GOOGLE REKLAMLARI

Pages

3 Şubat 2013 Pazar

Hamilelik döneminde şekerden uzak durun

GOOGLE REKLAMLARI

Hamileyken diş sağlığına dikkat etmek gerektiğini belirten uzmanlar "Şeker, karamel, kuru meyve gibi gıdalardan uzak durun" uyarısında bulunuyor.Uzmanlar; hamilelikte diş kaybedildiği ya da dişlerin daha çabuk çürüdüğü inancının gerçeği yansıtmadığını belirtiyor. Ağız ve diş sağlığının sürekliliğini sağlamak için ömür boyu etkili ve yeterli bakımın şart olduğunu vurgulayan Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, "Kadınlar; hamilelik, bebek emzirme, menstruasyon, menopoz gibi dönemlerde dişlerine ayrıca özen göstermeli" diyor. Kışlaoğlu, anne adaylarını şöyle uyarıyor:

DENGELİ BESLENİN
 Anne adaylarının; hamilelik süresince A, C ve D vitaminleri ile fosfor ve kalsiyum yönünden zengin temel besinler, meyveler ve sebzeler almaya dikkat etmeleri gerek.
 Ağız ve diş sağlığı için hamilelik süresince tahıl, süt ile süt ürünleri, balık ve yumurta dengeli olarak alınmalı.
 Anne adayları, özellikle yemek aralarında şekerden mümkün olduğu kadar uzak durmalı. Kurutulmuş meyve ve karamel gibi yapışkan şekerli yiyeceklerden de kaçınmalılar.

HAMİLEYKEN DİŞ BAKIMI OLUR MU?
 Bebeğin organ gelişim evresi olan hamileliğin ilk üç ayında etkili dental tedaviden kaçınılmalısınız.
 Diş ya da diş eti iltihabı gibi acil durumlarda; bir jinekologun önerileri doğrultusunda diş tedavisi yapılmasında sakınca yoktur.
 Anne adayı; son üç ayda tedavi için gerekli olan pozisyonları rahat alamadığı ve koltukta uzun süre oturamadığı için diş tedavisi yapılırken rahatsız olabilir.

Kaynak:Sabah