GOOGLE REKLAMLARI

Pages

17 Ekim 2012 Çarşamba

Erol Günaydın hayatını kaybetti

GOOGLE REKLAMLARI

Erol Günaydın hayatını kaybetti haberi:Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Günaydın bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Günaydın 79 yaşındaydı. Erol Günaydın'ın kızları Günfer ve Fatoş Günaydın hastane önünde gözyaşlarına boğuldu.
Erol Günaydın'ın vefatı üzerine, Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Yoğun bakım ünitesinde pnömoni, böbrek yetmezliği, sepsis nedeniyle 12 Nisan 2012 tarihinden itibaren tedavi gören sanatçı Erol Günaydın, bugün saat 14.45'te, kalp yetmezliği sonucunda vefat etmiştir" denildi. Erol Günaydın'ın kızı Ayşe de sanatçının ölüm haberi üzerine Bodrum'dan İstanbul'a yola çıktı. Sanatçının ölüm haberini alan oyuncu Ceyda Düvenci hemen hastaneye koştu.
Günfer Günaydın yaptığı açıklamada "Bodrum'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan oradaki hastanenin şartları yeterli olmadığı için iyi bakılamadı. Buraya getirdik. Buradaki hastanede gayet iyi bakıldı. Hastalığı 24 Ağustos'ta başlamıştı. Biz bu ölümü beklemiyorduk. Babamla en son konuştuğumuzda gayet iyiydi neşesi yerindeydi. Espiriler yapıyordu. Daha evvel de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Hastanede yoğun bakımda yatıp çıkmıştı. Açıkcası böyle bir ölümü beklemiyorduk. Çok bilendi. Hayata dair projeleri vardı. Hatta birkaç projede düşünüldü. Elemelerde yerine başka biri seçilince çok üzüldü. Ancak kimseye kırgın değildi. Çarşamba günü Ses tiyatrosunda bir tören düzenlenecek. Teşvikiye Camisinde ikindi namazında cenaze namazı kılınacak ve Feriköy'deki annemin mezarlığı yanına defnedilecek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Erol Günaydın'ın bıraktığı manevi mirası ve kişiliğiyle birçok sanatçıya ilham kaynağı olacağını, onu örnek alacak nice sanatçılar yetişeceğini ve hatırasını yaşatacaklarına inandığını kaydetti.

Erdoğan, Günaydın'ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı.

Günaydın'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Usta bir karakter oyuncusu olan ve meddah gösterileriyle kadim bir geleneği yaşatan Erol Günaydın, ülkemizin örnek sanatçılarından biri olmayı başarmıştır. İnanıyorum ki, bıraktığı manevi mirası ve kişiliğiyle birçok sanatçıya ilham kaynağı olacak, kendisini örnek alan nice sanatçılar yetişecek, hatırasını en güzel şekilde yaşatacaklardır. Bu düşüncelerle, merhuma Yüce Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sanat camiasına ve tüm sevenlerine en içten taziyelerimi sunuyorum.”
kaynak:hürriyet