GOOGLE REKLAMLARI

Pages

15 Ekim 2012 Pazartesi

Dondurma ve yararları

GOOGLE REKLAMLARI

Dondurma ve yararları.Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. İbrahim Ethem Çövüt, dondurmanın zengin içeriği nedeniyle aynı miktar süte göre daha yüksek oranda enerji, mineral ve vitamin barındırdığını söyledi.

Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Ethem Çövüt, dondurmanın süt sevmeyen çocuklar için de iyi bir seçenek olduğunu belirtti. Dondurmanın iştahsız, zayıf, spor yapan çocuklar için önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan Dr. Çövüt, "Sağlık sorunu olmayan her çocuk dondurma yiyebilir, ancak hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tercih edilmesi gerekir. Süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurma; protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerir" dedi.

Dondurmanın yeterli ve dengeli beslenme için faydalı olduğunu ifade eden Dr. Çövüt, "Genellikle çocuklar, yaz aylarında daha az süt içtiği için kalsiyum ihtiyaçları artar. En iyi kalsiyum kaynağı olarak bilinen süt, yoğurt, peynir gibi besinlerin yanı sıra sütten hazırlanmış dondurma, çocukların kalsiyum ihtiyacına katkı sağlar" diye konuştu.

Dr. Çövüt, günün büyük bölümünü televizyon ve bilgisayar başında geçiren, oyun oynamayan, spor yapmayan çocukların dondurmayı dikkatli yemesi gerektiğini, enerji fazlalığı nedeniyle dondurmanın şişmanlığa neden olabileceğini söyledi.

Çocukların dondurmayı her gün yerine haftada bir iki kez yemesi ve en önemlisi fiziksel aktivitelerini artırmaları gerektiğini kaydeden Dr. Çövüt, "Ayrıca, bir yaşına kadar bütün besinlerle yeni tanışan, alerji riski yüksek olan çocuklara dondurma vermek doğru değildir. İnek sütü ve yumurta alerjisi olan veya diyabetik çocuklara dondurma yedirilmemelidir. Bir yaşından büyük çocuklarda ise aşırıya kaçmadan, günde bir iki top dondurma yararlıdır" diye konuştu.
Kaynak:milliyet