GOOGLE REKLAMLARI

Pages

14 Mart 2013 Perşembe

Fenerbahçe Viktoria Plzen Uefa Avrupa Ligi Müsabakası 14 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe Avrupa Kupalarında En Çok Maç Yaptığı Sezonunu Yaşıyor.
Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarında en çok maç yaptığı sezonuna ulaştı. Perşembe günü 14.maçına çıkacak olan Fenerbahçe daha önce en çok 12 Avrupa kupası maçı oynamıştı. Fenerbahçe bu sezon 13 Avrupa kupası maçında 7 galibiyet 4 beraberlik 2 yenilgi aldı.  Temsilcimiz Galatasaray'ın ardından, Fenerbahçe de tur için sahaya çıkıyor. Seyircisiz maçta sarı lacivertli ekip, deplasmanda aldığı galibiyetin avantajını kullanmaya çalışacak. Maç saat 22:05'te başlayacak.Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman ve futbolculardan Selçuk Şahin, Plzen maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.
Devler Ligi'nde son 8'e kalan Galatasaray'ı kutlayan Aykut Kocaman, " Fenerbahçe ve Galatasaray'ın lokomotif olarak Avrupa'da yolu açması gerekir" dedi.
" GALATASARAY ÇOK ZOR BİR İŞİ BAŞARDI"
Sözlerine "Öncelikle Galatasaray'ı hem kendileri adına hem de ülke adına kutluyoruz. Çok zor bir işi başardılar" diyerek başlayan Kocaman ardından Plzen'i ağırlayacakları rövanş maçını değerlendirdi. Bir avantajları olduğunu belirten ama oynanmamış hiçbir maçın kazanılmış olamayacağını vurgulayan Kocaman, hedeflerini "Turu geçerek Galatasaray ile birlikte Avrupa'da nisan ayına girmek istiyoruz" diye açıkladı.
Plzen'den yiyecekleri tek bir golle avantajı da yitirceklerini hatırlatan başarılı teknik adam, "Eğer düşündüklerimizi rakibimizden önce sahaya yansıtmayı başarırsak 1-0'ın verdiği avantajı yaşayabiliriz" diye konuştu.
"Takım bütçesi yüksek olan takımdan ziyade organizasyonları başarılı yapan takımlar avantaj sağlar" diye konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Plzen maçında kadro seçimini oyuncuların son durumlarına göre içlerinden en formda, en güçlü olanları alarak yapacağını ifade etti.
Fenerbahçe ve Galatasaray olarak Süper Lig'de çok fazla puan kaybı yaşadıklarını ama Avrupa'da devam eden takımlar olarak bir zaafiyet göstermediklerini vurgulayan Kocaman Beşiktaş'ın küçük de olsa bir avantajı olabileceğini vurguladı.
" FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN ÖNDER OLMASI GEREK
"Ligdeki puan kayıpları, gelirlerini artırmış ve yabancı oyuncu seçiminde daha başarılı olmaya başlayan Anadolu kulüplerinin başarısından kaynaklandı" ardından yine Fenerbahçe ve Galatasaray için ortak bir temennide bulundu: " Avrupa'da nisan ayını görmek hepimiz için çok güzel olacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın lokomotif olarak Avrupa'da yolu açması gerekir"
Kocaman, Fenerbahçe'nin orta ve uzun vadede Avrupa'da bu noktalarda olmayı kanıksamış olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kendisiyle ilgili eleştirilere de tepki gösteren Aykut Kocaman, bunların art niyetli olduğunu savundu: "Benimle ilgili son dönemdeki eleştirilerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Toplumun geniş kitlesinin sağduyusuna çok güveniyorum"
KOCAMAN'I GÜLDÜREN SORU
Bu arada bir Çek gazetecinin "Yarınki maçta sahaya birşey atılırsa UEFA sizi turnuvadan atabilir" şeklindeki sözleri de Kocaman'ı güldürdü.
Soruyu tebessümle karşılayan Aykut Kocaman "Böyle bir sorunun bir Çek gazeteciden gelmesi düşündürücü. Artık, böyle bir olay yaşanmayacağını düşünüyorum ve umuyorum. Kendi kendimizi imha etme konusunda bizim milletimiz kadar az millet vardır. Ama bu konuda bir korkum var mı diye soracak olursanız, evet var" diyerek sözlerini tamamladı.
SELÇUK ŞAHİN: TÜRK FUTBOLU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ
Selçuk Şahin, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanşında yarın Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile karşılaşacakları maçın çok zor geçeceğini söyledi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Selçuk, yarın hem kendileri hem de Türk futbolu için çok önemli bir maça çıkacaklarını belirtti. Tecrübeli futbolcu, ilk maçta deplasmanda elde ettikleri 1-0'lık skor avantajlarının olduğunu hatırlatarak, "Bizim için, camia için ve Türk futbolu için çok önemli bir maç oynayacağız. İlk maçta avantaj elde ettik ama sonuçta daha turu geçmedik. Bir maç daha var. Belki rakip ilk maçtan sonra kamuoyunda güçsüz olarak gösterildi. Biz rakibimizin gücünü biliyoruz. Hocamızda bunu bize söylüyor. Aynı ciddiyetle oynayacağız. Hiç kolay olmayacak. Bazı insanlar kolay olacağını düşünebilir, ama biz öyle düşünmüyoruz" dedi.