GOOGLE REKLAMLARI

Pages

4 Ocak 2013 Cuma

Yeni konut alacakların maliyetleri yüzde 20 artacak

GOOGLE REKLAMLARI

Yeni konut alacakların maliyetleri yüzde 20 artacak.Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Taylan, "Yeni KDV düzenlemesi yeni başlayacak bir inşaattan konut alacaklara yüzde 20 maliyet yaratacak. Fakat bu, 1,5-2 seneden önce maliyet oluşturacak bir vergi değil" dedi.
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ali Taylan, konutta yeni KDV düzenlemesinin yeni başlayacak inşaatlardan konut alacaklar için yüzde 20 maliyet yaratacağını bildirdi.
Taylan, söz konusu verginin maliyetinin 1,5-2 yıl sonra oluşabileceğine de dikkati çekti.
Maliye Bakanlığı’nın yılın ilk günü açıkladığı ve inşaat sektörünün tepkisini çeken konutta KDV düzenlemesinin yankıları sürüyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ali Taylan, Türkiye’de şu anda yaklaşık 700-800 bin konut stoku bulunduğunu ve yeni düzenlemenin bu konutları etkilemeyeceğini söyledi.

1 Ocak 2013 tarihinden sonra ruhsat alacak inşaatlarda ise yeni uygulamanın ortalama yüzde 20 ekstra maliyet yaratacağını kaydeden Taylan, ”Düzenleme öncesi 150 metrekareye kadar olan konut teslimlerinde KDV oranı yüzde 1, 150 metrekare ve üzerindekilerde yüzde 18 uygulanmakta idi. Yeni düzenleme ile metrekare maliyetine göre KDV oranı getirdiği için düzenleme daha çok 2 1 ve 1 1 konutları etkileyecek” dedi.

KDV oranının, metrekaresi 500-1.000 lira arası konut teslimlerinde yüzde 8, 1.000 lira ve üzerindeki konut teslimlerinde yüzde 18 olarak düzenlendiğini hatırlatan Taylan, sosyal konut dışında metrekaresi 1.000 lira olan dairenin pek kalmadığını, dolayısıyla düzenlemenin geniş bir kitleyi ilgilendirdiğini ifade etti.
kaynak:milliyet