GOOGLE REKLAMLARI

Pages

15 Ekim 2012 Pazartesi

Estetik Yaptıracaklara Tavsiyeler

GOOGLE REKLAMLARI

Estetik Yaptıracaklara Tavsiyeler

İnsanlık var olduğundan beri beğenilme arzusu her daim vardı. Günümüzde her durumda özellikle iş hayatında dış görünüm bir yerde kişinin kartvizitini oluşturmakta. Bu nedenle estetik küçük dokunuşlar hatta ve hatta estetik cerrahi girişimler kişi hangi yaşta olursa olsun can simidi oldu. Genel anlamda estetik operasyon tercihinin iki nedeni olabilir: Bir; sağlık problemleri (doğumsal anomali gibi). İki; kişinin kendinde beğenmediği bir yönü değiştirmek istemesi.

Türkiye'nin ve Bursa'nın önde gelen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut özcan'a İlk defa estetik operasyon düşünenlere önerilerini sorduğumuzda "İlk defa estetik operasyon yaptıracak kişi öncelikle bunu neden istediğini düşünmeli, operasyona sebebi ve olacak sonuçları ile net karar vermeli." yanıtını aldık.

Özcan; "Yanlış beslenme alışkanlığı, güneşin olumsuz etkileri, sigara ve alkol kullanımı, stres altında geçen hareketsiz günlük yaşam, aileden gelen olumsuz genetik miras estetik yaşını aslına oldukça alt yaşlara çeken faktörlerdir. İlk defa estetik operasyon düşünen kişiye öncelikle bunu neden istediğini sorarım. Her şeyden önce yapılacak operasyon kişiye özeldir. Başkalarının; eş, arkadaş, sevgili vs. nin olumsuz eleştirisi ile değişikliğe gitmek aslında büyük pişmanlıklara sebebiyette verebilir. Estetik operasyonu kişi gerçekten kendi için istemeli. " diye ekledi.

Prof. Dr. Mesut özcan'ın İlk Defa Estetik Operasyon Düşünenlere önerileri:

Operasyonu Neden Yaptırmak İstiyorsun ?

Bu sorunun cevabı oldukça önemli. Kişi kendi uzvunu beğenmiyorsa bir yere takılı kaldıysa bu kişi için içinden çıkmaz psikolojik sorun haline dönüşebilir. örneğin; çocuk yaşlardan beri kepçe kulağı ile alay konusu haline gelmiş kişi bayan ise saçlarını toplamaz, erkek ise saçlarını uzatır yani kısaca bir şekilde onları kamufle etme yollarını arar. Bu geçici bir çözümdür. Bunu içtenlikle hekime açıklayan kişinin gerekçesi oldukça yerindedir aslında. Bunun gibi örnekleri arttırmak mümkün. Vücut şekillendirme operasyonları içinde durum böyledir. Göğüs estetiği, karın estetiği, göz kapağı estetiği kişinin mevcut durumundan rahatsız olması, bu durumun kişi için bir problem olması ile gerçekleştirilen operasyonlardır.

Belki de önce Küçük Dokunuşlar Yeterli Olacaktır !

Dışarıdan hekim gözü ile bakıldığında aslında çok ciddi rahatsızlığı olmayan bir kişiye botoks, dolgu gibi medikal estetik uygulamalar önerilmesinde fayda vardır. özellikle cilt yaşı genç ama kırışıklık ve çizgilenmeler varsa bu küçük girişimlerle başlamak en iyisidir. Eğer kişi uygun aday ise burun estetiği operasyonu için gelmiş bir hastaya açık cerrahi yerine burun sırtına dolgu yapılarak da çözüm sağlanabilir. Yeter ki kişi doğru aday olsun.

Maliyet analizi probleminiz olmamalı

Muayeneniz gerçekleşti. Düşündüğünüz operasyon aslında sizin düşündüğünüz maliyetlerin çok üstünde çıktı. Yaşam içinde bütçeler oldukça önemlidir. Ancak sağlığınızda önemli bunu bir an olsun aklınızda çıkarmamanız gerekli. İstediğiniz operasyonu çok düşük maliyete yapabilecek yerler sadece merdiven altı tabiri ile anılan aslında sağlık kurumu olmanın dışındaki yerlerdir. Sağlık hangi koşulda olursa olsun hafife alınacak bir şey değildir.

Karar Cerrahi Girişim İse; Korkularınız ile Yüzleşin ve Onları Yenin !

Korkuları yenmek doğru bilgi ile başlar. "Şu soruda vardı aslında ama sorarsam acaba küçük düşer miyim? ", "çokta soru sordum, bunu da sorarsam fazla olurum" vb. düşünceler oldukça yanlış bir kanıdır. Eğer operasyon konusunda kararlı iseniz; aklınıza takılan soruların yanıtı sizin korkularınızı yenmenizin en büyük anahtarı olacaktır.

Cerrahi Girişim Söz Konusu İse; Operasyonu Yürütecek Hekim İyi Araştırılmalı

Yapılacak operasyonda hekim seçimi oldukça önemlidir. Her şeyden önce sizi dinleyen, ne istediğinizi anlayan hekim önemlidir. Hasta ve hekim ilişkisi karşılıklı güvene dayanır. Operasyon için bu güveni hissetmediğiniz hekim ise sizin yol arkadaşınız olamaz. Güvenden sonra seçeceğiniz hekimin bilgi ve tecrübeleri ile size gerçekçi çözüm önerileri sunabilmesi de oldukça önemlidir.

Cerrahi Girişim Söz Konusu İse; Zararlı Alışkanlıklara Es Vermek

Operasyon öncesi en az 1 ay önce sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklara ara vermek önemlidir. Kullanmaya devam edeceğiniz sigara ve alkol yapılan işin başarısına gölge düşürecek iki faktördür. özellikle sigara iyileşme sürecinde dokuların iyileşmesini zorlaştırır. İyileşme sürecinde içilecek sigara öksürüğe neden olacağında dikişleri zorlar ve kişinin acı çekmesine sebebiyet verir.

Cerrahi Girişim Söz Konusu İse; Operasyonun Gerçekleştirileceği Yer önemli !

Küçük ve ya büyük cerrahi girişim, hangisi olursa olsun ciddiyet gerektirir. Bu nedenle yapılacak girişim mutlaka tam teşekküllü bir klinikte yapılmalıdır. Bu şartlar da ancak Sağlık Bakanlığı'nın izin vermiş olduğu yerde mümkündür.
Kaynak:womenist