GOOGLE REKLAMLARI

Pages

10 Kasım 2012 Cumartesi

Karanfil Faydaları Zararları Nelerdir ?

GOOGLE REKLAMLARI

Karanfil Faydaları Zararları Nelerdir ? Karanfil, yoğun yağış alan bölgeleri daha fazla seven bir türdür. Aile olarak mersingillere bağlı olan karanfil, uzun bir ağacın uç kısmında yer alan demetler şeklinde çiçekler ile oluşmaktadır. Daha ziyade pembe veya açık sarı renge sahip olduğu bilinmektedir. Kurutularak kullanıma hazır hale getirilmektedir. Karanfil tüm dünya üzerinde birbirinden farklı faydaları ve özellikleri ile dikkat çeker.
Karanfil yağı ve karanfilin faydalarını birlikte incelemek mümkün olmaktadır. Karanfil mikrop öldürücü özelliğe sahip bir şifalı bitkidir. Bunu karanfil yağında daha sık görmekte mümkün olabilir. Aynı zamanda son dönemde yapılan araştırmalar karanfilin ağrı kesici özelliğini de ortaya çıkarmıştır. Diş bölgesinde yer alan ağrıların tedavi edilmesinde karanfilden yardım alabilirsiniz.

Afrodizyak özelliğe sahip olan ender bitkiler arasında yer aldığı da bilinmektedir. Cinsel dürtüyü artırıcı özelliği bulunmaktadır. Öksürük tedavisinde ve soğuk algınlığı etkisi ile ortaya çıkan öksürüğü ortadan kaldırmada karanfilden faydalanabilirsiniz. Bir diğer deyiş ile diğer sorunların tedavi edilmesin de karanfilden kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Örneğin karanfil yağı ile mide ağrılarından (özellikle bunaltı) kurtulmanız mümkün olmaktadır.

Hamile kalmaya olumlu etkileri olduğu da bilinmektedir. Aynı zamanda öksürük sökücü özelliği olduğu gibi ter sökücü ve terlemek istiyorum sözünü tekrarlayan insanlara da yardımcı olmaktadır. İshalin kesilmesini sağlar. Ağız kokularının geçmesine yardımcı olur. İştah açıcı özelliği de bulunmaktadır.

Karanfil Zararları

Karanfilin bilinen çok büyük zararı bulunmamaktadır. Buna rağmen iştah açıcı özelliğinin her zaman için daha yoğun kaldığını söylersek yanlış olmaz. Bu sebepten özellikle diyet yapan insanların tüketmeleri tavsiye edilmemektedir. Bu biraz da sizin iştahınız ile alakalıdır. İştah sorunları yaşayan insanlara vererek durumu tam tersine çevirmeniz de mümkün olmaktadır. Pek çok özelliğinin yanı sıra mide sorunu ve ağrılarla da etkili bir mücadele izlediği için karanfilden yararlanabilirsiniz.