmanlığını itiraf eder ve yaptıkları için özür diler. Bu sırada Yavuz'un da eve dönmesiyle yaşanan büyük gerilim Güneş'i zor durumda bırakır. Güneş, Emir'in pişmanlığına inanmaz ve onu affetmez. Emir'in hala Güneş'in çevresinde olduğunu gören Engin, tehlikeli yüzünü göstermeye başlar. Güneş, Emir'in ısrarına rağmen Engin tarafından tehdit edildiğini kabul etmez. Öte yandan, Gülsüm'ün ilaç tuzağına düşen Pınar'ın davranışları günden güne tuhaflaşmaya başlar. Pınar'ın akıl almaz hareketleriyle neye uğradığını şaşıran Koray endişelidir. Yavuz, Hande'yle ilgili onu köşeye sıkıştıracak bir gerçeği öğrenir. Yavuz'un eline düşen Hande'nin, Güneş ve Emir'i birbirlerinden uzak tutmaktan başka şansı kalmaz. Güneş'le konuşabilmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan Emir'in şok planı ise ortalığı alt üst eder.

27 Kasım 2012 Salı

Asgari ücret 2013 yılı ne kadar olacak ?

GOOGLE REKLAMLARI

Asgari ücret 2013 yılı ne kadar olacak ?Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmalar için bir araya gelecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, komisyonun ilk toplantısı için tarafları, bakanlıkta 4 Aralık Salı günü toplantıya çağırdı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5’i işçi, 5’i işveren, 5’i de devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil ediyor. İş Kanunu gereğince, ücretlerin asgari düzeyinin komisyon aracılığı ile en geç iki yılda bir belirlenmesi gerekiyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının tespit ettiği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğu ile karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluk sağladığı kabul ediliyor.
İşverenler, yanlarında çalışan işçilere komisyonca belirlenen ücretlerden düşük ücret ödeyemiyor.
Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt 940,50, net 739,79 lira olarak uygulanıyor.
16 yaşından küçükler için brüt 805,50, net 643,14 lira olan asgari ücret, kapıcılar için ise brüt 940,50, net 799,42 lira düzeyinde bulunuyor.
Asgari ücretten 16 yaşından büyük işçiler için 200,71 lira, 16 yaşından küçük işçiler için 162,36 lira, kapıcılar için ise 141,08 lira kesinti yapılıyor.
Asgari ücretin işverene toplam maliyeti 16 yaşından büyük işçiler için bin 1095,68 lira, 16 yaşından küçük işçiler için 938,41 lira, kapıcılar içinse 1095,68 lirayı buluyor.
Öte yandan, 2013 Yılı Programı’nda asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin öngörüye yer verilmişti. Buna göre, asgari ücretin gelecek yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 artırılması planlanıyor.
Geçen yıl, asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 5,91, ikinci 6 ay için yüzde 6,09 oranında artırılmış ve yıllık artış oranı ise yüzde 12,37 olmuştu.

Apple 2012 Yılında Rekor Kırdı

GOOGLE REKLAMLARI

Apple 2012 Yılında Rekor Kırdı.Apple, 2012'de elde ettiği kar ile tüm akıllı telefon ve PC devlerini geride bıraktı.Teknoloji devlerinin 2012 yılında oluşturdukları mali tablolar, oldukça ilginç rakamlar ortaya koyuyor. Elektronik devi Apple’ın elde ettiği kar, bilgisayar dünyasındaki hızlı dönüşümü ve markalar arasındaki rekabetin ne durumda olduğunu göstermek açısından oldukça etkili. Öyle ki, Apple’ın 11 ayda elde ettiği kar PC sanayisinin devlerini geride bırakmış durumda.

Apple, 2012’de teknoloji dünyasının kar rekorunu kırmayı başardı. ABD’li dev elektronik ürünleri üreticisi, yazılım devi Microsoft, online perakende devi eBay ile Amazon, arama motoru devi Google ile Yahoo! ve dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook’u geride bıraktı.

Yer aldığı piyasalardaki en büyük rakiplerini geride bırakan Apple, PC piyasasına ise gelir ve kar rakamlarında çok büyük bir fark attı.

Avrupa merkezli online araştırma şirketi Statista’nın yayımladığı rapora göre, Apple Kasım 2012 itibariyle 41.7 milyar dolar gibi rekor bir kar ve 156.5 milyar dolar gelir elde etti. Yukarıda saydığımız altı şirketin toplam karı ise 34.4 milyar dolar oldu.

Daha da önemlisi, Apple tek başına neredeyse tüm PC sektörünü de açık ara geride bıraktı. Statista rakamlarına göre, Dell, Intel, Acer, ASUS, IBM, HP ve Lenovo şirketlerinin kar toplamı, 19.4 milyar dolar olarak belirdi.
kaynak:milliyet

Muhteşem Yüzyıl 75.Bölüm 28 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Muhteşem Yüzyıl 75.Bölüm 28 kasım 2012 Star Tv konusu.Hürrem, Pargalı ile anlaştı Firuze gidecek bunun karşılığında Kader babasının yanına gidecek. Firuze gönderildi ama sadece Kader babasına kavuşana kadar.Pargalı kızına kavuştu ama Firuze gitmedi geri döndü. Pargalı böyle bir fırsat bulmuş kaçırır mı? Kaçırmadı Firuze'yi saraya tekrar getirdi. Hürrem derin bir nefes aldı güya ne bilsin sabah kalkınca bir şok yaşayacağını.. Sabah kalktı güzel güzel giyindi süslendi sarayda süzülürken bir de ne görsün karşısında Firuze.. Bir an inme inecekti Hürrem'e gözüne göründü diye düşündü ama bu gerçekti Firuze saraydaydı tam da karşısında. Firuze zafer kazanmış bir komutan gibiydi. Hürrem, Pargalı'dan bir gol daha yedi ama bunun altında kalmayacak belli. Şimdi plani Firuze'yi tek başına alt etmek. İlk adım Pargalı'nın başına Nigar'ı saracak yeniden. Her zaman olduğu gibi Rütem Ağa ile işbirliği yapacak bunun için..Rüstem Ağa Firuze'ye at ayarlar. Öyle bir at ayarlar ki Firuze attan düşer. Rüstem Ağa Firuze'yi tam öldürecek ken boynunda dövme dikkatini çeker. Bu dövme Firuze'yi ölümden kurtarabilecek m i?
Pargalı ise kızını evine getirdi. Bu durum Hatice Sultan'ın hiçde hoşuna gitmedi ama Pargalı ne olursa olsun kızını yanında büyütmek istedi. Hatice Sultan çok net tavrını ortaya koyunca Pargalı kızı için saraya hazırlattı ve O'nun rahatlığı için herşeyi düzenledi. Bu durumu Sultan Süleyman ile de paylaşarak kendini garantiye almayı da başardı. Pargalı'nın vidanı rahat değildir kızını annesiyle büyütmek ister ve Nigar Kalfa Kader'in kendi kızını olduğunu öğrenir.
Oğullarını yanına alarak Manisa'yı dolaşan Sultan Süleyman iyi şeyler duydu Mustafa'nın hakkında başta ama sonradan Helena'nın nişanlı olduğunu öğrenir. Bu durum hiç hoşuna gitmez. Mustafa'ya fırça atar. Mustafa ise Helena'ya nikah kıyacağını söyler. Mustafa babasının gözünde bir kez daha düşmüştür. Üstüne üstlük bir de Şehzade Mehmet'in babasının gördüğü rüyayı anlatması üzerine Mustafa'nın kendine öz güveni kayboldu. Babasıyla kardeşinin arasındaki bağ rahatsız etmiştir Mustafa'yı.. Mustafa ve Şehzade Mehmet Manisa Sarayı'nda gezinirken Mehmet'e isabet eden ok herşeyi mahvetmiştir.

Kuzey Güney 51.Bölüm 28 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Kuzey Güney 51.Bölüm 28 kasım 2012 Kanal D konusu.Cemre'nin Kuzey için kocası Barış'ı terketmesinin yankıları yeni bölüm fragmanınında bir numaraları konusu. Güney ve Kuzey Cemre için bir kez daha karşı karşıya geliyor.  Güney Kuzey'e " İlişkiniz iyice ortalığa döküldü" bak demesi üzerien Kuzey çileden çıkıyor ve " Ne ilişkisi lan" diye cevap vererek Güney'e vurmak istiyor. Ancak Güney"  Cemre'nin senin için evi terkettiğini Barış bile biliyor" diye cevap veriyor. Bu cevap üzerine ikili arasında yine itişmeler yaşanıyor.Kuzey ve Güney'in babası Sami Tekinoğlu ise Cemre'nin annesinin kapısına dayanıyor. İkilinin yeni bölümde aralarında neler geçeceği büyük bir merak konusu.
Kuzey Güney 51. bölümde büyük bobmayı Güney patlatacak.. Cemre'yi yalnız yakalayan Güney " Ben seni unutamıyorum. Ben Banu'yu sevmiyorum ki.. Seni seviyorum" sözleri ile ona tekrardan ilan-ı aşk ediyor.
Kuzey’i sonsuza kadar kaybedeceğini düşünen Cemre, her şeyi göze alarak, Barış’a rağmen, harekete geçiyor ve Kuzey’le birlikte gitmek üzere yola çıkıyor. Kuzey, bavulu elinde yeni hayatına doğru yola çıkmak üzereyken Gülten onu durdurur. Kuzey’in hayatına müdahale etmek istemese de, Cemre’nin mutsuzluğuna bir tek Kuzey’in son vereceğini düşünmektedir. Gülten, Cemre ile Kuzey’in beraber olmasına kendisinin engel olduğunu itiraf ederek, Kuzey’den özür diler. Kuzey yine zor bir seçim yapmak zorundadır. Kuzey hayatlarından tamamen çıkana kadar, Cemre’yle yaptıkları anlaşmanın tehlikede olduğunu bilen Barış, Cemre’nin gözünü korkutmak için ne kadar ileri gidebileceğini açıkça gösterir. Kuzey’in kendisinden uzakta yeni bir hayata başlayabilmesi için bile, Cemre’nin Barış’ın kurallarına uyması gerekir. Öte yandan Güney, Kuzey’in gitme kararıyla, sırtındaki yüklerden kurtulup hafifleyeceği için mutludur. Güney’in, Sinaner Ailesi’ndeki yerini daha da sağlamlaştıracak müjde, tam bu sırada gelir. Öte yandan, Cemre’nin canını acıtmak için harekete geçen Zeynep ise, kaçak dövüşmeyi sürdürür. Zeynep’in Cemre’ye ve Sinanerler’e karşı yeni silahı Simay olur. Kuzey’i sonsuza kadar kaybedeceğini düşünen Cemre, her şeyi göze alarak, Barış’a rağmen, harekete geçer. Kuzey’le birlikte gitmek üzere yola çıkar.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki 91.Bölüm 27 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Öyle Bir Geçer Zaman Ki 91.Bölüm 27 kasım 2012 Kanal D konusu.Çok kalabalık olan Aydın’ın cenazesinde gözyaşları da sel oluyor. Aydın’ın cenazesi çok kalabalıktır. Okuldakiler ve sol görüşlü gruptaki herkes gelmiştir. Ayça’nın da cenazeye katılması gerginliğin artmasına neden olur. Aydın’ın babası, Osman’dan, oğlunun nerede kimlerle takıldığını göstermesi için yardım ister. Acılı babanın durumu Osman’ı kaygılandırmaktadır. Üstelik kimliği belirsiz bir kişi tarafından sağcıların bulunduğu mahalle kahvesi taranır. Bu durumdan karşı tarafın bile haberi yoktur. Olanları duyan Betül, Mithat’a mahalleden ayrılması konusunda baskı yapar. Ayça ise olanların abisi ile ne ilgisi olduğunu kavrayamaz. Deniz ile Bahar giderek yakınlaşmaktadır. Bahar, Deniz’e dans dersleri vermeye başlar. Evdeki müzik ve gürültünün artması Soner’i kızdırsa da, kızının mutlu olması belli etmese de onu da sevindirir. Ama Bahar ile ilgili hala endişeleri vardır. Okulda hastalanan Zehra eve gönderilir. Ateşi bir türlü düşmeyen Zehra hastaneye kaldırılır. Testler yapılan Zehra’ya konulan teşhis aileyi çok korkutur. Aydın’ın vurulması ile tekrar içkiye başlayan Arif, ocakta yemek varken sızıp kalır. Aydın’ın babası ise, oğlunu vuran kişi ile ilgili çok önemli bir ip ucu bulur.

Benim İçin Üzülme 4.Bölüm 27 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Benim İçin Üzülme 4.bölüm 27 kasım 2012 Atv konusu.Birbirinden farklı hikayeleri, güçlü ve renkli karakterleriyle, apayrı coğrafyalarda, farklı dillerde anlatan; İstanbul' dan Batum' a, Kars' tan Artvin Hopa' ya kadar uzanan bir aşk masalı"Benim için üzülme" yüreğinize dokunacak.
Karadeniz' in iki köklü ailesinin oğulları kankardeşler Niyazi ve Harun, babasıyla birlikte Karadeniz'e mevsimlik işçi olarak gelmiş olan dünyalar güzeli doğulu kız, Buke' ye aşık olurlar... Bu aşk, iki aileyi de sonu gelmez acılara sürükleyecek, geri dönülmez bir çatışmanın fitilini ateşleyecektir. Diğer yandan, Avcıoğlu ailesinin yıllardır evinden uzak kalan başarılı, zeki ve yakışıklı oğlu Sinan, onu öz oğlu gibi seven maden kralı ŞahinYılmaz'ın genç ve güzel eşi Kılıçoğlu'larından Bahar'la tanışacaktır... Şahin'in işlerinin başına geçirmek istediği Sinan ve karısı Bahar'ı; iki ailenin aklına bile getirmek istemeyeceği çok farklı bir gelecek bekliyordur. Ayrıca dedesinin baskılarına boyun eğmeyip Batum'da bale eğitimi almak isteyen Birgül ile her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışan zihinsel özürlü abisi Orhan, hayalleri için önlerine çıkan tüm engelleri aşmaya çalışacak ve sonuna kadar mücadele edeceklerdir.
Benim için üzülme'nin kadrosunda Rana Cabbar, Beyazıd Gülercan, Sacide Taşaner,Ünal Silver, Rüçhan Çalışkur, Necmeddin Çobanoğlu, Yasemin Büyükağaoğlu gibi usta isimlerin yanı sıra Öykü Çelik, Fulya Zenginer, Selin Şekerci, Tansel Öngel ,Çağlar Ertuğrul gibi birbirinden başarılı oyuncular yer alıyor. Yapımcılığını Murat Tokat'ın üstlendiği dizinin hikayesi ise Mahsun Kırmızıgül'e ait. Kırmızıgül aynı zamanda dizinin genel yönetmenliğini de yapıyor.

26 Kasım 2012 Pazartesi

Memurların çalışma saati değişti

GOOGLE REKLAMLARI
Memurların çalışma saati değişti.Bakanlar Kurulu'nun ''Merkezde Günlük Çalışma Saatlerinin Tespitine İlişkin Karar''da değişiklik yapılmasına dair kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yeni çalışma saatleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yazısı üzerine 657 sayılı Kanun'un 99 ve 100. maddelerine göre Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.Buna göre, Adalet, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Maliye, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda çalışma başlangıç ve bitiş saatleri 08.30-17.30 olarak belirlendi.
Başbakanlık, diğer bakanlıklar Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarında ise çalışma başlangıç ve bitiş saatleri 09.00 - 18.00 olarak tespit edildi. Belirtilen kurumlara bağlı ve ilgili olmayan kurumlarda da çalışma başlangıç ve bitiş saatleri 09.00 - 18.00 olacak.
Söz konusu bakanlık ve kurumlarda öğle dinlenme saatleri ise 12.30 - 13.30 olarak düzenlendi.

O Ses Türkiye 26 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
O Ses Türkiye 26 Kasım 2012 Yarışmacı Şarkıları Tüm Performansları Star tv.Hadise, Murat Boz, Mustafa Sandal ve Hülya Avşar en iyi sesi bulmaya çalışacak.
Yarışmacıların her hafta sesleri ile müzik dünyasının starlarını etkilediği yarışmada hangi sesin büyük ödüle layık olduğuna izleyiciler karar veriyor.
Hadise, Murat Boz, Mustafa Sandal ve Hülya Avşar’ın koçluğundaki yarışmacılar Türkiye’nin en iyi sesi olmak için her hafta kıyasıya mücadele veriyor.

Karadayı 8. Bölüm 26 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Karadayı 8. Bölüm 26 Kasım 2012 Atv konusu.Mahir ve Feride'yi el ele gören Ayten'in dünyası başına yıkılır. Mahir'e hesap sorar ama aldığı cevaplar aralarındaki gerginliği iyice tırmandırır.Buldukları dosyaları herkesten gizli geceleri inceleyen Mahir ve Feride giderek daha da yakınlaşırlar. İpuçlarını takip ettiklerinde sonunda bir isme ulaşırlar.Onları adım adım takip ettiren Turgut, artık bu davaya bir son vermesi gerektiğini anlar ve akılları donduracak bir karar alır.
Dalyan'ın yerine geçen Necdet ise mahalle ile ilgili hain planlarını uygulamaya başlar.
Sekizinci bölümünü izleyeceğimiz “Karadayı”da; buldukları dosyaları inceleyen Mahir ve Feride, sonunda bir isme ulaşıyor. Onları takip ettiren Turgut ise artık davaya bir son vermesi gerektiğini anlayor ve akılları donduracak bir karar alıyor.Temposu her geçen hafta artan “Karadayı”da heyecan ve duygu dozu bu hafta ikiye katlanacak. Mahir'le Feride'nin birbirlerine daha da yaklaşacakları diziye, Turgut'un davaya bir son vermek için alacağı akılları donduracak karar damga vuracak. Suçsuz yere hapis yatan babası Nazif başta olmak üzere ailesi için gözünü kırpmadan hakkını arayan Mahir Kara'nın, namı diğer Karadayı'nın öyküsünde bu hafta olaylar şöyle gelişecek: Mahir ve Feride’yi el ele gören Ayten’in dünyası başına yıkılır. Mahir’e hesap sorar ama aldığı cevaplar, aralarındaki gerginliği iyice tırmandırır. Buldukları dosyaları herkesten gizli geceleri inceleyen Mahir ve Feride giderek daha da yakınlaşırlar. İpuçlarını takip ettiklerinde sonunda bir isme ulaşırlar. Onları adım adım takip ettiren Turgut, artık bu davaya bir son vermesi gerektiğini anlar ve akılları donduracak bir karar alır. Dalyan’ın yerine geçen Necdet ise mahalleyle ilgili hain planlarını uygulamaya başlar.