GOOGLE REKLAMLARI

Pages

30 Mart 2013 Cumartesi

31 Mart saatler bir saat ileri alınacak

GOOGLE REKLAMLARI

31 Mart saatler bir saat ileri alınacak.Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin, 31 Mart 2013 Pazar günü saat 03.00'dan itibaren bir saat ileri alınması, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00'dan itibaren de bir saat geri alınması kararlaştırıldı.Geçmişi birkaç asır öncesine dayanan yaz ve kış saati uygulaması fikrini, ilk olarak 1784 yılında, Amerikalı politikacı ve fizikçi Benjamin Franklin öne sürmüştür. Fakat, bu fikrin uygulanması, 1916 yılı Birinci Dünya Savaşı dönemine dayanmaktadır.
Birinci Dünya Savaşı süresince birçok ülke saatlerini yılın belli aylarında yeniden ayarlamaya başladı. Bunun amacı günün aydınlık saatlerini, insanların uyanık oldukları zamana uydurmak, dolayısıyla evlerde ve sokaklarda yanan lambalar için gerekli enerjiden tasarruf sağlamaktı.
Bugün de aynı uygulamaya devam edilmekte, nisan ayının ilk pazar gününde saatler bir saat ileri, ekim ayının son pazar gününde ise bir saat geri alınmaktadır. Diğer bir deyişle, ilkbaharda size kaybettirilen bir saat, sonbaharda geri verilmektedir.
kaynak:sabah