GOOGLE REKLAMLARI

Pages

2 Şubat 2013 Cumartesi

Dönüşüm ile 26 milyar dolar tasarruf

GOOGLE REKLAMLARI

Dönüşüm ile 26 milyar dolar tasarruf.7 milyon konutun yenilenmesi hedeflenen kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri esas alındı. Oyun kurallarına göre oynanırsa büyük dönüşüm 26 milyar dolarlık tasarruf getirecek.
Türkiye'nin en büyük projelerinden kentsel dönüşüm, enerji tasarruf hedeflerine de büyük katkıda bulunacak. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle 18-19 Şubat 2013'te düzenlenecek 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nde proje, enerji yönüyle de ele alınacak. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur, Türkiye'de kentsel dönüşüme tabi olacak 7 milyon konutun yeşil bina kriterlerine göre yenilenmesiyle 26 milyar dolarlık tasarruf elde edileceğini belirtti.
Yeşil Binalar Zirvesi'nin ana fikrinin kentsel dönüşüm ve tasarruf olduğunun altını çizen Sur, binaların yeryüzündeki enerji kullanımının yüzde 50'sini tek başlarına sağladığını söyledi. Bunun ciddi bir tüketim unsuru olduğunu kaydeden Sur, "Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerjiye yapılacak yatırımlar, dünyanın hem ekolojik hem de ekonomik krizden kurtulmasında en büyük anahtar olacaktır" diye konuştu.
Zirvede yeşil bina sertifikasının da tanıtımı yapılacak. World Green Building Council Başkanı Rick Fedrizzi ve Eartheco International Başkanı Philippe Cousteau Jr., Urban Land Institute Avrupa Ortadoğu ve Afrika Başkanı Joe Montgomery gibi 30'a yakın yabancı konuşmacının yanı sıra sektör temsilcileri de zirveye katılacak. Zirvede, yeşil bina sektörünün bugünkü durumuyla birlikte ortak sorunlar ele alınacak.
Türkiye'de son bir yılda yeşil bina sayısının 60'tan 150'ye çıktığına dikkat çeken Haluk Sur, "Talepte ciddi bir artış var. İnsanlar tasarrufun bilincinde ve derneğe her gün gelen telefonun haddi hesabı yok. Danışmanlık talebiyle de geliyorlar ama dernek olarak buna soyunamayız. Bu işi özel firmaların üstlenmesini istiyoruz" diye konuştu.
kaynak:sabah