GOOGLE REKLAMLARI

Pages

17 Ekim 2012 Çarşamba

Beyaz et tüketiminde düşüş bekleniyor

GOOGLE REKLAMLARI

Beyaz et tüketiminde düşüş bekleniyor haberi:Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Gürdamar, Kurban Bayramı'nda beyaz et tüketiminin azalacağını söyledi.
Gürdamar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de beyaz et üretiminin her yıl yüzde 10-15 oranında arttığını belirterek, beyaz et sektörünün geleceğinin parlak olduğunu, kırmızı etin pahalı olması nedeniyle Türk halkının tavuk eti tüketimine yöneldiğini bildirdi.
Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen et tüketiminin 100 kilo civarında olduğuna dikkati çeken Gürdamar, Türkiye'de ise ortalamanın 30 kilo civarında olduğunu anlattı.
Beyaz et üreticileri için iyi bir ortam oluşturulması gerektiğini vurgulayan Gürdamar, “Kümes kurmak için ruhsat alma zorluğuyla çimento fabrikası kurmanın zorluğu aynı. Buna bir kolaylık getirilmesi lazım. Üreticileri de bizi de en çok yoran, işin ruhsat alma kısmıdır. Bu konuda da AB standartlarının üstüne çıkmaya çalıştığımız için bazı zorluklar yaşıyoruz. Bu da beyaz et üretiminin engellenmesine sebep oluyor” diye konuştu.
Kurban Bayramı'nda beyaz et sektörünün olumsuz etkileneceğini düşündüğünü ifade eden Gürdamar, “Kurban Bayramı, beyaz et sektörünü kötü etkiler. Çünkü halkımızın yüzde 98-99'u Müslüman ve kurban kesiyor. Kesilen kurbanları da takriben bir ay yiyorlar. O süre içinde beyaz et tüketimi azalır. Biz de programlarımızı ona göre yapmışızdır. Kurban Bayramı'nın ertesinde beyaz et üretimini biraz azaltırız” ifadelerini kullandı.
kaynak:hürriyet