GOOGLE REKLAMLARI

Pages

18 Ekim 2012 Perşembe

Kurtlar Vadisi Pusu 69.Bölüm 18 Ekim

GOOGLE REKLAMLARI

Kurtlar Vadisi Pusu 69.Bölüm 18 Ekim Atv.Türkiye"nin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu bu hafta perşembe akşamı yayınlanacak olan 167. bölümde İhtiyarlar Heyeti'nin yeni başkanı neler yapacak acaba ?
Kurtlar Vadisi Pusu Önceki bölümde vurulan Deli Hikmet ve Zaza Dayı'nın akıbetleri ne olacak?
Polat Alemdar ve yeni ekibi kaçırılan KGT elemanlarını kurtarabilecek mi?
İhtiyarlar Heyeti Başkanı "tarihi bağlarımız gereği Türk ve İslam dünyasının temsilcisi biz olmak zorundayız" derken neyi hedefliyor? İhtiyarlar Heyeti Başkanı Mete'ye Polat Alemdar önüne geçerse gereğini yap emri veriyor.
KGT ekibi Polat Alemdar'ı bırakıp ihtiyarların safına mı geçecek ?
Mete Aymar'da Ersoy gibi Polat'ı çok uğraştıracak mı ?

17 Ekim 2012 Çarşamba

Erol Günaydın hayatını kaybetti

GOOGLE REKLAMLARI

Erol Günaydın hayatını kaybetti haberi:Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Günaydın bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Günaydın 79 yaşındaydı. Erol Günaydın'ın kızları Günfer ve Fatoş Günaydın hastane önünde gözyaşlarına boğuldu.
Erol Günaydın'ın vefatı üzerine, Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Yoğun bakım ünitesinde pnömoni, böbrek yetmezliği, sepsis nedeniyle 12 Nisan 2012 tarihinden itibaren tedavi gören sanatçı Erol Günaydın, bugün saat 14.45'te, kalp yetmezliği sonucunda vefat etmiştir" denildi. Erol Günaydın'ın kızı Ayşe de sanatçının ölüm haberi üzerine Bodrum'dan İstanbul'a yola çıktı. Sanatçının ölüm haberini alan oyuncu Ceyda Düvenci hemen hastaneye koştu.
Günfer Günaydın yaptığı açıklamada "Bodrum'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan oradaki hastanenin şartları yeterli olmadığı için iyi bakılamadı. Buraya getirdik. Buradaki hastanede gayet iyi bakıldı. Hastalığı 24 Ağustos'ta başlamıştı. Biz bu ölümü beklemiyorduk. Babamla en son konuştuğumuzda gayet iyiydi neşesi yerindeydi. Espiriler yapıyordu. Daha evvel de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Hastanede yoğun bakımda yatıp çıkmıştı. Açıkcası böyle bir ölümü beklemiyorduk. Çok bilendi. Hayata dair projeleri vardı. Hatta birkaç projede düşünüldü. Elemelerde yerine başka biri seçilince çok üzüldü. Ancak kimseye kırgın değildi. Çarşamba günü Ses tiyatrosunda bir tören düzenlenecek. Teşvikiye Camisinde ikindi namazında cenaze namazı kılınacak ve Feriköy'deki annemin mezarlığı yanına defnedilecek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Erol Günaydın'ın bıraktığı manevi mirası ve kişiliğiyle birçok sanatçıya ilham kaynağı olacağını, onu örnek alacak nice sanatçılar yetişeceğini ve hatırasını yaşatacaklarına inandığını kaydetti.

Erdoğan, Günaydın'ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı.

Günaydın'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Usta bir karakter oyuncusu olan ve meddah gösterileriyle kadim bir geleneği yaşatan Erol Günaydın, ülkemizin örnek sanatçılarından biri olmayı başarmıştır. İnanıyorum ki, bıraktığı manevi mirası ve kişiliğiyle birçok sanatçıya ilham kaynağı olacak, kendisini örnek alan nice sanatçılar yetişecek, hatırasını en güzel şekilde yaşatacaklardır. Bu düşüncelerle, merhuma Yüce Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sanat camiasına ve tüm sevenlerine en içten taziyelerimi sunuyorum.”
kaynak:hürriyet

Beyaz et tüketiminde düşüş bekleniyor

GOOGLE REKLAMLARI

Beyaz et tüketiminde düşüş bekleniyor haberi:Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Gürdamar, Kurban Bayramı'nda beyaz et tüketiminin azalacağını söyledi.
Gürdamar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de beyaz et üretiminin her yıl yüzde 10-15 oranında arttığını belirterek, beyaz et sektörünün geleceğinin parlak olduğunu, kırmızı etin pahalı olması nedeniyle Türk halkının tavuk eti tüketimine yöneldiğini bildirdi.
Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen et tüketiminin 100 kilo civarında olduğuna dikkati çeken Gürdamar, Türkiye'de ise ortalamanın 30 kilo civarında olduğunu anlattı.
Beyaz et üreticileri için iyi bir ortam oluşturulması gerektiğini vurgulayan Gürdamar, “Kümes kurmak için ruhsat alma zorluğuyla çimento fabrikası kurmanın zorluğu aynı. Buna bir kolaylık getirilmesi lazım. Üreticileri de bizi de en çok yoran, işin ruhsat alma kısmıdır. Bu konuda da AB standartlarının üstüne çıkmaya çalıştığımız için bazı zorluklar yaşıyoruz. Bu da beyaz et üretiminin engellenmesine sebep oluyor” diye konuştu.
Kurban Bayramı'nda beyaz et sektörünün olumsuz etkileneceğini düşündüğünü ifade eden Gürdamar, “Kurban Bayramı, beyaz et sektörünü kötü etkiler. Çünkü halkımızın yüzde 98-99'u Müslüman ve kurban kesiyor. Kesilen kurbanları da takriben bir ay yiyorlar. O süre içinde beyaz et tüketimi azalır. Biz de programlarımızı ona göre yapmışızdır. Kurban Bayramı'nın ertesinde beyaz et üretimini biraz azaltırız” ifadelerini kullandı.
kaynak:hürriyet

16 Ekim 2012 Salı

Ustura Kemal 7.Bölüm 16 Ekim

GOOGLE REKLAMLARI
Ustura Kemal 7.Bölüm 16 Ekim 2012.Ustura Kemal 7.Bölüm 16 Ekim 2012.Show TV’nin yeni dizilerinden Ustura Kemal dizisi 7. Bölümüyle saat 20.00’da seyirciyle buluşuyor. Salı günlerinin vazgeçilmezi haline gelen Ustura Kemal dizisi yayınlanan bugünkü (16 Ekim 2012 Salı) bölümünde neler yaşandı konusu ?

İşgal Güçleri'nin baskılarını iyice arttırdığı, vatana ihanet edenlerin, gerçek vatanseverleri İhanet-i Vataniyye ile suçladığı günlerde; Ustura Kemal'in evi İtalyan askerlerince basılır. Kemal yakalanmıştır. Kemal'in Bennet'in haberi olmadan, eşkali ortaya çıkmadan kurtarılması gerekiyordur. Bazen işler kaba kuvvetle çözülmez, sıra diplomasiye gelmiştir.
Angeli'nin en güzel kızlarından biri olan Kalisto'nun Kemal'e olan tutkusu başına bela olur. Angeli Kemal'e yanaşan kızların  başlarına ne geleceğini göstermek için  Kalistoyu kapı dışarı eder.Ustura Kemal'in peşinde olan yalnız Ağır Hasan da değildir. Rum çeteci Hristo Kemal'i bulmak için Angeli'yi ve Angeli'nin kızlarını sıkıştırır. Artık savunmasız kalan Kalisto Hristo'nun eline düşmüştür.
Ustura Kemal'in hedefi ise vatan savunmasında çok önemli olan, İngilizlerin otomatik silahlarına ulaşmaktır. Bunun tek bir yolu vardır, o da  Bennet'in kendi tarafına ihanet etmesini sağlamaktır. Bu gelişmelerin akabinde Paşazade Kemal'in yalısında verilen yemek beklenmedik gelişmelere gebedir. Kalpleri Kemal için çarpan Nihan, Angeli ve Gülnaz Kemal için işbirliği yapmak zorunda kalırlar.  
Hristo Ustura Kemal'in yaşadığı yeri öğrenince mahallede terör estirir. Kemal'i, bulamayınca  Kemal'i ayağına getirecek birilerini yanında götürür.  Kemal'in yanında olanlar ve ona ihanet edenlerin çözüldüğü heyecanlı bir bölüm Salı akşamı izleyicileri bekliyor.

Bank Asya şubelerinde kart basıyor

GOOGLE REKLAMLARI
Bank Asya şubelerinde kart basıyor haberi.Katılım bankası Bank Asya, tüm şubelerinde gerçekleştirdiği kart basımı ile müşterilerini 15 dakika içinde AsyaCard Dıt ve Asya Nakit kart sahibi yaptığını açıkladı.Bank Asya 250 şubesinde bulunan kart basım cihazı ile kredi kartı ve banka kartı sahibi olmak isteyen müşterilerine, 15 dakika içinde kartlarını teslim ediyor.  Bank?Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, kredi kartı pazarında 2 milyon kart ile katılım bankaları arasında lider olduklarını söyledi.

Emekliler intibak ödemelerini bekliyor

GOOGLE REKLAMLARI
Emekliler intibak ödemelerini bekliyor.İntibak için emeklilerin dosyaların incelenme sürecinde sona yaklaşıldı. İntibak kapsamına giren emeklilerin ne kadar maaş alacağına ilişkin kesin liste kasım ayında hazır olacak. 2000’den önce emekli olan 207 bin SSK emeklisine 20 TL ve altında, 293 bin emekliye ise 20 ile 50 TL arasında bir intibak farkı yansıyacak. 340 bin emekliye 50 ile 100 TL arasında, 475 bin emekliye 100 ile 150 TL arasında, 291 bin emekliye 150 ile 250 TL arasında, 258 bin emekliye 200 ile 250 bin TL arasında, 45 bin emekliye ise 250 TL’nin üzerinde intibak farkı verilecek.

16 Ekim Futbol Maçları

GOOGLE REKLAMLARI

16 Ekim 2012 Futbol Maçları Müsabakaları
Katar - Özbekistan başlama saati 15:25
Umman - Ürdün başlama saati 16:00
Irak - Avustralya başlama saati 17:15
Rusya - Azerbaycan başlama saati 18:00
İsviçre (U21) - Almanya (U21) başlama saati 18:30
Norveç (U21) - Fransa (U21) başlama saati 19:00
Sırbistan (U21) - İngiltere (U21) başlama saati 19:00
İsveç (U21) - İtalya (U21) başlama saati 19:00
Belarus - Gürcistan başlama saati 19:00
İsrail - Lüksemburg başlama saati 19:00
Danimarka (U21) - İspanya (U21) başlama saati 19:30
İran - Güney Kore başlama saati 19:30
Andorra - Estonya başlama saati 20:00
Letonya - Liechtenstein başlama saati 20:00
Çek Cumhuriyeti - Bulgaristan başlama saati 21:00
Romanya - Hollanda başlama saati 21:00
Ukrayna - Karadağ başlama saati 21:00
Kıbrıs Rum Kesimi - Norveç başlama saati 21:00
Bosna Hersek - Litvanya başlama saati 21:00
Hırvatistan - Galler başlama saati 21:00
Faroe Adaları - İrlanda Cumhuriyeti başlama saati 21:00
Macaristan - Türkiye başlama saati 21:30
Slovakya - Yunanistan başlama saati 21:30
İzlanda - İsviçre başlama saati 21:30
Makedonya - Sırbistan başlama saati 21:30
San Marino - Moldova başlama saati 21:30
Avusturya - Kazakistan başlama saati 21:35
Belçika - İskoçya başlama saati 21:45
Almanya - İsveç başlama saati 21:45
İtalya - Danimarka başlama saati 21:45
Arnavutluk - Slovenya başlama saati 21:45
Polonya - İngiltere başlama saati 22:00
İspanya - Fransa başlama saati 22:00
Portekiz - K.İrlanda başlama saati 22:45
Bolivya - Uruguay başlama saati 23:00

15 Ekim 2012 Pazartesi

Dondurma ve yararları

GOOGLE REKLAMLARI

Dondurma ve yararları.Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. İbrahim Ethem Çövüt, dondurmanın zengin içeriği nedeniyle aynı miktar süte göre daha yüksek oranda enerji, mineral ve vitamin barındırdığını söyledi.

Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Ethem Çövüt, dondurmanın süt sevmeyen çocuklar için de iyi bir seçenek olduğunu belirtti. Dondurmanın iştahsız, zayıf, spor yapan çocuklar için önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan Dr. Çövüt, "Sağlık sorunu olmayan her çocuk dondurma yiyebilir, ancak hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tercih edilmesi gerekir. Süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurma; protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerir" dedi.

Dondurmanın yeterli ve dengeli beslenme için faydalı olduğunu ifade eden Dr. Çövüt, "Genellikle çocuklar, yaz aylarında daha az süt içtiği için kalsiyum ihtiyaçları artar. En iyi kalsiyum kaynağı olarak bilinen süt, yoğurt, peynir gibi besinlerin yanı sıra sütten hazırlanmış dondurma, çocukların kalsiyum ihtiyacına katkı sağlar" diye konuştu.

Dr. Çövüt, günün büyük bölümünü televizyon ve bilgisayar başında geçiren, oyun oynamayan, spor yapmayan çocukların dondurmayı dikkatli yemesi gerektiğini, enerji fazlalığı nedeniyle dondurmanın şişmanlığa neden olabileceğini söyledi.

Çocukların dondurmayı her gün yerine haftada bir iki kez yemesi ve en önemlisi fiziksel aktivitelerini artırmaları gerektiğini kaydeden Dr. Çövüt, "Ayrıca, bir yaşına kadar bütün besinlerle yeni tanışan, alerji riski yüksek olan çocuklara dondurma vermek doğru değildir. İnek sütü ve yumurta alerjisi olan veya diyabetik çocuklara dondurma yedirilmemelidir. Bir yaşından büyük çocuklarda ise aşırıya kaçmadan, günde bir iki top dondurma yararlıdır" diye konuştu.
Kaynak:milliyet

Kurban Bayramında Yollar Ücretsiz Olacak

GOOGLE REKLAMLARI

Kurban Bayramında Yollar Ücretsiz Olacak.Kurban Bayramı süresince otoyol ve boğaz köprülerinden geçişler ile belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla, 24 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 00.00`dan başlayarak 30 Ekim 2012 Salı günü saat 07.00`a kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden yararlananlar ile 25 Ekim 2012 Perşembe günü saat 00.00`dan başlayarak 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 24.00`a kadar belediyelerle bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlananlardan ücret alınmayacak.
Kaynak:milliyet

Estetik Yaptıracaklara Tavsiyeler

GOOGLE REKLAMLARI

Estetik Yaptıracaklara Tavsiyeler

İnsanlık var olduğundan beri beğenilme arzusu her daim vardı. Günümüzde her durumda özellikle iş hayatında dış görünüm bir yerde kişinin kartvizitini oluşturmakta. Bu nedenle estetik küçük dokunuşlar hatta ve hatta estetik cerrahi girişimler kişi hangi yaşta olursa olsun can simidi oldu. Genel anlamda estetik operasyon tercihinin iki nedeni olabilir: Bir; sağlık problemleri (doğumsal anomali gibi). İki; kişinin kendinde beğenmediği bir yönü değiştirmek istemesi.

Türkiye'nin ve Bursa'nın önde gelen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut özcan'a İlk defa estetik operasyon düşünenlere önerilerini sorduğumuzda "İlk defa estetik operasyon yaptıracak kişi öncelikle bunu neden istediğini düşünmeli, operasyona sebebi ve olacak sonuçları ile net karar vermeli." yanıtını aldık.

Özcan; "Yanlış beslenme alışkanlığı, güneşin olumsuz etkileri, sigara ve alkol kullanımı, stres altında geçen hareketsiz günlük yaşam, aileden gelen olumsuz genetik miras estetik yaşını aslına oldukça alt yaşlara çeken faktörlerdir. İlk defa estetik operasyon düşünen kişiye öncelikle bunu neden istediğini sorarım. Her şeyden önce yapılacak operasyon kişiye özeldir. Başkalarının; eş, arkadaş, sevgili vs. nin olumsuz eleştirisi ile değişikliğe gitmek aslında büyük pişmanlıklara sebebiyette verebilir. Estetik operasyonu kişi gerçekten kendi için istemeli. " diye ekledi.

Prof. Dr. Mesut özcan'ın İlk Defa Estetik Operasyon Düşünenlere önerileri:

Operasyonu Neden Yaptırmak İstiyorsun ?

Bu sorunun cevabı oldukça önemli. Kişi kendi uzvunu beğenmiyorsa bir yere takılı kaldıysa bu kişi için içinden çıkmaz psikolojik sorun haline dönüşebilir. örneğin; çocuk yaşlardan beri kepçe kulağı ile alay konusu haline gelmiş kişi bayan ise saçlarını toplamaz, erkek ise saçlarını uzatır yani kısaca bir şekilde onları kamufle etme yollarını arar. Bu geçici bir çözümdür. Bunu içtenlikle hekime açıklayan kişinin gerekçesi oldukça yerindedir aslında. Bunun gibi örnekleri arttırmak mümkün. Vücut şekillendirme operasyonları içinde durum böyledir. Göğüs estetiği, karın estetiği, göz kapağı estetiği kişinin mevcut durumundan rahatsız olması, bu durumun kişi için bir problem olması ile gerçekleştirilen operasyonlardır.

Belki de önce Küçük Dokunuşlar Yeterli Olacaktır !

Dışarıdan hekim gözü ile bakıldığında aslında çok ciddi rahatsızlığı olmayan bir kişiye botoks, dolgu gibi medikal estetik uygulamalar önerilmesinde fayda vardır. özellikle cilt yaşı genç ama kırışıklık ve çizgilenmeler varsa bu küçük girişimlerle başlamak en iyisidir. Eğer kişi uygun aday ise burun estetiği operasyonu için gelmiş bir hastaya açık cerrahi yerine burun sırtına dolgu yapılarak da çözüm sağlanabilir. Yeter ki kişi doğru aday olsun.

Maliyet analizi probleminiz olmamalı

Muayeneniz gerçekleşti. Düşündüğünüz operasyon aslında sizin düşündüğünüz maliyetlerin çok üstünde çıktı. Yaşam içinde bütçeler oldukça önemlidir. Ancak sağlığınızda önemli bunu bir an olsun aklınızda çıkarmamanız gerekli. İstediğiniz operasyonu çok düşük maliyete yapabilecek yerler sadece merdiven altı tabiri ile anılan aslında sağlık kurumu olmanın dışındaki yerlerdir. Sağlık hangi koşulda olursa olsun hafife alınacak bir şey değildir.

Karar Cerrahi Girişim İse; Korkularınız ile Yüzleşin ve Onları Yenin !

Korkuları yenmek doğru bilgi ile başlar. "Şu soruda vardı aslında ama sorarsam acaba küçük düşer miyim? ", "çokta soru sordum, bunu da sorarsam fazla olurum" vb. düşünceler oldukça yanlış bir kanıdır. Eğer operasyon konusunda kararlı iseniz; aklınıza takılan soruların yanıtı sizin korkularınızı yenmenizin en büyük anahtarı olacaktır.

Cerrahi Girişim Söz Konusu İse; Operasyonu Yürütecek Hekim İyi Araştırılmalı

Yapılacak operasyonda hekim seçimi oldukça önemlidir. Her şeyden önce sizi dinleyen, ne istediğinizi anlayan hekim önemlidir. Hasta ve hekim ilişkisi karşılıklı güvene dayanır. Operasyon için bu güveni hissetmediğiniz hekim ise sizin yol arkadaşınız olamaz. Güvenden sonra seçeceğiniz hekimin bilgi ve tecrübeleri ile size gerçekçi çözüm önerileri sunabilmesi de oldukça önemlidir.

Cerrahi Girişim Söz Konusu İse; Zararlı Alışkanlıklara Es Vermek

Operasyon öncesi en az 1 ay önce sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklara ara vermek önemlidir. Kullanmaya devam edeceğiniz sigara ve alkol yapılan işin başarısına gölge düşürecek iki faktördür. özellikle sigara iyileşme sürecinde dokuların iyileşmesini zorlaştırır. İyileşme sürecinde içilecek sigara öksürüğe neden olacağında dikişleri zorlar ve kişinin acı çekmesine sebebiyet verir.

Cerrahi Girişim Söz Konusu İse; Operasyonun Gerçekleştirileceği Yer önemli !

Küçük ve ya büyük cerrahi girişim, hangisi olursa olsun ciddiyet gerektirir. Bu nedenle yapılacak girişim mutlaka tam teşekküllü bir klinikte yapılmalıdır. Bu şartlar da ancak Sağlık Bakanlığı'nın izin vermiş olduğu yerde mümkündür.
Kaynak:womenist