GOOGLE REKLAMLARI

Pages

25 Şubat 2013 Pazartesi

Elektrikli otoya şarj eden brandaya talip çok

GOOGLE REKLAMLARI

Elektrikli otoya şarj eden brandaya talip çok.Tasarım firması Designnobis, dünyanın ilk güneş enerjili araç brandasını geliştirdi. Elektrikli otolar için geliştirilen sistem, güneşten elektrik üreterek aracı şarj ediyor. Esnek panellere sahip brandaya dev firmalar talip oldu
Dünya otomobil devleri, geleceğin elektrikli araçlarını tasarlamak için yarışırken, şarj konusu bu alandaki en büyük soru işareti olmaya devam ediyor. Dünya devlerinin kafa yorduğu şarj konusunda en farklı ve pratik fikir bir Türk firmasından geldi. ODTÜ'lü tasarım ekibi Desingnobis, V-Tent adı verilen dünyanın ilk güneş enerjili araç brandasını geliştirerek dikkatleri üzerine çekti. Elektrikli otomobiller için geliştirilen branda, güneş enerjisinden elektrik üreterek park halindeki aracı şarj edebiliyor. Bir battaniye esnekliğine sahip olan brandanın içinde fotovoltaik akım hücreleri bulunuyor. Bu sayede sistem çok daha pratik şekilde kurulabiliyor.
Başında Hakan Gürsu'nun bulunduğu ekibin icadı "Dünya Çevre Oscarları" olarak bilinen ABD'deki "Green Dot Awards"ta ödüle layık görüldü. Ekibin tasarımı, geri dönüşüm, atık malzeme kullanımı ve sürdürülebilir enerji gibi alanlarda en parlak fikirler arasında değerlendirildi. Kore'den Amerika'ya kadar dünyanın dört bir yanından üretim teklifli aldıklarını söyleyen Gürsu, "Güneş enerjisinin otomotiv sektöründe kullanılması konusunda çok sayıda proje üzerinde çalışıyoruz" dedi.